To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śmietnik - Na prośbę autora.

Krzyzak - 20-05-2025, 14:46

Znaczy ja też myślałem o pozbyciu się mazdy i kupnie dacii spring - ale niestety bym musiał odrąbać lewe ramię albo prowadzić siedząc bokiem - bo się nie mieszczę... a nie należę do osób wielkich. Ew. jeździć z otwartymi drzwiami.
nissana to nigdy nie kupię - to jest tak paskudne, że nie opanuję odruchów wymiotnych podchodząc do niego

Ronin78PL - 20-05-2025, 16:11

Dobrze że Dacia wpada w gusta, zawsze tańsza opcja, szczególnie w używanych.
nemmooo - 20-05-2025, 17:26

Krzyzak napisał/a:
Znaczy ja też myślałem o pozbyciu się mazdy i kupnie dacii spring - ale niestety bym musiał odrąbać lewe ramię albo prowadzić siedząc bokiem - bo się nie mieszczę... a nie należę do osób wielkich. Ew. jeździć z otwartymi drzwiami.
nissana to nigdy nie kupię - to jest tak paskudne, że nie opanuję odruchów wymiotnych podchodząc do niego

:D miałem takie same wrażenia w Springu. Teraz da się sporo fajny używek wyrwać już w kwotach odpowiadających podobnym autom spalinowym. Szukałbym używanej Corsy/208/C4 (wszystkie pierdoły tanie jak to w PSA, tylko z ładowarką 1F, bo 3F lubi się zepsuć) lub Zoe z 2018-2020. Wszystko zależy od tego czy masz gdzie się ładować. Najlepiej mieć jeszcze trochę paneli. W innym wypadku to na razie bez sensu, LPG wychodzi taniej przy publicznych ładowarkach.

Ronin78PL - 20-05-2025, 19:42

nemmooo napisał/a:
Szukałbym używanej Corsy/208/C4 (wszystkie pierdoły tanie jak to w PSA, tylko z ładowarką 1F, bo 3F lubi się zepsuć) lub Zoe z 2018-2020.

Dokładnie takie dylematy miałem w 2022 zamawiając auto (rok się czekało na odbiór), wybrałem święty spokój, klarowną bezawaryjność oraz to, że jak auto będzie miało 10 lat 200kkm czy więcej i nadal będzie u mnie i zajdzie potrzeba wymiany jakiegoś pakietu w baterii to zamknie się cenowo taniej niż zrobić wtryski w nowoczesnym dieslu i jest już sporo speców od Leafa, a grzebanie w jego baterii jest najmniej skomplikowane ze względu na brak aktywnego chłodzenia i płynu z tym związanego. Serwisy dzięki temu też są tańsze. Auto nie robi tras, a ogarnia wszystko wokół 100km od miejsca zamieszkania. Na wczasy jest i Tourneo i teraz L200.

joujoujou - 20-05-2025, 23:58

Bizi78 napisał/a:
Usunąć od:
Wysłany: 07-03-2025, 14:37
Dokładnie tak. Proszę. Dziękuję.