Nasze Miśki - Colt C51A GL - White Sleeper
AidsD - 15-02-2018, 22:17
Tylko 5%? To od razu czarna plexi zamiast szyb. Lzejszy by sie zrobil
Hugo - 16-02-2018, 08:03
W moim C51 miałem identycznie przyciemnione szyby. Świetnie to wygląda w tym aucie przez czarne tylne słupki.
grzesiopol - 16-02-2018, 16:16
Zgadza się taka folia poszła aby uzyskać efekt łączenia ze słupkami,
Paweł możesz mi wierzyć pomimo 5% w środku wcale nie jest ciemno, głównie przez to,że jest tyle szyb, pamietaj, że u mnie dodatkowo dwie na dachu (zresztą teź przyciemnione). Klimy raczej nie będzie (a jeszcze zamierzam użyć foli na przednie szyby ale to w dalekiej przyszłości) więc musi być ograniczenie promieniowania.
AidsD - 16-02-2018, 19:54
A jak z parkowaniem tylem w nocy?
Hugo - 16-02-2018, 20:13
Mi było wszystko jedno. Ten Colt był strasznie zaniedbany wizualnie i mechanicznie
grzesiopol - 17-02-2018, 12:52
Jakby to był sedan lub długi hatchback to może byłby problem ale tak to raczej nie ma problemu, kiedyś jeździłem samochodem bez lusterka wewnętrznego i parkowało się na lusterka wewnętrzne, po prostu kwestia nauczenia się.
grzesiopol - 26-02-2018, 16:29
No i pech chciał, że trzeba było wymienić wydech.
grzesiopol - 04-04-2018, 19:47
Chyba jednak w zimie nie powinno się kłaść folii albo poczekać przynajmniej dwa trzy dni w garażu na wyschnięcie. Pojawiły się pęcherze. No cóż będzie poprawka.
Mata bitmat oraz gąbka kauczukowa zakupiona ale z położeniem czekam na zrobienie konserwy. Jak się uda to w tym miesiącu konserwacja się zrobi się czyli za pieniądze.
Ale na marno nie czekam - dziś zakupione zderzaki z GTI nawet w znośnym stanie, elektryczny mechanizm szyb, lusterka regulowane elektrycznie plus prawie cały zestaw hamulców tylnych z GTI do regeneracji, czekam jeszcze na odnalezienie drugiej piasty. Co prawda nie mam osłon tylnych tarczy ale może się znajdą lub dopasują z innych modeli, no może się dorobi. Do tego jeszcze pare przydatnych pierdułek.
Do zakupienia z oryginału mitsubishi zostały jeszcze boczki pod elektrykę, siedzenia, licznik, przednie zwrotnice i zaciski z carismy pod tarcze 280mm, no i serduszko.
Dzisiaj przymiarka felg, co prawda nie moich tylk0o z synia Galanta ale przynajmniej wiemy, że się da wsadzić fele 18x7 ET-40 na oponach 225/40 R18. Pare fotek poniżej jak to wygląda, co prawda tylko na jednej stronie więc prawa strona wyżej niż lewa.
IMO troche wygląda jak koza, chyba jednak za duże do tego samochodu, może jakby niżej samochód stał to wyglądałoby to inaczej.
Z tyłu jest dużo miejsca raczej nic nie ociera - trudno powiedzieć bo tylko jedna strona uzbrojona w felunek - z przodu na styk ale jest pewne ale felgi całkowicie nie przylegały do piasty za sprawą tego dziwnego rozwiązania z tarczą pod piastą
zdjęcie z forum kolegi marqs_b
Powiedzmy, że gdyby była tarcza zamiast śrub to też podobnie by wyglądało.
Skręt w prawo i w lewo bezproblemowy. Przód powiedzmy zmieścił się na styk, tył na spokojnie.
Ale co tam moje rozważania jak przecież średnica koła 18 cali w stosunku do oryginału to plus 59.6 mm. Do tego felunku trzeba by było założyć oponki 205/30 R18 ale weźcie takie znajdźcie.
Myślę, że 17 cali i opony 215/35 R17 to maksimum do tego samochodu. Hmm tylko jeździć po naszych drogach na 35-tkach? Cóż może jednak 16 cali na maksymalnie 7 i oponki 195/45 które cenowo i dostępowo na znośnym poziomie lub 215/40 ale tu już deczko większe ceny.
Zastanawiam się jeszcze nad jednym i może ktoś by mnie uświadomił, czy swapując silnik i skrzynie z galanta 2.0 V6 nie powinienem zakładać takich samych kapci jak w galancie?. I dalej idąc tym tropem to czy nie powinienem adoptować licznika z galanta aby mi prawidłowo pokazywało prędkość?
Krzyzak - 04-04-2018, 21:25
Cytat: | dziwnego rozwiązania z tarczą pod piastą | to fakt, jest to dziwne rozwiązanie
do wymiany tarcz trzeba wyjąć piastę, na szczęście nie jest to jakieś mocno uciążliwe
tarcza do piasty jest przykręcona tymi śrubami
KamilZ - 04-04-2018, 22:30
Za duże te felgi myślę że 16 max. Ale wzór mają ładny
grzesiopol - 05-04-2018, 10:26
To są ATS DTM-y, rzadko kupowane ale podobno wytrzymałe, może jakbym trafił na mój rozstaw i jeszcze w 16-tkach to kto wie
grzesiopol - 11-04-2018, 21:37
Teraz przymiarka 16x6,5 cala na oponkach 195/50 R16
Inq - Dawid dzięki za udostępnienie kółek.
Skręty i wszytko inne jak powinno być. Tylko oponki musiały by byś 195/45 R16. I obniżenie 30 mm - i to chyba by było to.
AidsD - 17-04-2018, 09:34
grzesiopol, teraz zdecydowanie lepiej. A inny zderzak albo przynajmniej dokładkę masz żeby ten samochód się tak "wysoko" nie zaczynał?
Bo tak patrząc na zdjęcia to nawet jak go obniżysz to będzie miał kąt natarcia jak O1
grzesiopol - 17-04-2018, 17:55
W końcu u nas wysokie krawężniki.
W następnym tygodniu oddaje colta do lakiernika więc zobaczę co sie da zrobić może jakiś taki spojler sie dorzuci.
Nie no żartuje, jak odbiorę samochód to zrobię zdjecia to ocenicie czy tak może być.
Krzyzak - 17-04-2018, 20:37
fajny ten spojler - i regulację kąta pochylenia ma... pewnie siły docisku też
|
|
|