To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Outlander I Turbo - samochód rodzinny :-)))

lolo.lolo - 15-02-2019, 07:09

Bzyk_R1 napisał/a:
Marcino, standardowy to byłby gdyby reflektor był odbłyśnikowy a palniki 8000+ ;-) A outlander ma soczewki i spryskiwacze lamp. Brakuje tylko poziomowania, co w tym aucie uważam za przestępstwo. Jesteśmy skazani na ohydne Hella lamps. Przebieg wiązki światła idealny, ilość światła wzrasta, problem jest tylko z prawem.

no i Krzyś wszystko wyjaśnił :D
dodam tylko, że w O1T są H1, a nie H7

Hugo napisał/a:
Czyli montujecie coś takiego? https://allegro.pl/oferta/zestaw-xenon-hid-ultra-slim-h1-h3-h4-h7-h7r-ksenon-7797554408

na szybko patrząc to podobne, tylko nasze dwa razy droższe były więc może czymś tam się różnią ..... kto to wie ..... :p

lolo.lolo - 15-02-2019, 07:10

cerutti napisał/a:
Marcin jak 0.5 bara tylko to połowa ceny za auto ?

pamiętaj, że auto ma dwa icki także cena przynajmniej by była pół razy droższa .... :twisted: :twisted: :twisted:

Hugo - 15-02-2019, 07:18

Jak dwa razy droższe to owszem, różnią się i to znacznie, ceną. To jedna i ta sama chińszczyzna.
lolo.lolo - 15-02-2019, 11:17

Hugo napisał/a:
Jak dwa razy droższe to owszem, różnią się i to znacznie, ceną. To jedna i ta sama chińszczyzna.

"Hugo" chyba się troszkę pogubiłeś ... :mrgreen: :P
Auto ma na chwilę założony drugi oemowy icek po to aby sprawdzić czy ciśnienie doładowania wróci jak na serii (bo po założeniu icka w zderzak spadło do 0.5 bara-ale to nie było przyczyną), no ale niestety dalej to samo - czyli przyczyna tkwi gdzie indziej - po prostu coś się zepsuło ... :evil:

Marcino - 15-02-2019, 11:23

lolo.lolo napisał/a:

Hugo napisał/a:

"Hugo" chyba się troszkę pogubiłeś ...

Hugo pisał raczej o żarnikach HID xsenon a nie o Ickach.
Też mam jakieś palniki z przetwornicami, ale nie zamontowałem bo nie mam tych soczewek o których piszecie. Znam temat. Do galanta łatwo z mazdy soczewki wstawić co zreszta Hugo ma zrobione.
W moim temacie są fotki jak wyczysciłem soczewki xsenonowe w 11 peugeocie. Normalnie światła wróciły na swoje miejsce.

lolo.lolo - 15-02-2019, 11:34

Marcino napisał/a:
Hugo pisał raczej o żarnikach HID xsenon a nie o Ickach.

aaaa jeżeli tak to ma rację wszystkie chinole różniące się opakowaniem i ceną :P

Hugo - 15-02-2019, 14:25

:mrgreen:
lolo.lolo - 18-02-2019, 13:09

wrzucam jeszcze jedno zdjęcie jak świeci ksenon w nocy - "no coś tam widać" :twisted: 8) :lol:

a tak wygląda outek po trasie na dystansach 22mm :p

wpadła "nalypka" - dzięki Zbyszek :D

no i na koniec takie nostalgiczne :wink:

c.d.n.

Olivia - 18-02-2019, 21:31

Miałam dystanse w Hyundai S-Coupé na tylnej osi. Fabrycznie szerokość między kołami przedniej a tylnej osi to ok 5 cm. Więc wyglądało to fatalnie a skoro źle wyglądało postanowiłam poprawić estetykę dystansami. Efekt był tego taki że po 4 miesiącach miałam cały zderzak tylny i część nadkola obita kamyczkami z drogi.
Osobiście nie polecam wystających kół poza obrys pojazdu. Chyba że ktoś zamontuje swego rodzaju nakładki jakie są na tylnym zderzaku w E-klasie czy w MANach przeznaczonych na przednienopony 385. Dzięki takim swego rodzaju chłopaczków auto tak szybko nie będzie się brudzić i niszczyć.

lolo.lolo - 18-02-2019, 22:53

Olivia napisał/a:
Osobiście nie polecam wystających kół poza obrys pojazdu

"Olivia" nie ma mowy o żadnych wystających kołach poza obrys pojazdu, bo jest to niezgodne z przepisami :wink:
U mnie na takich dystansach (czyli 22 mm) koło jest prawie na równo z obrysem.
A i autko prezentuje się o niebo lepiej ... :twisted: :D

Olivia - 19-02-2019, 09:08

Na zdjęciu wygląda jakby wystawały.
W S-Coupé tylna oś przed założeniem dystansów była mocno schowana we wnęce. Dzięki czemu powoli się brudziło. Gdy rozstaw kół tylnej osi zrównał się mniej więcej z przodem, zderzak i błotnik miałam do malowania po 4 miesiącach. Dopiero założenie chlapacze trochę pomogło.

lolo.lolo - 07-03-2019, 07:32

Takie małe porównanie (dojdzie jeszcze jedno zdjęcie razem z przeciwmgielnymi ...) :D

Bzyk_R1 - 07-03-2019, 16:31

Coraz lepiej to wygląda Marcin!
Pawel1988 - 07-03-2019, 20:25

Dużo lepiej👍. Daj zdjęcie z otwartą maską 😁
lolo.lolo - 07-03-2019, 21:07

Bzyk_R1 napisał/a:
Coraz lepiej to wygląda Marcin!

dzięki, dzięki :D

Pawel1988 napisał/a:
Dużo lepiej👍. Daj zdjęcie z otwartą maską 😁

Paweł - to "historyczne" zdjęcie jest na wcześniejszej stronie :twisted: :P :mrgreen: