Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
joujoujou - 29-10-2024, 23:57
Dobry wieczór i dobra kawa.
jacek11 - 30-10-2024, 16:41
Środa minie, tydzień zginie
No to po
joujoujou - 30-10-2024, 23:54
Pobudka, kawa i do pracy.
Marcino - 31-10-2024, 07:51
Dzien dobry. Smacznej kawy.
Z racji ze jest pogoda ok i może sie korkować - dziś znowu moto do pracy. Mam z tego tyle frajdy ze hej.
Krzyzak - 31-10-2024, 10:57
Marcino napisał/a: | Mam z tego tyle frajdy ze hej. | Mnie męczyły głównie 3 rzeczy:
- zimno, jak się jedzie 100 na moto to przy obecnej pogodzie jest mega zimno...
- czas ubierania się - do auta wsiadam i jadę a tu musiałem z 10 minut poświęcić na założenie stroju i bielizny termoaktywnej... drugie tylko przy wysiadaniu
- muchy, owady, smród spalin - mimo specjalnej wkładki w kasku i pompowanych boków i tak potrafiły wpaść od strony szyi...
jacek11 - 31-10-2024, 16:12
joujoujou napisał/a: | Pobudka, kawa i do pracy. |
Ciszej, bo ludzie chcą spać
Po raz czwarty w tym temacie, ogłaszam łikend
Troszkę dłuższy niż zwykle
joujoujou - 31-10-2024, 23:46
jacek11 napisał/a: | Ciszej, bo ludzie chcą spać | Jak chcą spać to niech po inecie nie łażą, tylko się kładą do łóżka.
Kawa i do pracy.
jacek11 - 01-11-2024, 10:15
joujoujou napisał/a: | Jak chcą spać to niech po inecie nie łażą, tylko się kładą do łóżka.
|
No oczywiście, że o tej porze to już w łóżeczku. Ino pieron jakiś jemejle wysyła
dla chętnych.
tościk - 01-11-2024, 14:45
Krzyzak napisał/a: | Marcino napisał/a: | Mam z tego tyle frajdy ze hej. | Mnie męczyły głównie 3 rzeczy:
- zimno, jak się jedzie 100 na moto to przy obecnej pogodzie jest mega zimno...
- czas ubierania się - do auta wsiadam i jadę a tu musiałem z 10 minut poświęcić na założenie stroju i bielizny termoaktywnej... drugie tylko przy wysiadaniu
- muchy, owady, smród spalin - mimo specjalnej wkładki w kasku i pompowanych boków i tak potrafiły wpaść od strony szyi... |
Ja o dziwo wolę takie temperatury jak teraz, niż jak jest 25+. Ubiór mam typowo turystyczny na taką pogodę więc kurtka i spodnie z ciepłą podpinką, do tego bielizna termo i można kilometry trzaskać komfortowo. Jedynie jak mocno wieje, to da się poczuć, że chłodem zaciąga pod ubranie.
Z owadami różnie, bo teraz są ospałe i we wszystko wpadają, ale z kasku jeszcze wyciągać nie musiałem. Spaliny natomiast nawet w aucie mi zaciąga, a kask jednak szybciej się wietrzy
Dla mnie największy minus to czas ubierania, ale można go nadrobić czasem jazdy.
Krzyzak - 01-11-2024, 18:07
Mi w ręce było zimno... I w barki - bo miałem tam otwory wentylacyjne. Strój skórzany, typowo na lato. Boczny wiatr to kolejny element, który okrutnie przeszkadza...
https://francuskie.pl/jesli-jezdzisz-autem-stellantis-niech-bog/
Cytat: | Stellantis znalazł się w ogniu krytyki firmy EV Clinic, która zajmuje się serwisem m.in. aut elektrycznych. Samochody firmy określono jako „śmieci”. Seria zapoczątkowana w mediach społecznościowych widnieje pod tytułem: „Jeśli jeździsz pojazdem Stellantis, niech Bóg Ci dopomoże”. |
co mają zrobić ateiści?
jacek11 - 01-11-2024, 22:03
Niech jeżdżą Mitsubishi
joujoujou - 02-11-2024, 07:31
jacek11 napisał/a: | o tej porze to już w łóżeczku. Ino pieron jakiś jemejle wysyła | Telefon do łóżka bierzesz? A może komputer? To już uzależnienie.
Sam żadnej elektroniki w sypialni nie mam, poza budzikiem i telefonem (zabytkowym, żadnym smartfonem) bez karty SIM. Nie zadzwoni, nie przyjdzie na niego żaden SMS, a gdyby miało się coś złego stać, to bez SIMa na 112 normalnie da się zadzwonić.
jacek11 - 02-11-2024, 10:12
joujoujou napisał/a: | Telefon do łóżka bierzesz? |
Tak. Służy jako budzik.
joujoujou napisał/a: | To już uzależnienie. |
To całkiem możliwe Chociaż znam takich, co każdą wolną chwilę spędzają z nosem w telefonie. Do tego stopnia, że nawet prowadząc samochód Ludzie mają w telefonach płatności, wsiobuki, piszą na forach, i pewnie wiele innych. Ja tak nie mam. Czasem jak dostanę powiadomienie z jakiegoś tematu, to zerknę, ale z telefonu nie piszę, bo słabo widzę, i często głupoty się wpisują, bo urządzenie wstawia swoje słowa Najchętniej kupiłbym Nokię 6310i, ładowałbym raz na dwa tygodnie, i grał w snejka
Ale praca wymaga czasem wysłania zdjęcia, sprawdzenia czegoś w sieci, więc trzeba nosić smarkfona.
A teraz proponuję
joujoujou - 02-11-2024, 13:05
Kawa numer 3 wypita, przygotowania do grilla czas zacząć.
Krzyzak - 02-11-2024, 15:43
jacek11 napisał/a: | Niech jeżdżą Mitsubishi |
przeczytaj uważnie "jeśli masz auto stelantisa" - a mówią, żeby nie lecieć stereotypem francuskiej motoryzacji... no nie da się - fakty mówią same za siebie
|
|
|