Outlander II GEN Techniczne - Akcja Serwisowa
m4rud3r - 19-06-2018, 18:45
Szadi napisał/a: | Tu w Uk dostalem list na adres domowy z Mitsubishi motors jak uzyskali moje dane z praw jazdy i tutejsze DVLA pozytywnie bylem zaskoczony itp z adnotacja gdzie najblizszy serwis jest itp jestem 3 cim wlascicielem i firma zadala sobie trudu by znalesc wlasciciela pojazdu.. | Ja też dziś dostałem taki list, i to w Polsce
kajos - 21-06-2018, 11:41
athorgal napisał/a: | Witam
U mnie również po wymianie silniczka i ramion wycieraczek
Całość trwała z 1 h
Ciekawe kiedy wreszcie zrobią akcje serwisowa na zaciski hamulcowe tylne
A może sami zgłosimy sprawę do UOKiku?
Pozdrawiam Adam |
faktycznie
ja juz wymienialem uszczelniacze itp. a one wciaz stkaja
a propo listow od MMC
ja dzis tez dostalem i sie zdziwilem
zastanawiam sie skad oni aja moje dane
jestem 3 wlascicielem auta,nigdy nie bylem nim w servisie wiec nie moga miec moich danych !!!
jak to teraz rozwiazac bo moim zdaniem to handel danymi
krzychu - 21-06-2018, 12:28
Myślę że tu chodzi o konkretne wytyczne prawne i dane pewnie mają z rejestrów państwowych (CEPiK). Jednak wycieraczka to element bezpieczeństwa... Też się zdziwiłem skąd mają moje w sprawie poduszek Takata.
Molo - 28-06-2018, 10:27
W zeszłym tygodniu też dostałem zaproszenie do wymiany wycieraczek (mechanizm/silniczek). Zadzwoniłem do gdańska i dostałem propozycję pierwszego wolnego terminu: 15 wrześnie 2018 godz. 09.00 chyba nie mają zbyt wysokiego priorytetu na tą moją naprawę
Bizi78 - 28-06-2018, 12:32
Molo napisał/a: | chyba nie mają zbyt wysokiego priorytetu na tą moją naprawę |
Albo jest problem z dostępnością części na magazynie .
Molo - 28-06-2018, 12:47
pewnie są dwie kolejki: za kasę i na NFZ
Bizi78 - 28-06-2018, 12:59
Molo napisał/a: | pewnie są dwie kolejki: za kasę i na NFZ |
Może trzeba było osobiście jak w filmie Barei .
https://www.youtube.com/watch?v=S5IJ1Y2TVns
szeryf85 - 01-07-2018, 14:59
Molo, ja dzwoniłem w maju, i miałem termin w czerwcu może teraz wszyscy dostali listy i się zapisują
EBIT - 10-07-2018, 22:24
Czy po przeprowadzeniu akcji dotyczącej silniczka wycieraczek wycieraczki na szybie zmieniają choć trochę swoje ułożenie? Obecnie lewe pióro prawa strona jest ułożone pod ukosem w dół, prawe prawa strona jest skierowane do góry - o ile takie ułożenie prawego pióra jest często spotykane w innych autach o tyle lewe wygląda dość...dziwnie ;P jakby coś było źle.poustawiane. zauważyliście jakąś zmianę w tym temacie po wymianie w ramach akcji?
Wagabunda - 10-07-2018, 23:30
Cześć, byłem dzisiaj na tej akcji we Wrocławiu na Strzegomskiej. Wycieraczki zostają w takim samym położeniu, nic się nie zmieniło.
Tresher - 18-07-2018, 13:49
Ja wymieniłem u Satalla w Łodzi. Czas oczekiwania na termin, czas wymiany około godziny. Polecam umówić się w tym czasie na jazdę próbną nowym Outlanderem albo Eclipse Crossem, żeby się nie nudzić
Polecam wymianę, w moim przypadku wycieraczki chodzą wyraźnie ciszej.
Damians2005 - 18-07-2018, 18:29
Wymiana również przeprowadzona w Auto-Complex Nowy Sącz , przy okazji został wymieniony czujnik światła stop z poprzedniej akcji serwisowej . Położenie wycieraczek bez zmian . Wszystko ok.
Anonymous - 04-09-2018, 15:12
Ja również otrzymałem takowe zaproszenie ,co zdziwiło mnie pozytywnie. W servisie wymienili mi silniczek wycieraczek z mechanizmem , a przy okazji z poprzednich akcji włącznik świateł stop i sprawdzali jakiś przekaźnik czy kwalifikuje się do wymiany /u mnie był ok/. Wszystko ładnie opisane w książce gwarancyjnej.
Ja jestem zadowolony
alegator - 11-09-2018, 14:57 Temat postu: wizyta w serwisie w ramach akcji witam
Dzisiaj byłem w serwisie i realizowano naprawę w ramach akcji serwisowej dotyczącej wycieraczek oraz dodatkowo wykonano zaległą akcje polegającą na wymianie modułu elektronicznego sterujacego elektryką a dokładnie chodzi o to, ze w niektórych pojazdach dochodziło do samoczynnego właczenia się swiateł mijania w samochodzie z wyłaczonym silnikiem a nawet zamknietym i zabezpieczonym alarmem. Ale pytanie jest takie, że ja osobiście nie zauważyłem, zeby coś zmieniano, rozkrecono czy tez nie ma sladu żadnych działań. czy to mozliwe? Zapisano, ze wymieniono mechanizm wycieraczek i moduł (to ostatnie mozliwe bo zmieniły sie niektóre ustawienia) A tak przy okazji warto sprawdzic w serwisach Mitsubishi czy i Wasze pojazdy nie podlegaja jakimś akcjom serwisowym. Było ich kilka. O drugiej akcji serwisowej dowiedziałem się w serwisie, nikt mi wczesnie niczego nie przysłał. Co do wycieraczek to otrzymałem pismo z serwisu.
juniorkm7 - 29-10-2018, 00:56
No i się dorobiłem na tej całej akcji naprawczej problemu. Do wymiany wycieraczki działały bez problemu, może trochę dziwny był dźwięk silniczków a po naprawie ucichł. Dzisiaj jednak jadąc długą trasę padał cały czas deszcz więc i wycieraczki miały co robić. Zaczęły pracować coraz głośniej, strasznie łomoczą podczas opadania w dół jakby w coś waliły, a wiele cykli zdarza się takich że w pionie dolatują do około 80% swojego docelowego położenia i wracają też nie do końca tylko zostają jakieś 20% powyżej pełnego płaskiego położenia. Przy wyłączonym silniku można śmiało ręką nimi bujać z pozycji leżącej do tych 20% nad.
Czy ktoś z Was ma taki problem po akcji serwisowej? Czy mają obowiązek to naprawić? Wolałbym uniknąć sytuacji że zajadę do serwisu i dowiem się że auto po gwarancji i mam zapłacić za naprawę mechanizmu który założyli w ramach akcji...
|
|
|