Nasze nieMiśki ;-) - Niebieska Korweta C4 :)
HUGIO - 09-01-2020, 10:43
Fajne aut
Tak z ciekawości: co to za przycisk na tunelu środkowym po boku zaraz przy fotelu kierowcy? (po stronie pasażer go nie ma)
Wojciech Bogacz - 09-01-2020, 12:14
HUGIO napisał/a: | Tak z ciekawości: co to za przycisk na tunelu środkowym po boku zaraz przy fotelu kierowcy? (po stronie pasażer go nie ma) |
To zamek schowka po prostu
joujoujou - 09-01-2020, 16:05
Wojciech Bogacz napisał/a: | To jakiś nowy bardziew na CD już. Oryginał był na kasety. | Myślisz o oryginale, że spytam z ciekawości? O ile w ogóle byłby dostępny.
Przy okazji - Blaupunkt produkuje radio o "klasycznym" wyglądzie, ale już z BT, USB, SD, AUX i kolorem podświetlenia do wyboru, tyle że cena jest mocno niefajna. Bremen SQR 46 DAB się toto nazywa.
jacek11 - 09-01-2020, 20:06
Wojciech Bogacz napisał/a: | P.S. Zastanawiam sięczy zarzucić dzisiaj jakąś fotkę... chcecie ??? |
Tu się nie ma co zastanawiać, tylko focić, i pokazywać, bo grono chętne do oglądania jest
Wojciech Bogacz - 10-01-2020, 09:23
jacek11 napisał/a: | Tu się nie ma co zastanawiać, tylko focić, i pokazywać, bo grono chętne do oglądania jest |
Dziś zagadka a raczej kuriozum
Co to jest na lewych drzwiach koło klamki - ten przełącznik ??
Wojciech Bogacz - 20-01-2020, 11:00
Kilka dni temu
Renowacja klapki wlewu paliwa Efekt po paście tempo i jakimś tam wosku heh.
A tak dla porównania (korek jeszcze przed "obróbką") wyglądało to przed zabiegami kosmetycznymi ))
empi - 21-01-2020, 09:52
No to napisz co to za przełącznik. Zdjecie słabej jakości to zbytnio nie widać. Corvette nie znam (jestem fordziarzem), ale znając hamerykańską motoryzację to z pewnością coś co ułatwia życie kierowcy. I tylko nam, żyjącym w EU może wydawać się kuriozalnym.
Wojciech Bogacz napisał/a: | jacek11 napisał/a: | Tu się nie ma co zastanawiać, tylko focić, i pokazywać, bo grono chętne do oglądania jest |
Dziś zagadka a raczej kuriozum
Co to jest na lewych drzwiach koło klamki - ten przełącznik ??
Obrazek |
Wojciech Bogacz - 21-01-2020, 09:58
empi napisał/a: | znając hamerykańską motoryzację to z pewnością coś co ułatwia życie kierowcy. I tylko nam, żyjącym w EU może wydawać się kuriozalnym. |
Takie jest heh. To włącznik wycieraczek
Tak w ogóle to za kilka dni będę miałdecyzję o zwolnieniu z opłaty akcyzy, wpis od konserwatora zabytków a tłumaczenie dokumentów już zrobione.
Jeszcze tylko czekam na kalkulację OC heh.
Wiecie co to oznacza ))
empi - 21-01-2020, 14:17
To ciekawe co piszesz odnośnie decyzji o zwolnieniu z opłaty akcyzy. Ja nie otrzymałem żadnej decyzji w tym zakresie. Wydział komunikacji nie żądał tego ode mnie przy rejestracji. Urząd celny nie wydawał czegoś takiego podstawą było zgłoszenie celne z informacją o kwalifikacji pojazdu do grupy pow . 25 lat.
Możesz przybliżyć o co chodzi z kalkulacją OC?
Nie ma tu przecież zbyt dużego wyboru. Dodatkowo polecam obniżyć składkę (o 20% dla Compensy) wykupując Kartę PZM. OC mojego "klasyka" w zeszłym roku wyniosło mnie 320,- PLN. Nie wiem jak w tym roku bo mam go na razie nie ubezpieczonego (poza sezonem nie jeżdżę) a ciągłość nie jest wymagana.
