To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] klocki hamulcowe

bumbum - 23-04-2011, 10:54

Hugo, a ATE brudza felge?

Ja teraz mam chyba FBK jakieś i też piszczą jak lekko hamuje, wniosek taki że trzeba mocno deptać :mrgreen:

mlun - 23-04-2011, 14:49

Mi ATE brudziły.
Hugo - 23-04-2011, 19:34

bumbum napisał/a:
Hugo, a ATE brudza felge?
No właśnie jestem w szoku, bo od zawsze jeżdżę na klockach Ate i w tym aucie w ogóle nie brudzą mi felg, co mnie ogromnie cieszy :wink:
Piwor - 23-04-2011, 23:32

A ja wsadzę ori klocki. :) To znaczy Textary. :P
Hugo - 24-04-2011, 15:44

Piwor napisał/a:
A ja wsadzę ori klocki. To znaczy Textary
Miałem takie po kupnie Gala w Niemczech. Textar-y z logo Mitsubishi. Pyliły potwornie.
sterydzik - 28-04-2011, 11:34

Drodzy,
Możecie podać mi konkretny nr modelu klocków Ferodo Premier do mojej Cari 1.8 GDI 98r ? W katalogu intercarsu są niby dwa pasujące modele, ale różnią się znacznie szerokością i grubością.
Please help

Vikthor - 28-04-2011, 23:25

To jakie klocki, tarcze polecacie, bo po przeczytaniu tego wszystkiego człowiek to tak naprawdę nie wie co kupić :D i co myślicie o tych: http://allegro.pl/tarcze-...1579759920.html ?
Cornholio - 03-05-2011, 21:25

Nie ma co szaleć i wydawać kroci. Kup tarcze mikody gładkie i klocki ebc czarne i będzie ok... Tarcze 160zł + klocki 80zł (+ ewentualnie wysyłka)
promort - 04-05-2011, 23:22

Koledzy ja bym sie tak nie cieszył z tych klocków Kashiyjamy że to niby nie pylą. Klocki powinny sie ścierać podczas chamowania i wtedy pylom a jeśli nie pylom tzn. że coś jest nie tak. Wcale bym sie nie zdziwił jak przy takich klockach trzeba będzie częściej zmieniać tarcze niż same klocki :shock: Tak na marginesie też mam Kaszany i też piszczą podczas hamowania oraz oczywiście nie pylą. Zamierzam w najbliższym czasie zmienić na Brembo albo ATE bo szkoda mi tarcz.
Darko - 18-05-2011, 23:18

panowie, powiedzcie mi czy do Carismy poliftowej będą pasować na przód tarcze 280mm?

http://allegro.pl/tarcze-...1607547282.html

nie trzeba nic z zaciskami kombinować?

Student - 19-05-2011, 07:37

Zobacz na tej stronie JA od nich zawsze biorę nacinane i nawiercane:

http://www.mikoda.pl/sklep/c872,CARISMA--DA--

slav10 - 20-02-2013, 16:10

Odswieze temat.
Czy probowal ktos zestawienia tarcz Mikody z klockami Mikody? Potrzebuje kupic zestaw na tyl i znalazłem taka propozycje w dobrej cenie.
Na przodzie mam zalozone tarcze Mikody i klocki TRW i jest calkiem dobrze. Stad pytanie czy caly komplet Mikody będzie równie dobry? Znalazlem tez zestaw Mikody z klockami Brembo.
Nie chciałbym żeby się okazalo ze klocki piszcza itp.

Batmanikus - 17-10-2013, 17:33

Mam Carism e 1.6 95 KM poliftową z 1999 roku. Potrzebuję klocki i szczęki. Ale nie chodzi mi o firmę ale o typ bo wchodząc na różne strony widzę, że są od 4 do 6 typów...
SHARK1979 - 18-10-2013, 01:04

Vikthor napisał/a:
To jakie klocki, tarcze polecacie

Klocki Kashiyama i tarcze blueprint taki mam teraz nowy zestaw i daje radę w ciekawej cenie :D
mlun napisał/a:
Mi ATE brudziły.

A Kashi nie :wink:
promort napisał/a:
Koledzy ja bym sie tak nie cieszył z tych klocków Kashiyjamy że to niby nie pylą

Bo nie pylą mam już 2 zestaw
promort napisał/a:
Klocki powinny sie ścierać podczas chamowania i wtedy pylom a jeśli nie pylom tzn. że coś jest nie tak. Wcale bym sie nie zdziwił jak przy takich klockach trzeba będzie częściej zmieniać tarcze niż same klocki :shock:

Na starym zestawie przejechałem ponad 5o tysi i jeszcze działały po prawie 4 latach
promort napisał/a:
Tak na marginesie też mam Kaszany i też piszczą podczas hamowania

To faktycznie masz kaszany

lyro - 19-10-2013, 12:24

Ja odradzam delphi, skusiłem się bo sprzedawca polecał i ... jest lipa. Co do skuteczności hamowania nie mam zastrzeżeń, ale niestety przeraźliwie piszczą :evil: