Nasze nieMiśki ;-) - Moja flota
Krzyzak - 15-08-2019, 12:29
Jakość spasowania jest bardzo dobra. Każdy najdrobniejszy element podklejony jest cienkim filcem i jeśli tylko nikt nie grzebał przy desce, to odgłosów brak. I ogólnie samo wnętrze wygląda jakoś tak lepiej i klasycznie a nie jak w bieda-aucie.
W testach Galant był porównywany z rocznikowo zgodnym A6, chociaż wg mnie to drugie auto jest większe. Na pewno nie jest to klasa C, seria 5 już prędzej. I faktem jest, że BMW to mój faworyt jeśli chodzi wiele rzeczy.
deejay - 15-08-2019, 22:50
Cytat: | I faktem jest, że BMW to mój faworyt jeśli chodzi wiele rzeczy. |
Może spotkamy się na zlocie, to będziesz miał okazję poobcować z "piątką " 😉
Krzyzak - 16-08-2019, 21:58
Bardzo chętnie.
Olivia - 14-11-2019, 17:22
Były wpisy jak powinien wyglądać warsztat. Więc dodam od siebie mój dziad - warsztat

Mam mały problem z A3. Mianowicie zamek drzwi od kierowcy nie otwiera się z pilota. Zamyka się z pilota. Otwiera i zamyka z kluczyka. Jakieś pomysły ?
Bizi78 - 14-11-2019, 18:34
Olivia napisał/a: | Mianowicie zamek drzwi od kierowcy nie otwiera się z pilota. Zamyka się z pilota. Otwiera i zamyka z kluczyka. Jakieś pomysły ? |
Prawdopodobnie siłownik do wymiany .
Olivia - 14-11-2019, 22:00
Co ciekawe jak naciska się klawisz otwierania auta to z drzwi kierowcy dochodzi dźwięk że coś tam niby pracuje. Ale porównując z drzwiami pasażera zamek od kierowcy pracuje ciszej. Tak wcześniej nie było. No nic. Lecę do siostry za półtorej tygodnia to zobaczę na własne oczy. Mam tylko nadzieję że to nic z modułem komfortu.
Marcino - 15-11-2019, 17:52
Miejsce się marnuje podnośnik tez pusty w warsztacie ...,
Olivia - 16-11-2019, 00:04
Niegospodarność aż wylewa się w gospodarstwie zarządzanym przez moją mamę Nie lepiej jest w zakładzie mojego faceta. Oba przedsiębiorstwa korzystają z bazy transportowo - sprzętowej która składa się m in. z powyższego warsztatu :/
Mistrzostwem inwestycji był zakup Mercedesa Atego w zabudowie mobilnej wulkanizacji przez mojego chłopa aby pracownik warsztatowy mojej mamy tym autem jeździł i naprawiał opony w ciężarówkach. Niestety koncepcja się zmieniła i pracownik jest kimś na pograniczu zaopatrzeniowca a dyspozytora u nas w gospodarstwie i zakładzie produkcyjnym. Mercedes stoi już od 1.5 roku jedynie odpalany i jeżdżony po terenie farmy
robertdg - 16-11-2019, 07:48
Olivia napisał/a: | Niestety koncepcja się zmieniła i pracownik jest kimś na pograniczu zaopatrzeniowca a dyspozytora u nas w gospodarstwie i zakładzie produkcyjnym. Mercedes stoi już od 1.5 roku jedynie odpalany i jeżdżony po terenie farmy | Pracownik zadowolony nie musi tyrać z "kapciami"
joujoujou - 16-11-2019, 09:21
Olivia napisał/a: | Mercedes stoi już od 1.5 roku jedynie odpalany i jeżdżony po terenie farmy | No cóż, kto bogatemu zabroni...
Olivia - 25-12-2019, 23:48
Zamierzam wymienić olej silnikowy w Buni. Jaki polecacie ? Auto ma DPF
deejay - 26-12-2019, 12:04
Najlepiej taki który spełnia normy BMW LL-04 5W30
Koszt orynalnego na necie to ok 35 zł /litr. Decyzja należy do ciebie.
Olivia - 26-12-2019, 21:37
Dzięki za odpowiedź.
U mnie nie kupię go taniej niżeli 48-50 zł/l. Na dodatek są same opakowania 1 litr. Zaraz po zakupie wymieniałam na olej Castrol 5W30. Jakoś tak wychodzi że zawsze zalewam swoje auta tym producentem oleju. Jednak do Buni chciałam tym razem coś lepszego dlatego pytam.
Facet w sklepie powiedział że ten oryginalny olej to rzekomo Shell. Prawda ?
deejay - 26-12-2019, 22:18
Prawda.
https://www.petrostar.pl/...1200,_small.jpg
Olivia - 03-01-2020, 00:01
Obsługa BMW zrobiona. Wymieniony został olej silnikowy, filtr oleju, filtr powietrza i filtr paliwa :
Jutro jeszcze wymiana oleju w skrzyni biegów i na ten rok koniec z wymianami produktów smarnych. Chyba że klimatyzacja zacznie dopominać się o obsługę.
Miał być olej silnikowy w postaci Shella. Ale odpuściłam z dwóch powodów. Do mojego typoszeregu zalewano na pierwszy montaż właśnie Castrola. A druga sprawa że wszystkie moje auta tym poiłam.
Aha. Obecny przebieg to 215 125 km.
|
|
|