To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)

JCH - 01-08-2007, 08:46

Zatankuj, będziesz wiedział ile zostało w baku.
saphire - 01-08-2007, 10:13

W cari ZERO na wskaźniku to jeszcze nie pustka w baku, wskazówka zejdzie ciut poniżej zera i dopiero zapali się kontrolka rezerwy a wtedy masz jeszcze jakieś 7l w baku...

:twisted:

Generalnie dobrze że pokazuje że jest zero bo to psychologicznie działa na użytkownika i leci zatankować przez co oszczędza pompę bo przy tak niskim stanie pięknie można ją zatrzeć.

Anonymous - 01-08-2007, 11:06

Chyba w większości japończyków tak jest. W colcie wskazówka też żyje swoim życiem :wink:
Matejko - 01-08-2007, 11:10

rafal co do kontrolek to masz na forum w dziale faq bodajze :P
a wskazowka ci zejdzie jakies 2mm ponizej czerwonej kreski :)

harpagan - 01-08-2007, 11:51

saphire napisał/a:
W cari ZERO na wskaźniku to jeszcze nie pustka w baku, wskazówka zejdzie ciut poniżej zera i dopiero zapali się kontrolka rezerwy a wtedy masz jeszcze jakieś 7l w baku...

Czyli zupelnie tak jak w CA0
Gdzies ktos ostatnio opisywal ze od zapalenia sie na stale kontrolki ma sie jakies 8 litrow benzyny w baku (oczywiscie na przykladzie CA0) a od momentu kiedy zaczyna migac 10

Rafal_Szczecin - 01-08-2007, 16:30

JCH napisał/a:
Zatankuj, będziesz wiedział ile zostało w baku

zostalo 16 litrow :D masakra poprostu :P

saphire - 01-08-2007, 16:48

To by się zgadzało bo ja od 0 do zapalenia lampki rezerwy jeszcze ze 3 dni po mieście jeżdżę a wtedy jak już lampka świeci to do pełnego włazi z pięćdziesiąt parę litrów.
Rafal_Szczecin - 01-08-2007, 16:58

mam kolejne pytanie i autora ktory poprawnie odpowie mi na nie, i pomoze usunac usterke nagordze ma sie rozumiec punkcikiem , jak to robilem do tej pory dla pomocnych mi osob .

a pytanie brzmi :

co sie moglo stac, popsuc , ze gdy mam wlaczone swiatla i otworze drzwi nie ma brzeczenia informujacego ze swiatla sa wlaczone ( sprawdzalem w innej carismie, i u niej brzeczalo, od razu powiem ,ze szukalem na forum ,bo podobno gdzies bylo, racja bylo ... )

Grześku - 01-08-2007, 16:58

Rafi, wskazówkowy wskaźnik w poziomu paliwa jest "dla blondynek" żeby ich pusty bak w polu nie przywitał. Wyświetlacz pokazuje w miarę dokładnie zasięg jaki Ci jeszcze pozostał, tylko 2 razy zjechałem nim poniżej 50km zasięgu (raz nawet było to poniżej 30) a wtedy wskazówka opierała się już o szpilkę.
W skrócie ujmę to tak:
1 - jeździsz na wskaźnik - nie staniesz w polu
2 - jeździsz na wyświetlacz - wiesz ile kilometrów dzieli Cię od tankowania.

[ Dodano: 01-08-2007, 17:01 ]
Rafal_Szczecin napisał/a:
co sie moglo stac, popsuc , ze gdy mam wlaczone swiatla i otworze drzwi nie ma brzeczenia informujacego ze swiatla sa wlaczone

ani lewe ani prawe drzwi nie wzbudzają brzęczyka?
jak sprawdzałeś tylko jedne to pewnie czujnik zamknięcia drzwi odmówił współpracy (jest patrząc na drzwi na dole z prawej - mówię o drzwiach kierowcy) albo po prostu sam buczek wyzionął ducha....

Rafal_Szczecin - 01-08-2007, 17:13

gdzie,tak orientacyjnie moze znajdowac sie buczek ( bo Grzesiu nie wie :D ) ? bo na to wyglada ze to on odmowil wspolpracy .
maxwell61 - 01-08-2007, 17:28

może to ci Rafał pomoże...pozdrawiam
http://www.mitsubishi-gra...wiate%B3#183954

mlun - 01-08-2007, 19:09

No to jest dziwna przydałość bo jak wskazówka jest tak nisko to w baku jest jeszcze całkiem sporo benzyny(tak samo jest jak się zaleje że przez długi czas wskazówka się nie rusza a potem leci szybko).W toyotach też tak jest,przynajmniej tych starszych.
Anonymous - 01-08-2007, 19:27

niestety producenci aut z krajow kwitnacej wisni slabo sie przylozyli do wskaznika paliwa, nie patrz na kreske, patrz na kompa.
maxwell61 - 01-08-2007, 19:54

arturro napisał/a:
nie patrz na kreske, patrz na kompa.
a jak ktoś nie ma kompa??? :D ...pozostaje niezachwiana intuicja :D
saphire - 02-08-2007, 18:36

Jak ci komp nie podaje ile jeszcze na paliwie z baku możesz przejechać to tankuj najpóźniej z zapaleniem kontrolki rezerwy :D