Nasze Miśki - Podkarpacki Lancer Ralliart
staszq2 - 09-09-2019, 17:09
Mazin89 napisał/a: |
Staszek trzeba zrobić jakiś spot w końcu, to się przejedziesz. Poczujesz różnicę na pewno:) |
koniecznie bo mi się nawet ostatnio śnił Ralliart serio
No i tak poza tym co tu widać to pod maską zaczyna się robić porządek tak 3maj
Mazin89 - 15-12-2019, 21:17
Dawno nic nie było więc pochwalę się nowym nabytkiem: do Lancera zamontowałem podtlenek azotu czyli NOS
Poza tym kilka zdjęć z dzisiejszego spotu w Rzeszowie:
Dzięki wszystkim za spotkanie, było na prawdę fajnie, mimo przygód w drodze powrotnej. No i dobrze było w końcu poznać HUGIO i Pawła osobiście
Pozdro wszytkim i do następnego
HUGIO - 15-12-2019, 22:29
Mazin89 z wzajemnością
Mazin89 napisał/a: | mimo przygód w drodze powrotnej |
To obcieranie, czy coś innego?
Mazin89 - 15-12-2019, 22:35
Tak. Okazało się że łeb od ukręconej szpilki utknął miedzy tarczą a osłoną. 15 minut roboty, ale 1,5 h czekania na narzędzia. A rano myślałem czy skrzynki nie zabrać...
Bzyk_R1 - 16-12-2019, 10:34
Zazdroszczę. Chciałbym tam być ale mój Misio się klepie. Do następnego!
HUGIO - 16-12-2019, 11:18
Szkoda, że nie wiedziałem, bo prawie zawsze mam kilka kluczy w aucie, a w razie czego bym miał blisko do domu podjechać po więcej. Następnym razem musimy ogarnąć jakiś bezpośredni kontakt w razie 'w'
Mazin89 - 16-12-2019, 19:40
Bzyku, trzeba było palić SDI
HUGIO No właśnie nie miałem jak się skontaktować. Przydałby się kontakt, zwłaszcza jeżeli masz chęć uczestniczyć w następnych spotach. Będzie łatwiej się zgadać.
Mazin89 - 15-04-2020, 17:54
Dawno nic nie pisałem, niemniej nie oznacza to, że nic się nie działo. W lutym tego roku samochód przeszedł prawie miesięczny pobyt w RS Service. Powodem było ślizganie się sprzęgieł.
Koniec końców skrzynia została całkowicie rozłożona, wymyta i wyczyszczona, a następnie poskładana na regenerowanych OEM tarczach sprzęgieł. Oczywiście zalano też świeży olej i wymieniono filtr oleju. Przy całej robocie okazało się, że uszkodzony był zawór regulujący od turbo, który również wymieniłem.
Poza tym wszystkim, korzystając z faktu, że auto stało w RS, zrobiona została również rewizja transferu. Transfer również został rozłożony, wymyty, złożony i zalany świeżym olejem.
W ostatnich dniach korzystając z długiego urlopu postanowiłem też przenieść wskaźnik doładowania z kubeczka na słupek. Uniwersalny adapter dopasowałem do słupka papierem ściernym, pomalowałem gumą w sprayu i przykleiłem taśmą montażową. Szczeliny uzupełniłem czarnym silikonem. Efekt nie jest idealny, ale myślę, że jak będę montował następnym razem, będzie to wyglądało lepiej (gdzieś z tyłu głowy mam drugi wskaźnik, od temperatury oleju). Tak to wygląda:
Długi urlop i słoneczna pogoda skłoniła mnie również do wypolerowania końcówek wydechu:
Na razie to tyle. Następne grubsze mody jak odkuje się po naprawie skrzyni
HUGIO - 15-04-2020, 21:26
Mój "gust" estety jest niepocieszony tym silikonem, ale może to dlatego, że silikon mi się od razu z majstrem(Wazzup'em) kojarzy .
