Eclipse - Techniczne - [1G] Załączenie świateł mijania, bez podnoszenia lampek !!
viader - 03-06-2008, 18:15
A nie będzie to przeszkadzało, że pozycje będą nie na krawędziach auta tylko bardziej pośrodku? No i czy w tej lampie nie ma pomarańczowego odbłyśnika? To w końcu kierunek jest...Czy ktoś jeździ z tymi lampami i pomarańczowymi kierunkami euro?
Anonymous - 03-06-2008, 18:58
viader, przecież tak jest.
Wersja europejska ma światła pozycyjne "bliżej" osi pojazdu. Zmieniając przednie klosze na wersje us to wtedy gniazdo na oprawkę jest pod rozmiar P21W czyli kierunkowskaz. Nie ma tam żadnego żółtego odbłyśnika czyli stosujemy żarówkę PY21W (żółtą).
viader napisał/a: | Czy ktoś jeździ z tymi lampami i pomarańczowymi kierunkami euro? |
Mam nadzieję, że w tym tygodniu będę tak jeździł. Tylko że kupiłem dla odmiany białe kierunkowskazy, w których są miejsca na dwie żarówki WY5W więc przełożę z żółtych kierunków oprawkę do pozycyjnych, a z pozycyjnych przełożę oprawkę do kierunkowskazów i będę musiał dołożyć jeszcze jedną oprawkę W5W.
Jak chcesz to Ci podrzucę zdjęcia na prv to sobie zobaczysz kierunki i przód wersję us.
viader - 03-06-2008, 19:21
To byłbym wdzięczny za zdjęcia. Mój mail: viader@o2.pl
Anonymous - 03-06-2008, 19:33
viader, wstawiam na forum, niech wszyscy wiedzą o czym mowa a na prv też Ci wyślę
Widok kierunkowskazu z przodu
Widok kierunkowskazu z tyłu gdzie widoczne są dwa gniazda na oprawki do żarówek WY5W
Widok z tyłu przedniej lampy w wersji US gdzie widoczne jest gniazdo na dużą żarówkę P21W którą zastępujemy małą P5W
Widok z przodu przedniej lampy w wersji US gdzie widoczna jest przeźroczysta część
viader - 03-06-2008, 20:21
A mógłbyś sprawdzić czy da się w tej pozycji wmontować ori oprawkę W5W, ograniczyłoby to całą operację do wymiany pozycji na USA i przecięciu jednego kabelka, bez rzeźbienia z kablami od żarówek.
Anonymous - 03-06-2008, 20:29
viader, nie rzeźbisz kablami bo oprawki są na wtykach, wystarczy podmienić oprawki bez cięcia kabli. Tylko musisz znaleźć samą ori oprawkę. Bo nie da się wmontować małej oprawki do wielkiej dziury
Nie mam teraz samochodu bo bym zrobił fotki tych oprawek, może któryś z kolegów miałby
viader - 29-09-2009, 14:22
Trochę czasu minęło, ciągle kasy brakowało ale dzisiaj zakupiłem nowe postojówki po 58zł/szt. W weekend będę podmieniał. Za miesiąc może dokupię do tego kierunki, są po 52zł sztuka biało-pomarańczowe, choć nie ukrywam, że wolałbym zapolować na całe białe.
Adaho_krak - 29-09-2009, 14:29
viader napisał/a: | że wolałbym zapolować na całe białe. |
viader, te kierunki biało żółte można rozkleić wywalić żółty i skleić zostaja białe. I dokładnie w ten sposób pojawiają sią białe na allegro.
viader - 29-09-2009, 15:52
Dzięki za cenną informację, w takim razie kupię te biało pomarańczowe bo wychodzą sporo taniej
Adaho_krak - 29-09-2009, 15:56
viader napisał/a: | Dzięki za cenną informację, w takim razie kupię te biało pomarańczowe bo wychodzą sporo taniej |
Kup sobie jeden i spróbuj, jak wyjdzie dokupisz na drugą stronę
MATi1G - 29-09-2009, 15:57
Ja mam jakieś oprawki zostały mi ze starych lamp z tym że mają wejścia na różne wtyczki na małą żarówke i dużą żarówke mam po 1 szt....dla pewności sprawdze ... moge na jakiś spocik je zabrać to sobie sprawdzisz czy chodzi o te... jak coś to chętnie pomoge bo u siebie troche rzeźbiłem z lampami
P.S. Zawsze można zlutować i zrobić przejście z kabla do oprawki ja tak mam u siebie może taka prowizorka ale nie widać nic a nic i działa dobrze
viader - 30-09-2009, 21:31
Wczoraj wmontowałek postoje USA a dziś zrobiłem przełącznik do zapalania zamkniętych lampek. Przecięcie zarówno kabelka L jak i K powodowało dezaktywację podnoszenia lamp, niestety w obu przypadkach lamp nie dało się podnieść przyciskiem popup. Nie chciałem ciąć już więcej kabelków w ciemno, więc pociągnąłem sobie dodatkowym kabelkiem przedłużenie kabelka L do przełącznika wmontowanego pod radiem. Poprzedni właściciel zrobił na nim pseudo alarm (migająca dioda). Jako, że tamten patent usunąłem a przełącznik został to go wykorzystałem. Jak załączam obwód to wszystko jest po staremu, światła automatycznie się otwierają a przyciskiem popup mogę otworzyć tylko zgaszone lampy. Jak przełącze przełącznik i przerwe obwód to lampy się zapalają ale nie podnoszą, załączenie obwodu powoduje podniesienie lamp i pracę w starym trybie. Można też sobie zrobić sleeping eyes, więc wyszło nawet spoko . Jednak nie wytrzymałem i jutro będę miał całe białe kierunki, w weekend przerobię je na oprawkę od kierunku euro. Wszystkie światła pozostaną na swoim miejscu jak w euro, jedyna zmiana to świecenie przy zamkniętych oczkach. Jak będzie po całej operacji to wstawię zdjęcia jak wyszło.
Anonymous - 07-11-2009, 20:41
viader,
a jak sobie poradziłeś z włożeniem żarowki 21w od kierunku starego do tego nowego ,
czy wycinałeś większy otwór czy też podpasowałeś małą zarówkę
viader - 08-11-2009, 18:07
Zrobiłem metodą Tofika, poszukaj instrukcji na forum eclipse, odciąłem mocowania od starych kierunków i dosztukowałem do nowych. A w pozycje przykleiłem małe oprawki na powertape Prymitywne ale wygląda i działa dobrze.
Anonymous - 09-11-2009, 21:26
No to ja zrobiłem inaczej ,wiertarką rozwierciłem otwory i cienkim pilnikiem (iglakiem)wypiłowałem otwory na te wypusty ,na razie jest ok
pytam bo myślałem że dokupiłeś gdzieś same oprawki...
|
|
|