Wojciech Bogacz - 21-01-2020, 19:42
[quote="empi"]To ciekawe co piszesz odnośnie decyzji o zwolnieniu z opłaty akcyzy. Ja nie otrzymałem żadnej decyzji w tym zakresie. Wydział komunikacji nie żądał tego ode mnie przy rejestracji. Urząd celny nie wydawał czegoś takiego podstawą było zgłoszenie celne z informacją o kwalifikacji pojazdu do grupy pow . 25 lat./quote]
Teraz niestety przy rejestracji auta sprowadzonego z poza PL (nawet w obrębie UE) przy rejestracji trzeba wykazać że akcyza została opłacona lub jest się z niej zwolniony.
Dodatkowo - nawet jeżeli prawnie przysługuje mi zwolnienie to w KRK i tak na białe bym tego nie zarejestrował. Nie bo nie i tyle. Za to 50 km do Krakowa już tak i nie ma problemu hehe. Po prostu w KRK urzędnicy twierdzą, że jak jesteś zwolniony z większości podatków to auto może tylko na żółte być rejestrowane.
empi napisał/a: | Możesz przybliżyć o co chodzi z kalkulacją OC ? |
Dziś wreszcie dostałem info. Jak zarejestruję auto u siebie na wsi to wyszło 149 zł za rok No i jestem członkiem PZMotu - dlatego tak tanio.
Generalnie papierkologia do zwolnienia gotowa więc jutro zasuwam do skarbówki w Nowej Hucie (tylko ta w całej Małopolsce takie zaświadczenia wydaje - ponoć). Czeka się do 7 dni.
Czekam na ten wpis od konserwatora zabytków i jak będzie to jadę na przegląd a jak będzie zaświadczenie to mam komplet do rejestracji
joujoujou - 21-01-2020, 23:45
To tak jakby już bliżej niż dalej.
Wojciech Bogacz - 22-01-2020, 14:37
joujoujou napisał/a: | To tak jakby już bliżej niż dalej. |
Tak jakby. Dziś złożyłem dokumenty do zwolnienia z opłaty akcyzy i do tygodnia ma to być.
Wojciech Bogacz - 19-02-2020, 10:28
Po po dłuższej chwili ciszy - autko zarejestrowane na tymczasowe blachy, przegląd na zabytek zrobiony i jutro albo w piątek idę po żółte blachy
Trochę sobie pojeździłem i objawiło się kilka usterek - skrzynia biegów - definitywnie trzeba tam zajrzeć i zobaczyć czemu auto tak "podskakuje" jak się wrzuca na D.
Pojawił się problem z otwieraniem maski ale znalazłem mechanika co ma takie samo auto od 28 lat ! (kupił dwuletnie) i zna je na wylot heh. Wczoraj zaprowadziłem je do niego i ma zrobić przegląd co wymaga naprawy.
Poza tym niestety dwie opony są krzywe i trzeba będzie inne Jedyne sensowne zamienniki do 255x50x16 to 245x55x16 (Toyo TR-1) i są tylko letnie.
Poza tym obrotomierz nie zawsze pokazuje cokolwiek ale to ponoś jest problem styków więc spoko.
Amorki też wymieniamy bo z przodu się właśnie wylały a tył chyba też nie lepszy więc zamówiłem komplet.
Jeszcze nie zdecydowałem odnośnie lakiernika ale poza maską i drzwiami wszystko jest do malowania.
Dzieje się generalnie - bedę informował ))
jacek11 - 19-02-2020, 16:10
Takim wozem w zimę to się nie jeździ, więc letnie opony wystarczą
empi - 19-02-2020, 21:57
Wojciech Bogacz napisał/a: | ...jutro albo w piątek idę po żółte blachy |
Ciekaw jestem jaki masz pomysł na ich montaż na aucie. Szczególnie tył. Żólte blachy są tylko pełnowymiarowe!
Ja w swoim "hamerykańskim" zabytku dorobiłem na wymiar USA. I oczywiście jak trafiam na policjanta służbistę to "kopię się z koniem".
|
|
|