Dom/garaż/ogród - Zadaszenie tarasu
Bizi78 - 30-04-2019, 20:13
Bardzo profesjonalne dwa zastrzały .
gulgulq - 30-04-2019, 20:54
Bizi78 napisał/a: | Bardzo profesjonalne dwa zastrzały . |
i wiaderko o wyjątkowych walorach designerskich w kącie
eremita - 01-05-2019, 16:22
gulgulq napisał/a: | Bizi78 napisał/a: | Bardzo profesjonalne dwa zastrzały . |
i wiaderko o wyjątkowych walorach designerskich w kącie |
Wszystko pasuje, do wiaderka lekko w lewo leży szmata na trawniku
Zastrzaly podmaluje się i będzie jak od tego
Marcino - 06-05-2019, 09:41
Dobrze wyszło...
Krzyzak - 17-05-2019, 20:50
Ludki, pamiętacie jak chwaliłem Sadolin. Konkretnie lakierobejca extra.
No to dramat, nie kupujcie. Zaraz im wyślę reklamacje.
Kupiłem, kolor ciemny szary. Mam wrażenie, że maluję brudną wodą, to co zrobili przypomina bardziej jakiś tandetny drewnochron albo vidaron.
Nadal ma ten sam zapach czy raczej smród, ale jakość koloru poniżej krytyki. Już nie wiem czym teraz malować... Jeszcze rok temu był to najlepszy produkt jaki miałem.
eremita - 20-05-2019, 08:17
Krzyzak napisał/a: | Ludki, pamiętacie jak chwaliłem Sadolin. Konkretnie lakierobejca extra.
Kupiłem, kolor ciemny szary. Mam wrażenie, że maluję brudną wodą, to co zrobili przypomina bardziej jakiś tandetny drewnochron albo vidaron.
Nadal ma ten sam zapach czy raczej smród, ale jakość koloru poniżej krytyki. Już nie wiem czym teraz malować... Jeszcze rok temu był to najlepszy produkt jaki miałem. |
To mnie pocieszyłeś w garażu czeka sadolin classic na malowanie płotu.
gulgulq - 20-05-2019, 10:35
To może mi ktoś poleci jakiś środek do malowania potu. Mam płot z olchy/osiki pomalowany impregnatem drewnochronu w kolorze cedru. Z impregnatu po 15 latach został tylko kolor , który jest niestety dość mocny więc przebija. Robiłem próbki z lakierobejcami i impregnatami min. Sadolina ale problemem jest to że stary kolor przebija lub podbarwia nową powłokę. Malowanie 3-4 warstw nie ma sensu, szlifowanie tez opada - wszystko przez braki czasowe a do pomalowania 1500 sztachet. Obecny drenochron to woda. Jedynie co wymyśliłem to malowanie zwykła farbą ftalową. Tylko efekt końcowy będzie brzydki.
Marcino - 20-05-2019, 12:26
Krzyzak napisał/a: | Ludki, pamiętacie jak chwaliłem Sadolin. Konkretnie lakierobejca extra.
Nadal ma ten sam zapach czy raczej smród, ale jakość koloru poniżej krytyki. Już nie wiem czym teraz malować... Jeszcze rok temu był to najlepszy produkt jaki miałem. |
Zaskoczyłeś mnie.
Ja uzywam i ridzice też. ALe dostawa stara, nie kupowałem nic od 2 lat. Mam jeszcze resztę swojego którym maluje poręcz tarasu co rok w razie W.
gulgulg
Ftalowym bym nie malował. Moze jakaś lazura zawnetzrna?
Krzyzak - 20-05-2019, 14:05
gulgulq napisał/a: | Obecny drenochron to woda. | a to było inaczej? - raz próbowałem, 12 lat temu, to już był brudną wodą
ale wtedy były alternatywy - chociażby lazura bondexa
tylko teraz lazura jest wodo-rozcieńczalna i co prawda szybko schnie, ale po roku odpryskuje jak widaron...
stara lazura, z 2010 r, trzyma się do dziś
joujoujou - 20-05-2019, 16:36
Zainteresuj się olejami do desek tarasowych.
Krzyzak - 20-05-2019, 18:51
ale wiesz jak wygląda olejowana podłoga? widać wszystko co było na drewnie... musi być naprawdę super przed olejowaniem...
ja mam taką podłogę w altanie i co pół roku nakładam warstwę
a maluję bo chcę mieć ładnie a nie jakieś zielone kropki od impregnacji płotu czy słupa...
vrangsinn - 20-05-2019, 20:21
spróbujcie środków marki Tikkurila...jeśli cena was nie przerazi....
gulgulq - 20-05-2019, 21:05
vrangsinn napisał/a: | spróbujcie środków marki Tikkurila...jeśli cena was nie przerazi.... |
Tikurilą malowałem już wiatę, 2 warstwy Tikurila Valti Complet:
ale próbek jeszcze nie robiłem jak by to kryło płot. Cena nie ma znaczenia jak będę miał "gwarancję" dobrego pokrycia i trwałości.
Krzyzak - 21-05-2019, 17:01
cena na pewno mnie nie przerazi - bardziej boleję nad stratą czasu, gdy trzeba co rok poprawiać
a czasem już nie ma czego poprawiać bo gnije...
Marcino - 21-05-2019, 20:47
Darek oleje są Ok. Ja maluje olejem taras taz do roku i barierkę. Wyglada super. Żadnych plam.
|
|
|