To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Geometria zawieszenia

bieniak - 09-11-2009, 23:11

ja tam sie nie spotkałem ze wzmacnianymi spręzynami to tyłu:)bynajmniej u mnie w mieście czegoś takiego nie ma.ale muszę coś pomyśleć bo to już mnie denerwuje
robertdg - 10-11-2009, 22:31

bieniak, kto szuka ten znajdzie ;-) >>WZMOCNIONE SPREZYNY PASSAT B3 B4 TYŁ<< a kto pyta wielbłądzi ;-) POWODZENIA
bieniak - 11-11-2009, 22:25

no tak tylko teraz jak wysoko będzie stał samochód przy takich spręzynach żeby nie wyglądał jak traktor:)
robertdg - 11-11-2009, 22:45

bieniak, masy porownywalne, a podejrzewany przeswit w granicach 6cm pomiedzy kolem a blotnikiem
bieniak - 11-11-2009, 22:48

o to by było w sam raz:) z tyłu bo na chwile obecną mam z 1 cma to już mi się nie podoba:)wolę jak przód jest niżej niż tył
robertdg - 11-11-2009, 23:00

bieniak, a ty masz kombi czy sedana?
bieniak - 11-11-2009, 23:05

sedana:) 2,5v6 z gazem, no i tył paskudnie siedzi:(nie podoba mi się zupełnie .ale w elblągu w sklepie cena za spręzynę 186zł KYB no ze zniząmi to będzie ze 160 to wolę kupić te od paska.bo zwoje nawet zwykłe seryjne mają grubsze
robertdg - 11-11-2009, 23:12

bieniak, po zalozeniu tych sprezyn za 186zl nie masz gwarancji ze uzyskasz pozadana wysokosc, moga siedziec tak samo jak Twoje oryginaly, dlatego najlepiej albo przerobic swoje, albo dorobic nowe, albo zalozyc od innego auta, jezeli sa dostepne wzmacniane, zreszta w bagazniku jak zawsze wozisz kolo zapasowe to tez dodatkowy ciezar, ja jak swoje auto zatankuje na full benzyna i na full LPG, do tego bagaznik mam przewaznie w polowie zaladowany to przeswit siega 1,5cm, a mam ori sprezyny eibacha
bieniak - 12-11-2009, 00:06

ale ja przy pustym samochodzie mam taki prześwit jak załaduje to czasami robi sie kilka mm.a nie lubie drzec tyłkiem o ziemie.wole styl klina przód nisko a tył nieco wyżej.ale bez przesady:)niestety w moich okolicach nikt nie dorabia sprężyn:(a jak duża ingerencja jest w sprężyny od b4??bo jak by nie patrzył 2 to koszt 150zł a może dać pożądany efekt:)przód napewno pójdzie niżej -30
Marcino - 12-11-2009, 10:55

bieniak napisał/a:
kowal to jest:)tylko ciekawe czy cos takiego mi zrobi:) musiał bym się iść i dowiedzieć.bo na chwile obecną tył mam dość nisko.mówisz że od paska b4:) to chyba łatwiej w moim mieście będzie znaleźć:)bo tutaj panuje kult na samochjody niemieckie

Ja dorobiłem w Pruszczu. nie masz daleko, w 3 godzinki sie uwinęli. Jak chcesz to poszukam namiarów, Koszty coś koło 220zł za komplet z zamotowaniem.

robertdg - 12-11-2009, 16:35

Marcino, za taka cene to mi samemu nie chcialoby sie tego wyciagac i wkladac, rzuc namiary napewno niejeden skorzysta, dlugo juz jezdzisz na tych sprezynkach? jak sie spisuja?

bieniak, no troche trzeba poingerowac bo u nas sprezyny sa w ksztalcie jakby stozka ze scietym czubem, wiec trzeba osadzenia przerabiac

Marcino - 12-11-2009, 17:52

Ja jezdze już 3ci rok, tzn w marcu będzie 3 lata, zrobiłem jakieś 50kkm, mam butle z LPG i nie narzekam. Amorki Sachs od Japaneze z poprzedniego modelu galanta - bo pasowały na spężyny od NIVO. Opisywałem to w temacie o amorkach.

Zakład mieści sie w Pruszczu, na wjeżdzie z jedynki jak jedziesz z Tczewa, przejezdzasz przez rondo, masz stację Paliw po prawej, przed torami kolejowymi skręcasz w prawo i tam chyba 2 dom,
ZAKŁAD WYMIANY SPRĘŻYN SAMOCHODOWYCH
Ulica PRZY TORZE 4
83-000 PRUSZCZ GDAŃSKI , POMORSKIE
Telefon: 0586830613

http://www.cylex.pl/firmy...h-10424011.html

bieniak - 12-11-2009, 18:20

mówisz 220zł z montażem:)to było by bardzo dobre rozwiązanie:)no ja mam zwykłe amorki bez nivo:)ale jeżeli tam dorabiają:) to raczej pojade a jak nie to zamówię od paska:)
robertdg - 12-11-2009, 18:24

bieniak, osobiscie ja bym wybral opcie ktora opisuje Marcino, za take kase to by mi sie nawet nie chcialo grzbac z przerobkami tych od paska, wybaczcie ze sie powtarzam ale jestem leniwy, wole 3 razy wiecej pomyslec i zrobic raz a dokladnie jak najmniejszym wysilkiem. Gwarancje na usluge napewno dostaniesz, umow sie na telefon, dniowke bedziesz mial z glowy ale to lepsze wyjscie.
Marcino - 12-11-2009, 18:31

bieniak napisał/a:
mówisz 220zł z montażem:)to było by bardzo dobre rozwiązanie:)no ja mam zwykłe amorki bez nivo:)ale jeżeli tam dorabiają:) to raczej pojade a jak nie to zamówię od paska:)

ZNalazłem swój post, i kosztowało mnie to 250zł, myślę ze tez nie majatek