To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Naprawa nadkoli

tommyc1 - 30-07-2008, 14:05

sampler napisał/a:
Tylko pamietajcie ze brunox musi byc nakladany na rdze. Inaczej nie zajdzie reakcja takze zeszlifowanie papierkiem rdzy i nalozenie preparatu mija sie z celem.

a czy ja pisalem o scieraniu do zywej blachy? trzeba zetrzec lakier,bo nakladanie brunoxa na purchle z lakierem mija sie z celem, zreszta, warto uwaznie instrukcje przeczytac na stronie sprzedawcy;)

Ursus - 30-07-2008, 15:26

Ja po ponad roku z pomalowaną maską nie mam żadnych odprysków a i na poprzedniej takich też nie było, za to wyglądała jakby ktoś ją szorował gąbką maczaną w piasku, zresztą jak i cała reszta auta. Te odpryski to raczej warunki użytkowania pojazdu, kuzyn w BMW, którym robił multum km rocznie między Polską a Holandią miał tyle odprysków, że aż ciężko było uwierzyć, że do takiego stanu można ją doprowadzić... Nie dawno wymienił ją na nowszy model i zaczyna się to samo.
Marcino - 30-07-2008, 21:40

No moj jeszcze stoi i lakiernika. Jak odktył ze prawe wenętrzne nadkole tez zgnite to musiał dorobić jeszcze dwa wewnetrzne kawąłki nadkola. Jedno dziś wudziałem wyglada super, Jutro drigie i malowanie. Dodatkowo bedzie konserwacją os zewnatrz i od środka bagaznika.

I tu podpowiedz kto moze, i walczył juz z radzą, albo i profilaktycznie niech zabezpieczy sobie nadkola woskiem do konserwacji od środka. To napewno pomoze a nie zaszkodzi. ja dziś widziałem własnie swój rozebrany bagażnik. Mam nadziej ze po operacji galancik bedzie wygladał jak trzeba.
POzdrawiam

metzger - 31-07-2008, 09:16

tommyc1 napisał/a:
a...jeszcze jedno-moze cos juz o tym bylo, ale zapytam mimo wszystko: czy wszyscy uzytkownicy galow maja problem z odpryskami lakieru na masce? u mnie wyglada jak ser szwajcarski z przodu-czy to wina slabego lakieru w tym roczniku czy wszystkie tak maja??? w kazdym starszym aucie takie rzeczy maja miejsce, ale nigdy tego nie widzialem na taka skale! jakbym po zwirowni jezdzil codziennie (za kims oczywiscie;))

a czy czasem nie jeździsz dużo po autostradach? (lub poprzedni właściciel)

tommyc1 - 31-07-2008, 09:31

wlasnie tak cos mi sie czuje ze to autostrady "zabijaja" mi lakier na masce, bo to jedyne miejsc gdzie moge jechac tak szybko, zeby kamyczek spod kola samochodu przede mna mogl tak lakier uszkodzic...

metzger -fan Fallout? :)

metzger - 31-07-2008, 09:40

jak kupowałem swojego gala to koleś, który był tłumaczem, zwracał na to uwagę i mówił "ten brykał dużo po autostradach, o tamten nie" a różnica między nimi była taka że ten pierwszy miał pocharataną maskę, a ten drugi nie

fan to mało powiedziane Fo2 przeszedłem >20 razy :D

tommyc1 - 31-07-2008, 09:49

czyli moj to wersja atostradowa, ja sam tez sporo po A2 smigam...

ja w Fall... odwiedzalem Metzgera jak sie zaopatrzylem w power combat armor :) i rzeznia byla, he he:)
nie moge sie doczekac trzeciej czesci
[pewnie zaraz dostane kolejne ostrzezenie za pisanie nie na temat :P ]

Anonymous - 31-07-2008, 14:04

Marcino, a masz możne fotki jak wyglądały nadkola przed robotą ?
Marcino - 31-07-2008, 18:59

Cytat:
Marcino, a masz możne fotki jak wyglądały nadkola przed robotą ?

Mam takie jak wygladały jak przyjechałz niemiec, i chyba pozniejsze tez znajde choc nie fotografowałem rdzy dokaldnie;) Generalnie w jednym rancie dziury były na wylot w dwóch miejascach. Lakiernik powiedział mi ze coś juz było z tym robione, ale widac nieudolnie..
Jak znajde to wrzuce.

tucci - 29-09-2008, 15:18

roch_27 napisał/a:
Moominek napisał/a:
gdzie te reperaturki mozna nabyć
Proszę bardzo: KLIK oraz KLIK 1

pozdro

drogo za te reparaturki, z vat to ponad 130zl/szt.
Na alledrogo widzialem za 96zl/szt ale sie spoznilem z zakupami :cry:

czekoladka_1981 - 29-09-2008, 16:36

tucci napisał/a:
Na alledrogo widzialem za 96zl/szt ale sie spoznilem z zakupami

Już są:
http://aukcja.interia.pl/...?item=447027308

Anonymous - 29-09-2008, 16:56

Czekoladka, w aukcji jest napisane że tylko prawe strony.
tucci - 29-09-2008, 17:13

czekoladka_1981 napisał/a:
Już są:
http://aukcja.interia.pl/...?item=447027308

dokladnie te, a teraz widze ze cena spadla do 88zl/szt

Marcino - 29-09-2008, 20:13

Ja dałem chyba 206zł z przesyłka ze szczecina, Jak kto chce to mogę odszukac namiary.
tucci - 30-09-2008, 13:11

Marcino napisał/a:
Ja dałem chyba 206zł z przesyłka ze szczecina, Jak kto chce to mogę odszukac namiary.

Jasne,ze chce...pisz bez zastanowienia.
Dziekuje