To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów

Hugo - 16-08-2018, 21:02

eremita napisał/a:
A jaką duża ma butle?
Nie pamiętam, ale dużą, sam się dziwił ile mu gazu do niej wchodzi.
eremita napisał/a:
To fakt troche jest słaby, pytanie czy da sie go troche odmulić np. Filtr k&n czy zmienoć uklad wydechowy?
Hmm, pewnie przydałoby się Turbo, albo dwa :mrgreen:
eremita - 17-08-2018, 10:11

Hugo napisał/a:
Hmm, pewnie przydałoby się Turbo, albo dwa :mrgreen:

Jedno duże :mrgreen:

eremita - 18-08-2018, 13:10

Hugo napisał/a:
Wygląda jakby auto miało jedno jądro :D

No to mój też jest jedno jajeczny :)

Gazior założony
Sterowanie Stag 4 Qbox Basic
Reduktor AC R01
zbiornik 680x180
wtryski AC W02

eremita - 19-08-2018, 13:21

Kilka fotek :)

eremita - 30-08-2018, 16:14

Jako że miałem jeden kluczyk mogłem albo dorobić sam kluczyk za 150zł a zapas albo z pilotem za 600 albo oryginał 1000 :roll:
Wybrałem opcję w ktorej oryginał został zapasowym a drugi ten co będzie używany jest zamiennikiem plusem jest że jest składany :D

URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/aa633243e7237aef][/URL]

Hugo - 30-08-2018, 16:34

Jakie masz ori piloty? Wnętrze pasowało do tego składanego kluczyka? Groty masz takie jak w Galancie są czy inne (krótsze)?
eremita - 30-08-2018, 16:47

W galu jest minimalnie dłuższy ale też by pasował.
Ja mam taki

Ten nowy jest cały nowy łącznie ze środkiem który został zaprogramowany. Działa tak samo jak oryginał :D

Hugo - 30-08-2018, 22:16

Super. Ciekawe czy do Galanta szłoby go zaprogramować...
eremita - 31-08-2018, 10:03

Hugo napisał/a:
Super. Ciekawe czy do Galanta szłoby go zaprogramować...

Zadzwoniłem sie zapytać, facet mówi ze raczej da się zrobić. On jest ogarnięty wiec powinien zrobić :) Nawet serwisą ASO robi 😁

Hugo - 31-08-2018, 12:19

Podasz na priv namiary na gościa i ten kluczyk?
eremita - 16-10-2018, 15:34

Wczoraj odebrałem auto od mechanika do wymiany poszło łożysko lewego przedniego koła. Po za tym miało być zrobione w zawieszeniu coś co mi zaczęło trzeszczeć ale tylko jak przejeżdżam przez mniej łagodne progi zwalniające. Przy odbiorze mechanik mówi nic nie trzeszczy, to jedziemy objechałem 20 progów i nic :doubt: Dzisiaj rano jade i znowu trzeszczy :evil:
eremita - 30-10-2018, 10:06

Zima ciężko powiedzieć że idzie jak dzisiaj jest 18 stopni :) ale przygotować auto trzeba. Dywaniki zmienione na gumowe, uszczelki przeleciane silikonem, skrobaczka do auta, płyn do sprysków dolany zimowy.
Jeszcze tylko wymienię wycieraczki na porządniejsze

I czekam na śnieg, by testować opony, jak do tej pory jestem z nich bardzo zadowolony jak tak dalej będzie przy śniegu zaraz wymieniam żonie w scenicu na crossclimate :)

eremita - 19-11-2018, 11:37

W końcu dorwałem lampy w dobrej cenie do przerobienia na soczewki :mrgreen:
Ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę soczewek albo firmę która robi soczewki, pytam bo nie chciałbym wsadzić czegoś co zaraz będzie do wymiany.
Widział ktoś może lampy od grandis rozklejone, albo wie jak to jest w innych lampach? Chodzi mi o to czy da się usunąć to coś pomarańczowego z migacza? Pytam dlatego że chciałbym włożyć w migacze żarówkę dwu funkcyjną migacz z światłem dziennym.
Kolejne pytanie to czy po rozklejeniu trzeba użyć nowego kleju czy wystarczy podgrzać ten stary?
I jeszcze jedno pytanie, jak to jest z montażem czy jest jakiś patent by je dobrze ustawić by świeciły na wprost a czasami by Grandis zezac nie miał.

wichura1 - 19-11-2018, 13:52

Ta firma przerabia, sprzedaje części do soczewek i xenonów: https://hidretrofit.pl/mitsubishi-grandis/. Lampy skleja się klejem butylowym, oni też mają.
eremita - 19-11-2018, 13:56

wichura1 napisał/a:
Ta firma przerabia, sprzedaje części do soczewek i xenonów: https://hidretrofit.pl/mitsubishi-grandis/ Lampy skleja się klejem butylowym.

Wiem przeróbka od 800zl te lampy co maja na stronie przerobienie 1400zl