Nasze Miśki - Violett6
Hugo - 21-11-2020, 10:37
Gałka wybieraka ręcznego, sorry nie skumałem
Misiek :) - 29-12-2020, 12:47
Generalnie mała aktualizacja. Gal dostał nowe zawieszenie, charakterystyka elegance, ale tył nieco wzmocniony oraz alarm.
Gałka lewarka biegów jest u mnie, trzeba jedynie lekko pomodzić. Fabrycznie gałka od E39 po naciśnięciu guzika cofa do góry a ja muszę mieć wciskane w dół. Ale na pewno coś uda się poradzić
MichciuGT - 29-12-2020, 13:41
Misiek napisał/a: | Gal dostał nowe zawieszenie, charakterystyka elegance, ale tył nieco wzmocniony |
tzn. komplet amortyzatorów i sprężyn? jakie? tuleje i wahacze zostały stare?
Misiek :) - 01-01-2021, 22:31
Nwet nie wiem jakiem marki Olek wstawił
Obejrzał poruszał, sprawdził resztę zawieszenia i było ok.
Misiek :) - 15-06-2021, 16:44
Mała aktualizacja.
Po rozeznaniu na rynku, z dostępnością i cenami części (zamiast swapu hamulców z outlandera wraz z piastami z eclipse) wjechały nawiercane tarcze i nowe klocki na przód.
Jeden cylinder mi przestał pracować, z powodu sterownika LPG. Temat jest ogarniany na gwarancji.
Za dobre sprawowanie Violka dostała nowe buciki. Alufelgi 17" Team Dynamics Pro race 1.2. Wyglądają fajnie i są leciutkie.
I taki mały szczegół wjechał jak gałka biegów NT
Hugo - 16-06-2021, 07:29
Zdjęcia?
Marcino - 16-06-2021, 13:08
Misiek napisał/a: | wjechały nawiercane tarcze i nowe klocki na przód. |
jakie tarcze i jakie odczucia?
Misiek :) - 18-06-2021, 10:25
Na sesję poczekam troszkę.
A co do hamulców, to hamuje dużo lepiej. Mnie zależało na hamowaniu w trasie, tego jeszcze nie testowałem, ale w mieście czuć ogromną różnicę. Większą niż przy normalnej wymianie klocków i tarcz.
Teraz jeszcze myślę nad modułem komfortu dla kierunkowskazów, oraz zmianą dźwięku na akustyczny. Na allegro są moduły komfortu (raz buję wajchą i 3x miga) oraz jakieś głośniczki. Na zmianę dźwięku się zdecyduję jak zlokalizuję przekaźnik pykający. Jeszcze chodzi mi po głowie dźwięk dokładany do żarówek wstecznego.
Bizi78 - 18-06-2021, 11:06
Misiek napisał/a: | Na zmianę dźwięku się zdecyduję jak zlokalizuję przekaźnik pykający. |
Teoretycznie powinien być pod deską.
Misiek :) - 18-06-2021, 23:51
Natomiast dźwięk pykanie kierunkowskazów skąd idzie?
Hugo - 20-06-2021, 10:39
Misiek , z przerywacza kierunkowskazów, tak jak pokazał Bizi78. Jeśli denerwuje Cię dźwięk oryginalnego przerywacza to polecam poszukać przerywacza od wersji z kontrolką haka holowniczego. Ma już dużo przyjemniejszy dźwięk.
Misiek :) - 13-09-2021, 09:57
Od ostatniego wpisu dostałem nowy sterownik gazu. Stary się popsuł i silnik na benzynie pracował na 5 cylindrach. Zrobione gwarancji.
Cały czas spalanie w korkach lpg mam 16-17l.
Z dłubania w aucie zrezygnowałem chwilowo ze zmiany dźwięku kierunkowskazów. Za to włożyłem nowe uszczelki szyb. Mają inny kształt i są flokowane. Nareszcie na autostradzie (140km/h) nie musze rozgłaśniać radia.
Dodatkowo wstawiłem z przodu i z tyłu podświetlenie w nogach pasażerów. Jest to kolor fioletowy podchodzący pod UV.
Dopasowanie do bananowych skór, kwestia gustu ale patrząć na nadwozie uzupełnia się. I w nocy nie wali po oczach.
jacek11 - 13-09-2021, 15:54
Możesz pokazać te uszczelki ?
Hugo - 13-09-2021, 17:41
Ja planuję w tylnych boczkach drzwi zamontować na ok. 5 cm od dołu lampki podświetlenia tak jak ma np. Megane II tylko wyżej, lampki już kupione: https://allegro.pl/oferta/renault-megane-ii-2-hb-boczek-tapicerka-tyl-10537783732 bo niestety żarówki podświetlenia nóg tylnych pasażerów zamontowane pod fotelami ledwo świecą, a dodatkowo jeszcze zasłaniają je kable od regulacji foteli.
Misiek :) - 27-01-2022, 14:10
Dawno nic nie pisałem, ale głowy nie miałem.
Galant super mieści bobasa z wózkiem
W grudniu mi ukradli katalizator. Wstawiony zamiennik uniwersalny, do tego sondy były urwane.
Od 2 tygodni wycieraczka kierowcy - mechanizm mi skrzypiał jak by trzeć mokrym styropianem o szkło. Po zakropieniu smaru do maszyn po kilku dniach nastała cisza.
Straszliwie tej zimy brakuje mi napedu 4X4.
Ostatnio przejechałem Się Galem DJ w wersji GTS. Bardzo fajne auto, sporo mocniejsze ale nie fajniejsze w jeździe.
Tak się zastanawiam, czy można wstawić maglownicę od Lancera CS0, czy będzie pasować i czy da lepsze czucie na kierownicy jak to było w Lancerze.
|
|
|