To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Kassia Mazda RX-8 1.3 231KM 2003r.

Kassia - 11-08-2019, 11:48

Mazda tydzień temu pojechała do REV Service, łatwa droga to nie byla :D

A tu już na wstępnym badaniu :D

Generalnie okazalo się że nie ma tragedii, kompresja jest dobra, myślę że po serwisie bede sie nią cieszyć jeszcze dlugo :D

mkm - 11-08-2019, 21:43

Kassia napisał/a:
REV Service

Może nie podawaj nazwy "serwisu" wklejając taki śmietnik na zdjęciach... Nie jest to dla nich reklama.

Srogi bajzel :shock:

Kassia - 11-08-2019, 22:28

To nie jest ich głowny warsztat, po drugie dla mnie liczy sie fakt że chłopaki mają wiedze i potrafią ogarnąć te auta tak żeby dawaly dużo radości z jazdy. Wystarczyła godzina żeby znaleźć przyczyny dla ktorych ReX musiał dojechać do nich na lawacie.

Czepiasz sie teraz głupot jak dla mnie.

mkm - 11-08-2019, 23:17

Kassia, jakbyś napisała, że kumpel/sąsiad Ci zrobi auto w takich warunkach to pełny luz. Ale jak to "serwis" to sorry.

Ja takie dziuple omijam szerokim łukiem :mrgreen:

Olivia - 11-08-2019, 23:48

Co do warunków w jakich się pracuje :

To jest montaż silnika przywiezionego z remontu, jego montaż w warunkach polowych, stary silnik wraca do domu na przegląd.

Kassia co się stało z autem że nie dojechało do warsztatu o własnych siłach ?

mkm - 11-08-2019, 23:55

Olivia, ale co? Jakbyś maszynownie statku pokazała syf byłby jeszcze większy :mrgreen:
Nie zmienia to faktu, że o porządek trzeba dbać, a jak ktoś Cię tego nie nauczy to wcześniej czy później interes zamkniesz...

Dlaczego się odezwałem? Bo ten syf nawet nie jest warsztatowy. Typowa stodoła z magazynem śmieci, których "szkoda" wyrzucić :wink:

Bzyk_R1 - 12-08-2019, 11:10

Ja tam bym chciał mieć taką stodołę z takim wyposażeniem. Najlepsze projekty rodzą się w takich warunkach.
Olivia - 12-08-2019, 21:45

Mam okazje spotykać żołnierzy sił specjalnych. Na ogół są brudni, zarost który nie widział maszynki od kilku dni lub dłużej, z nieregulaminowym wyposażeniem, nie mówiąc już o umundurowaniu. Kiedyś pewien oficer z tego typu jednostek powiedział mi coś takiego : „nie ważne jak operator wygląda, w co jest ubrany etc. Ale zawsze broń ma w należytym porządku (w sensie nasmarowaną, nabitą i gotową do strzału”.
Może powyższy warsztat podchodzi podobnie. Nie ważne gdzie się mieszczą ale ważne jaką wiedzę i umiejętności posiadają. Każdy patrzą na strefę fizys, m in. ja gdy idę na rozmowę kwalifikacyjną patrzę jakimi autami jeżdżą załogi, bo to daje pewien obraz zarobków. Niestety, bardzo rzadko zdarza się tak że obraz zewnętrzny jest mylny.
Tak ogólnie nt. patrzenia na obejście warsztatu, gospodarstwa czy czego tam jeszcze, moje przemyślenia.

mkm - 12-08-2019, 22:06

Skończcie już, bo słabo się takie bzdury czyta :roll:
Nie było tematu - natomiast dzięki Wam zrozumiałem fenomen takich miejsc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sla - 13-08-2019, 10:59

Olivia napisał/a:
Może powyższy warsztat podchodzi podobnie. Nie ważne gdzie się mieszczą ale ważne jaką wiedzę i umiejętności posiadają.
Ty tak na poważnie. :shock: Operację też można przeprowadzić w śmietniku i nawet może sie udać, tylko czy byś tego chciała?
mkm napisał/a:
Skończcie już, bo słabo się takie bzdury czyta :roll:
Nie było tematu - natomiast dzięki Wam zrozumiałem fenomen takich miejsc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ja niestety tego nigdy nie zrozumiem :shock: . Jeżeli ktoś pracuje w zasyfionej stodole i nawet nie dba o porządek u siebie, to raczej wątpię żeby dbał lepiej o mienie które nie jest jego własnością.
Kassia napisał/a:
To nie jest ich głowny warsztat
Trudno rozlatującą się stodołę nazwać jakimkolwiek warsztatem. Szczerze mówiąc nigdy czegoś takiego jeszcze nie widziałem.
Olivia napisał/a:
Mam okazje spotykać żołnierzy sił specjalnych. Na ogół są brudni, zarost który nie widział maszynki od kilku dni lub dłuże
Bardzo karkołomne tłumaczenie, syfu panującego w jakiejś stodole, która ma być warsztatem samochodowym :shock:
Hugo - 13-08-2019, 11:20

Warsztat nie ma wyglądać tylko ma naprawić to co jest uszkodzone w aucie. Co innego porządek na warsztacie, to jest absolutna podstawa. Porządek musi być zawsze i wszędzie. Z moich obserwacji wynika, że im nowszy i ładniejszy warsztat tym większe ofermy tam pracują, prędzej wymieniacze, a skuteczność napraw mizerna.
sla - 13-08-2019, 12:49

W/g ciebie takie coś mozna nazwać warsztatem? :shock:
Kassia - 13-08-2019, 17:19

Ale robicie gównoburze, aż żal czytać :O
Napisalam ze to nie jest ich głowny warsztat, po prostu tam mieli miejsce żeby na szybko rzucić okiem na samochód.
Nie wiem po co drążyć temat?

Hugo - 13-08-2019, 18:11

sla, niekoniecznie, ale Twoim zdaniem tylko w WARSZTACIE dobrze naprawią auto?
sla - 13-08-2019, 18:18

Hugo napisał/a:
ale Twoim zdaniem tylko w WARSZTACIE dobrze naprawią auto?
Zależy co rozumiemy przez naprawę auta. Ale to temat na inny dział.