Ja bym spróbował na miejscach styku plastików użyć taśmy piankowej(może nawet dwustronnej) - nie ukryje tego połączenia, ale może wyglądać "przyjemniej" .
//Edit
Chyba, że chcesz to kiedyś flokować, to wtedy taśma piankowa odpada, bo trochę może "pracować".
Mazin89 - 15-04-2020, 21:54
No właśnie jest to zrobione taśmą piankową i efekt nie był zbyt dobry bez silikonu. Ogólnie element był na wszystkich krawędziach szlifowany, bo nie pasował on za nic do słupka, stąd nie przylega on idealnie potrzeba załatania szczelin, a żadnego dedykowanego adaptera nie ma. Do Evo IV - IX tak, do X nie. Flokowanie może jak będę już miał drugi zegar. Ale wtedy oba muszą być położone bliżej przedniej szyby żeby była dobra widoczność i mniej odstawać od słupka.
Ogólnie co do pracy to jest to problematyczne, bo pierwsze podejście robiłem poxipolem i był za sztywny. Przy próbie montażu, po prostu odpadł. Także na razie nie mam pomysłu jak inaczej zrobić.
HUGIO - 17-04-2020, 12:42
Mazin89,
To chyba najładniej będzie kiedyś to zaszpachlować i pomalować/flokować.
PS. Kiedyś gadaliśmy o malowaniu/oklejaniu itp., wydaje mi się, że z krwisto(?)-czerwonymi felgami wyglądałoby to nawet nawet - coś jak na tym zdjęciu: https://a.d-cd.net/8eec1es-960.jpg , znaczek i ramka w takim kolorze też mogłaby się podobać
staszq2 - 17-04-2020, 13:18
No to teraz można używać pełnej mocy tego Twojego F-16 a jako, że wkrótce zawitasz do "Stodoły" to się obluka
Mazin89 - 18-04-2020, 11:30
HUGIO napisał/a: | Mazin89,
To chyba najładniej będzie kiedyś to zaszpachlować i pomalować/flokować. |
Tak jak pisałem, jak będzie drugi zegar to będę kombinował. Możliwe, że pójdę we flokowanie, ale najpierw muszę wykombinować jak założyć wskaźniki "na gładko" czyli tak żeby z osłony słupka wystawał tylko daszek na zegar. Bzyku i Paweł podpowiadali żeby wyciąć dziurę w słupku i wsadzić adapter od środka. Kiedyś też o tym myślałem ale zrezygnowałem. Jest trochę rzeźby, dobrze że osłony słupka nie są drogie, a mam dwie jeszcze w garażu
HUGIO napisał/a: | PS. Kiedyś gadaliśmy o malowaniu/oklejaniu itp., wydaje mi się, że z krwisto(?)-czerwonymi felgami wyglądałoby to nawet nawet - coś jak na tym zdjęciu: https://a.d-cd.net/8eec1es-960.jpg , znaczek i ramka w takim kolorze też mogłaby się podobać
|
To raczej nie mój gust. Poza tym zaciski chcę na czerwono pomalować (o ile uda się swapa zrobić). Felgi raczej w chromie bym wolał. Nawet te OEM z Lancera ładnie by w chromie wyglądały.
Cytat: | No to teraz można używać pełnej mocy tego Twojego F-16 a jako, że wkrótce zawitasz do "Stodoły" to się obluka |
No teraz skrzynia nie ślizga się, ładnie, płynnie zmienia, także jeździ się lepiej. Jeszcze żeby hamował i będzie git
Luke1 - 18-04-2020, 19:38
Zobacz sobie takie coś
https://www.etsy.com/list...h_click=1&cns=1
HUGIO - 18-04-2020, 20:09
Jak na wydruk 3D, to cena spora, mógłbym spróbować to zrobić taniej w razie czego .
//Edit
Gdzieś widziałem taką obudowę na zegary, która "obejmowała" cały plastik słupka.
|
|
|