FAQ & How to? - Żarówki test
cns80 - 06-12-2007, 09:25
Kolega zmienił właśnie żarówki w Lanosie na takie Philipsy .
Są świetne. Zwłaszcza w nocy na mokrej nawierzchni. Zdecydowanie lepiej oświetlona prawa strona. Trzeba sie tylko przyzwyczaić do kropli żółtego światła w morzu bieli.
Moim zdaniem są lepsze nawet od moich GT 150 i od BV.
mlun - 06-12-2007, 10:49
Eh widzę że najlepiej to by było kupić po komplecie i sobie samemu sprawdzić tylko kto mi kasę da na to:P? Chyba jednak na BV się skuszę tylko musze jeszcze jakiegoś dobego allegrowicza poszukać z dobrą ceną:P
Anonymous - 06-12-2007, 11:06
Bardzo dobry temat
Ostatnio przepaliły mi się obie H4 jednocześnie, a że była sobota po południu poszedłem do marketu i kupiłem super jasne, niebieskie żaruweczki. Zdjęcia na opakowaniu obrazujące jakość swiatła -rewelka. Wyjechałem w trasę -300 km w nocy i deszczu. K...wa, tych co to sprzedają powinni od razu zamykać, mało pieszego nie potrąciłem. Po kilku kilematrach zjechałem na pobocze sprawdzić czy się nie przepaliły, ale nie-one po prostu tak swiecą.
Prośba do wszytkich-przestrzegajcie przed tym szajsem każdego kogo znacie. Ja już dzisiaj ide do sklepu i kupuję nowe.
mlun - 06-12-2007, 11:32
No w marketach z reguły szajs taki sprzedają.A jeśli juz coś naprawde świeci to po miesiącu góra dwóch pada.
Tak jeszcze dla upewnienia zadam to pytanie,do Cari przed liftem postojowe to T4W a nie 5W5 tak?
phixius - 07-12-2007, 12:25
mlun napisał/a: | Tak jeszcze dla upewnienia zadam to pytanie,do Cari przed liftem postojowe to T4W a nie 5W5 tak? |
Co do tego to najlepiej sprawdź naocznie u siebie.
Kiedyś napisałem że T4W bo takie są i w instrukcji i sam mam takie bo kupowałem, a jak się okazało to kikan ma jedną taką a jedną W5W.
Osobiście jednak zamiast żarówek postojowych BV, wolę LEDy.
Szerokości
mlun - 08-12-2007, 15:41
Wczoraj się dowiedziałem że podobo podczas deszczu BV gorzej oświetlają drogę,prawda to?
Krzyzak - 10-12-2007, 18:40
podczas deszczu kazdy halogen gorzej oswietla droge - tu tylko xenon sie sprawdza
bv sa swietne i moim zdaniem to najlepsze zarowki philipsa
mlun - 10-12-2007, 20:05
Ok to zamówie BV. Nie ma ktoś na podmiane T4W z BV? Bo jaksie pytałe sprzedawców to nie chcą wymieniac bo są zapakowane w pudełku no a szkoda zeby sie marnowały.
Krzyzak - 10-12-2007, 20:27
kup sobie innej firmy - ja np. kupuje t4w osramu - za 10 zl (2 szt.) w Praktikerze (oczywiscie sa to zarowki typu white, dostosowane barwa do bv)
mlun - 10-12-2007, 20:49
Aha no chyba innego wyjścia nie mam.
phixius - 11-12-2007, 07:35
H4 Blue Vision Philipsa są w opakowaniach zarówno z W5W jak i T4W. Tylko kwestia czy dany sprzedawca posiada taki komplet. Na allegro rzadko wystawiają, ale po zapytaniu mi udostępniono akurat.
mlun - 11-12-2007, 18:52
Aha no mi niestety nie było to dane:P Żaróweczki zamówione,jak dobrze pójdzie to bedą w piątek.
sampler - 12-12-2007, 19:48
Panowie zadne zarowki. Wstawcie biale LEDY. Efekt jest super, jasniej swieca i pobieraja mniej pradu. Na allegro sa do kupienia w wersji T4W i W5W. Roznice chyba widac golym okiem
mlun - 12-12-2007, 22:07
A po ile one stoją?
Sprawdziłem właśnie i nie jest to droga impreza.A czy na przeglądzie nie przyczepią się o to?
Anonymous - 13-12-2007, 06:32
Na przeglądzie mogą przymknąć oko jeśli diody świecą dość jasno. Gorzej będzie jak trafi Ci się upierdliwa kontrola drogowa - wredny glina może Ci nawet zabrać dowód rejestracyjny, jeżeli diody które posiadasz, nie mają homologacji. Z doświadczenia wiem, że tacy "wredni" się trafiają.
Ja mam obecnie wstawione LEDy (białe, stożek na trzonku identycznym z W5W) do oświetlenia rejestracji z tyłu. Niestety do kierunkowskazów (bocznych, nie głównych) i pozycyjnych w eclipsie okazały się za słabe - ledwo toto było widać przez klosze, ale może to kwestia właśnie kloszy - w przezroczystych pewnie wygląda to dużo lepiej, tak jak na zdjęciu w poście samplera.
Co do ceny - moje kosztowały 10zł/2 szt.
|
|
|