Lancer Ogólne - Fajny model Lancerka
Rafal_Szczecin - 20-04-2007, 23:07
sla napisał/a: | Chyba z góry z wiatrem i przy popsutym prędkościomierzu. |
sla, dlaczego odnosisz sie w taki arognancki sposob do drugiego uzytkownika forum ?
uzytkownik napisal swoja opinie, ze auto "ciagnie" jak nalezy, i na gazie i na benzynie, a Ty juz go ciupasz, ze z gorki itp ... tak sie nie robi , chodzi chyba o wymiane pogladow przy zachowaniu kultury czyz nie tak ?
zauwazylem ze strasznie boli Cie to ,ze niektorzy ( jak np Kawros ) sa zadowoleni z uzytkowania auta na gazie , ze chlopak nie narzeka, wrecz chwali, ale oczywiscie nie zapomina ze dbanie o samochod, to podstawa .
mowisz, ze wszyscy co jezdza na gazie to biedaki ,bo nie tankuja paliwa - jak dla mnie jedna z glupszych rzeczy jaka slyszalem ( bez obrazy ) ale juz tutaj jest przytoczone kilak rzeczy, i nalezy je powtorzyc, ze ktos jezdzi na gazie, to nie znaczy ze nie stac go na paliwo, tylko dlatego, ze woli oszczedzic i np .roznice ktora mialby wydac za paliwo ,a wydal na gaz wlozy w np . kupno tv czy tez alusow, co komu sie podoba
ja w tej chwili jezdze na gazie ( auto miesiecznie robi od 3500 do nawet 5000 km ) , w tej chwili trwaja poszukiwania diesla, i nie chodzi o to , ze nie stac mnie na auto z silnikiem benzynowym ( bo za przejechane kilometry i tak mam zwracane pieniadze ) ale dlatego by oszczedzic i zaoszczedzone pieniadze wlozyc ( zainwestowac ) w cos innego .
jezeli jestes takim bogaczem, to czemu nie jezdzisz evo IX ktore pali kolo 20 l/100 ? przeciez Cie stac ,a nas nie ...
Anonymous - 20-04-2007, 23:42
Rafal_Szczecin- Sla własnie tego nie potrafi zrozumieć chyba................. niektórzy tak mają
sla - 21-04-2007, 14:28
Rafal_Szczecin napisał/a: |
mowisz, ze wszyscy co jezdza na gazie to biedaki ,bo nie tankuja paliwa - jak dla mnie jedna z glupszych rzeczy jaka slyszalem |
Jeżeli byłbyś uprzejmy i pokazał gdzie tak napisałem byłbym wdzięczny, w przeciwnym razie staraj się czytać ze zrozumieniem, ponieważ wyciągasz błędne wnioski
Po drugie napisałem że nie stać mnie na tankowanie V power to jakim cudem byłoby mnie stać na Evo. Tutaj też logika się kłania. A po trzecie nie musisz bronić Karwosia on sam robi to doskonale.Myśle że każdy niech wypowiada się w swoim imieniu tak będzie najlepiej.
Po czwarte zawsze piszę w sposób kulturalny, a odrobina ironii nikomu jeszcze nie zaszkodziła
Rafal_Szczecin - 21-04-2007, 14:45
sla napisał/a: | Po czwarte zawsze piszę w sposób kulturalny, a odrobina ironii nikomu jeszcze nie zaszkodziła |
jak dla mnie to piszesz z wielka doza ironii, w taki sposob,jak bys wszystko wiedzial najlepiej .
sla - 21-04-2007, 14:56
jak dla mnie to piszesz z wielka doza ironii, w taki sposob,jak bys wszystko wiedzial najlepiej . |
Nie trzeba wiedzieć prawie nic aby dojśc do wniosku że osiągniecie 200km/h wymienionym samochodem jest niemożliwe, a robienie prób szybkości tak leciwym autem na naszych drogach nie świadczy dobrze o jego właścicielu.Jeżeli jeszcze raczyłbyś sie odnieść do moich innych wątpliwości dotyczacych tego co Twoim zdaniem napisałem byłbym wdzieczny(tego po pierwsze, drugie i trzecie).Po prostu lubię być precyzyjny.
Ironia a arogancja to dosyć odległe od siebie pojęcia, choć jedno nie wyklucza drugiego.
Rafal_Szczecin - 21-04-2007, 15:08
sla napisał/a: | Nie trzeba wiedzieć prawie nic aby dojśc do wniosku że osiągniecie 200km/h wymienionym samochodem jest niemożliwe.Jeżeli jeszcze raczyłbyś sie odnieść do moich innych wątpliwości dotyczacych tego co Twoim zdaniem napisałem byłbym wdzieczny(tego po pierwsze, drugie i trzecie).Po prostu lubię być precyzyjny.
Ironia a arogancja to dosyć odległe od siebie pojęcia, choć jedno nie wyklucza drugiego. |
wiesz co nie mam ochoty drugi raz czytac tego samego, co wyciagnalem z rozmowy napisalem tutaj , wiem jedno ze nie bronie Kawrosia, poprostu mam takie same zdanie na ten temat, i nie tylko ja .
sla - 21-04-2007, 15:20
wiesz co nie mam ochoty drugi raz czytac tego samego |
Wystarczy, że przeczytasz jeden raz ,ale ze zrozumieniem, zanim wdasz się w polemikę,w innym wypadku nie przypisuj mi słów których nie napisałem. A na jaki temat masz to samo zdanie to nie wiem. Jeżeli na temat gazu to jesteś w mniejszości,ponieważ uzytkownicy tego paliwa na świecie stanowią promil wszystkich włascicieli samochodów.
Rafal_Szczecin - 21-04-2007, 15:42
sla napisał/a: | Jeżeli na temat gazu to jesteś w mniejszości,ponieważ uzytkownicy tego paliwa na świecie stanowią promil wszystkich włascicieli samochodów. |
a dlaczego odpowiadasz za wszystkich ?
przeczytaj ten temat ze zrozumieniem ,to zobaczysz, ze wiekszosc osob ktore wypowiedzialy sie w tym temacie bierze strone Kawrosia i rozumie to , ze jezdzi on na gazie , i to nie dlatego, ze nie stac go na benzyne, tylko dlatego ze woli oszczedzic , Ty jako jedyny nie rozumiesz tego . to tyle w tym temacie ,dalej nie mam ochoty prowadzic dyskusji, poniewaz nie prowadzi ona do niczego innego jak do klotni ,a nie o to tu chodzi .
Hubeeert - 21-04-2007, 15:44
Dosc - temat jakby nie o tym. Sprawy prywatne prosze na PW zalatwiac.
Karwoś - 21-04-2007, 18:29
No to dzisiaj sobie myślalem jaki jest największy minus jadzy na gazie - i znalazłem - w moim przypadku jest to przebieg między tankowaniami - 250km w mieście mazdą na 37 litrach to max - trochę to denerwuje. Naprawde nie ściemniam - samochody mi palą niemiłosierne ilości paliwa i z czystej oszczędności jeżdzę na gazie. Gdyby gaz sprawiał mi problemy to bym go sobie darował. Ale na razie w maździe nic się nie dzieje a w szczególności w lancerze który już troche na nim przejechał też nic sie nie dzieje - dlatego o tym wspomnialem - to jest opinia o samochodzie z tematu - bez problemu tam mozna zalozyc gaz i samochod nie sprawi klopotow(oczywiście dobry gaz) - ale to czy wlasciciel sie na to zdecyduje to juz nie moja sprawa.
Ogolnie cala sprawa odpowiedzi na temat odbiagla daleko na dalszy tor - może czas na niego wrocic. Jako że mam podobny samochod z czystym sumieniem polecam ten model - szczegolnie wygode prowadzenia - w maździe po 300-500km zaczynają boleć plecy - w lancerze nic takiego nie ma miejsca. Silnik (co prawda moj jest slabszy niz europejski + AT) radzi sobie bardzo dobrze -wręcz wystarczająco. U mnie jest za to glośny - może nowy model jest bardziej wyciszony. Z tylu bardzo duzo miejsca.
To tyle - minus u mnie to te skrzypiące tuleje z tylu - czasem jest , czasem nie skrzypi - w koncu musze wymienic ale nie mam czasu na to bo jak serwis pracuje to i ja pracuje a poza tym siostra nim jezdzi.
Może już trzymajmy się tematu a sprawę ewentualnego LPG w tym samochodzie pozostawmy właścicielowi. U mnie ten silnik spalał Pb w mieście przy spokojnej jeździe + czasami jakieś excesy - 12.5l/100. Do 14 na pewno by dochodzilo. gazu teraz ok13.5-14 przy spokojnej jezdzie siostry.
Pozdrawiam
sla - 21-04-2007, 18:51
Karwoś napisał/a: | U mnie ten silnik spalał Pb w mieście przy spokojnej jeździe + czasami jakieś excesy - 12.5l/100. Do 14 na pewno by dochodzilo.
Pozdrawiam |
U mnie niestety ze spalaniem jest podobnie.
Karwoś - 21-04-2007, 18:59
Te silniki do oszczędnych nie należą niestety ale za to wytrzymuja wiele - w końcu można turbine tam wlożyć i 340 KM wytrzymają - mój silnik to 4G94 - nie wiem czy to prawda ale chyba w którymś EVO siedzialy takie.
Hubeeert - 21-04-2007, 21:23
Karwoś napisał/a: | nie wiem czy to prawda ale chyba w którymś EVO siedzialy takie. | Nie siedzialy.
W Lancerze GSR (poprzednik EVO) siedzial 4G93T - 1,8 ale to byl kiepski silnik max 300KM a potem jak nie korbowody to blok nie wytrzymywal.
Nie ma to jak 4G6x - SIRIUS to byla bardzo udana rodzinka silnikow. Niestety drogich i ciezkich...
No ale odbiegam od tematu.
Anonymous - 22-04-2007, 09:49
Najlepiej na pytanie : ile pali twoje auto?
odpowaidać : tyle , ile mu wleje
Karwoś - 22-04-2007, 10:20
I mój tyle pali - ale nie jest tak źle - więcej nie spali
|
|
|