To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - DS7

Olivia - 21-01-2024, 13:43

Toyoty i Lexusy są bardzo słabo wyciszone. Na trasach jak często się jeździ, jest to po prostu męczące. Wykończenie też jest bardzo średnie.
jacek11 - 21-01-2024, 13:45

Bzyk_R1 napisał/a:
Krzyzak, powinieneś to rozumieć jako galanciarz.

Tylko prawdziwy galanciarz wie, jak trudno kupić ładne auto, mając wcześniej rekina.

Krzyzak - 21-01-2024, 15:04

Olivia napisał/a:
Lexusy są bardzo słabo wyciszone.
miałem okazję jechać modelem 200, 250h oraz 430 i to bardzo ciche auta, technologicznie zaawansowane i wyprzedzające epokę, dużo cichsze niż np. mercedes ML czy R (bo miałem) a na pewno milion razy mniej zawodne
tylko ten wygląd... jakby ktoś upośledzony projektował

Marcino - 21-01-2024, 20:33

Krzyzak napisał/a:

TY masz specyficzny gust, wiemy to, nie musisz powtarzać, i na szczęście nie projektujesz aut bo by smy się w latach 90tych zatrzymali :)

Krzyzak - 22-01-2024, 07:19

mocno przesadzasz - np. poprzednia skoda superb czy passat 8 generacji są przepiękne
nawet moją dacię uważam za bardzo ładne auto - a jest współczesne
da się - bez robienia na siłę czegoś dziwnego...

ledziu - 22-01-2024, 10:32

Cytat:

Oj chyba jechałaś z uchyloną szybą :D

To masz - 22-01-2024, 11:07

Firebee, bardzo ładne auto. Wnętrze nowoczesne, futurystyczne, ale ze smakiem i nie przekombinowane.
W temacie nie ma fotek czy mi się nie wyświetlają?

Firebee - 23-01-2024, 19:38

To masz napisał/a:
Firebee, bardzo ładne auto. Wnętrze nowoczesne, futurystyczne, ale ze smakiem i nie przekombinowane.
W temacie nie ma fotek czy mi się nie wyświetlają?

były ale się chyba zmyły...
Postaram się wrzucić nowe

Firebee - 13-03-2024, 23:37

kontynuując temat. bardzo fajnie, że można przedłużyć gwarancję...

3 rok z autem, ok 65tys km. już nie służy jako codzienne auto, bo za bardzo wkurza (przesiadłem się na używane 4 kółka - audi a6c7 2.0TDi quattro S Tronic 2017).

Gwarancyjnie kolejna wymiana za 2 dni - 2 ledy do jazdy dziennej i pokrywa filtra powietrza chyba, choć nie wiem czy to cos pomoze.

przy wyprzedzaniu i wciśniejszym wciśnięciu gazu wyskakuje check engine. po dwóch sprawdzeniach ten sam błąd. coś z jakością paliwa. najpierw kazali mi do lepszych stacji jeździć, ale co mam lepszego znaleźć niż shell, orlen czy circle k i bp, na których tankuję. więc wymyślili, że coś tam wymienią... :roll:

Krzyzak - 14-03-2024, 07:44

jedź na stacje marketowe - np. Auchan - tam jest taki przerób, że nie mogą mieć syfnego paliwa
a z Shellem to mam bardzo, bardzo złe doświadczenia - co prawda dotyczą Galanta i czasów 20 lat temu, ale jednak wyraźnie słabszy silnik był
dlatego te stacje, chociaż wiem, że obecnie wszystko jest z Orlenu, to omijam

tościk - 15-03-2024, 12:26

Firebee napisał/a:
wyprzedzaniu i wciśniejszym wciśnięciu gazu wyskakuje check engine. po dwóch sprawdzeniach ten sam błąd. coś z jakością paliwa. najpierw kazali mi do lepszych stacji jeździć, ale co mam lepszego znaleźć niż shell, orlen czy circle k i bp, na których tankuję

Widzę, że taki standard w Cytrynach. Kolega z pracy wziął parę lat temu nową C3 w salonie i też miał jakieś checki, poszarpywania, itp. Też zwalali na słabe paliwo i radzili tankować markowe. Ale sami nie umieli takiego "czystego" i dobrego znaleźć, jak im kolega kazał zatankować. Dojeździł do spłaty kredytu i opchnął czym prędzej :)

Marcino - 15-03-2024, 14:17

Krzyzak napisał/a:
a z Shellem to mam bardzo, bardzo złe doświadczenia - co prawda dotyczą Galanta i czasów 20 lat temu, ale jednak wyraźnie słabszy silnik był

No ja tak z GDI miałem ze zaczeły mi obroty falować, ale nie wiem jaka stacja. 20 lat temu to wszedzie sie tak mogło zdarzyć ale nie w tych czascsach badania jakości paliwa i silników które potrafia tak rzadzić mapą aby się dostosować.

Olivia - 07-04-2024, 20:08

Krzyzak napisał/a:
Olivia napisał/a:
miałem okazję jechać modelem 200, 250h oraz 430 i to bardzo ciche auta, technologicznie zaawansowane i wyprzedzające epokę, dużo cichsze niż np. mercedes ML czy R (bo miałem) a na pewno milion razy mniej zawodne

Ja pisałam o autach współcześnie oferowanych. Faktycznie te starsze Leksusy, np. model IS 200 i 300 (którego kiedyś miał mój partner) nie przeszkadzało wycie silnika - chyba że się nim wysoko kręciło. Ale jak miałam jazdy testowe Lexusem NX i UX w wersji z hybrydą i skrzynią CVT to mi sposób pracy tego silnika a właściwie bezstopniowej skrzyni biegów całkowicie przeszkadzał. Zależy kto i czego od auta potrzebuje. Wg mnie te modele są bardzo dobre do miasta z uwagi na spalanie. Ale na trasy które jeździ się cyklicznie taki samochód ani nie będzie ekonomiczny ani komfortowy.

Firebee - 19-06-2024, 22:52

DS7 jeździ już tylko po mieście raz/dwa razy w tygodniu...

Check Engine - gwarancyjnie wymieniona obudowa filtra powietrza, po tym check engine wyskakuje ponownie - Serwis DS rozkłada ręce, gdyż zrobili wszystko, co można było wg instrukcji zrobić - wysłali zapytanie do producenta co mają robić dalej, bo nie mają pojęcia - mam czekać na info (właściwie auto poza zaświeconym check engine zachowuje się normalnie)

zaczyna wyć wspomaganie przy kręceniu kierownicą - w serwisie nie wyje, więc nie widzą usterki - mam ją nagrać

wraca usterka czujników parkowania, ale na tyle rzadko, że trzeba jakoś ogarnąć by też ją nagrać, inaczej nie uznają na serwisie.

i tak w kółko..

ja jeżdżę audi a6, ale i tam wyskakuje błąd świec żarowych, który ma większy wpływ na jazdę niż w DSie, gdyż od razu wpada w tryb awaryjnych. :roll:

Krzyzak - 20-06-2024, 07:22

Świece żarowe się wymienia :) - może warto spróbować?
Zawsze możesz brać toyotę...