To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - [EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000

Anonymous - 17-05-2007, 11:59

Spidernet witaj :biggrin:
Przeczytałem cały temat. Trochę przerobiłem temat napraw powypadkowych i postłuczkowych Galantów, a także exploatację tego auta. Posłuchaj mnie.. Jeśli ktoś proponuje Ci pieniądze równe lub większe od tych które włożyłeś w zakup auta, sprzedaj je. Nie chcę Cię zniechęcać do tematu "Galant", bo on sam potrafi zniechęcić skomplikowaniem swojej budowy. Jednak radość posiadania jest większa niz cena jaka trzeba zapłacić :biggrin: . Radzę Ci tak jak radziłbym swojemu bratu (połtora roku starszy -Wojtek :P ): sprzedaj to auto :biggrin: tak by nie stracić, spotkaj się parę razy z właścicielani "rekinków" pogadaj z nimi, na necie ale nie tylko. Zbierz wiedzę, potem poproś kogoś kto się zna na autach (a najlepiej na Galantach) i wybierz się do Niemiec.
Zapewniam Cie, z niczego nie będziesz tak zadowolony jak z "rekinka" który nie był bity, nie jest zajeżdżony czy też zaniedbany (w Twoim przypadku to pierwsze:) ) Nie stawiaj sie w pozycji buntownika, który dojdzie swojego pomimo tego że wszyscy go zniechęcaja, lub radzą i informują (UWAGA!! Niektórzy, podświadomie, w celach własnej rozrywki). by zmienił kierunek.
Czy to post taki czy inny jednak wszyscy chcą w ich treści dla Ciebie jak najlepiej. To dlatego, ponieważ należysz do rodziny :biggrin: Jest to rodzina szczycąca się posiadaniem auta które swego czasu wygrało konkurs na najbardziej skomplikowany samochód seryjny świata!! :mrgreen:
Grupa ludzi którzy wiedzą, że czują to samo kiedy mówią:"To najładniejszy japoniec kiedykolwiek wyprodukowany"
To wkońcu ludzie którzy znają zamysły twórców z Mitsubishi i dla których inżynierowie Mitsubishi Motors stworzyli Lancera X (oraz Evo X).
Ci ludzie radzą Ci dobrze :wink: PZDR 8)

spidernet - 17-05-2007, 17:55

Han Solo dzięki za wypowiedź ale ja już postanowiłem zrobić auto i już kupiłem kilka części zamiennych. Poza tym mój egzemplarz robi fachowiec któryna codzień jeździ Galantem tylko, że starszym modelem. Jak już wspominałem postanowiłem naprawić samochód i nic tego nie zmieni ;)

Mam kolejne pytanie dotyczące wspomagania auta. Niestety mam uszkodzony pojemniczek na płyn od wspomagania. Mam więc pytanie czy pojemniczek z "anglika" będzie pasował do mojego Galanta?

Bartek - 17-05-2007, 17:57

Sam zbiorniczek tak - przewody już nie
spidernet - 19-05-2007, 14:51

Bartek napisał/a:
Sam zbiorniczek tak - przewody już nie

Po raz kolejny dzięki! Zbiorniczek pasuje :)

Teraz chcę jeszcze wzmocnić auto poprzez dodanie rozpórki na kielichy jednak nigdzie nie moge tego znaleźć (a przynajmniej na allegro). Czy ktoś z was ma namiary na jakąś firmę, która sprzedaje drążki stabilizacyjne do Galantów? No i podstawowe pytanie -czy uważcie że zakup tego elementu ma jakiś sens?

Anonymous - 19-05-2007, 16:30

Jezeli bedziesz jezdzil po zakretach na granicy przyczepnosci to tak, w innym przypadku ja bym nie dociazal niepotrzebnie auta.
Matejko - 19-05-2007, 16:55

Simones napisał/a:
Jezeli bedziesz jezdzil po zakretach na granicy przyczepnosci to tak, w innym przypadku ja bym nie dociazal niepotrzebnie auta.

bez przesady ile taka rozporka wazy 10kg max

spidernet - 19-05-2007, 20:03

OK, ale czy ktoś z was zna jakies namiary na firmę produkującą tego typu wzmocnienia do Galanta?

Edit:
Czyżby nikt z forumowiczów nie posiadał rozpórki w swoim Galu? W necie nie ma śladu po takim sprzęcie więc zastanawiam się czy nie będzie pasowała rozpórka od jakiegoś innego japońca?

Wiktor - 20-05-2007, 14:10

galant vr4 był seryjnie wyposażony w rozpórke, moze zapytać o taka np w serwisie?

Anonymous - 20-05-2007, 20:01

Wiktor napisał/a:
w serwisie?

Nawet gdyby mieli to juz widze ta cene... :?

spidernet - 23-05-2007, 13:08

Pozostawmy zatem sprawę rozpórki na boku...

Kolejne pytanie jakie chciałem zadać to -Ile w aucie jest standardowo miejsc na głośniki? Z przodu 2, a czy z tyłu też można zainstalować głośniki w drzwiach? Pytam bo auto jest teraz u blacharza i nie chcę mu du*y zawracać szczegółami ;) Aaaa jeszcze jedno -jakiej średnicy można zainstalować głośniki zarówno z przodu jak i z tyłu?

Anonymous - 23-05-2007, 13:27

U mnie są 2 w przednich drzwiach 2 w tylnich drzwiach oraz 2 gwizdki przy lusterkach wstecznych. Rozmiar znajdziesz na forum bo było już o tym pisane.

Pozdr.

Anonymous - 23-05-2007, 16:44

Z tego co wiem, to w tylnich drzwiach byly tylko w kombi, a w sedanach tyl byl w polce. Sa w niej 2x16 i wyciety otwor na 1 20-ke. W drzwiach przednich byly 14-ki, ale bez problemu mozna zalozyc na pierscieniach 16-ki zachowujac ori maskownice. Przy lusterkach bocznych gwizdki chyba byly montowane od 99'.
spidernet - 23-05-2007, 17:58

Simones, mam nadzieję, że z tyłu będzie otwór na głośniki bo już zdążyłem kupić komplet Soniaczy. Jak nie będzie hmmm... to będę musiał coś wymyślić :roll:
roch_27 - 24-05-2007, 09:50

Simones napisał/a:
Z tego co wiem, to w tylnich drzwiach byly tylko w kombi, a w sedanach tyl byl w polce. Sa w niej 2x16 i wyciety otwor na 1 20-ke.
dokładnie tak jak piszesz :D

pozdro

spidernet - 24-05-2007, 11:39

Wracając do tematu rozpórki. Nigdzie tego nie ma a mailowałem już z kilkunastoma firmami produkującymi tego typu wzmocnienia. Zastanawiam się więc czy samemu można zrobić taki element. Mam znajomego, który ma zakład metalowy, pełno maszyn i materiału i chyba nie miałby problemu ze zrobieniem takiego elementu jednak jak skonstruować taki drążek? Które z wymiarów pojazdu wziąć pod uwagę i z czego wykonać taką rozpórkę :?: