Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)
JCH - 01-08-2007, 08:46
Zatankuj, będziesz wiedział ile zostało w baku.
saphire - 01-08-2007, 10:13
W cari ZERO na wskaźniku to jeszcze nie pustka w baku, wskazówka zejdzie ciut poniżej zera i dopiero zapali się kontrolka rezerwy a wtedy masz jeszcze jakieś 7l w baku...
Generalnie dobrze że pokazuje że jest zero bo to psychologicznie działa na użytkownika i leci zatankować przez co oszczędza pompę bo przy tak niskim stanie pięknie można ją zatrzeć.
Anonymous - 01-08-2007, 11:06
Chyba w większości japończyków tak jest. W colcie wskazówka też żyje swoim życiem
Matejko - 01-08-2007, 11:10
rafal co do kontrolek to masz na forum w dziale faq bodajze
a wskazowka ci zejdzie jakies 2mm ponizej czerwonej kreski
harpagan - 01-08-2007, 11:51
saphire napisał/a: | W cari ZERO na wskaźniku to jeszcze nie pustka w baku, wskazówka zejdzie ciut poniżej zera i dopiero zapali się kontrolka rezerwy a wtedy masz jeszcze jakieś 7l w baku... |
Czyli zupelnie tak jak w CA0
Gdzies ktos ostatnio opisywal ze od zapalenia sie na stale kontrolki ma sie jakies 8 litrow benzyny w baku (oczywiscie na przykladzie CA0) a od momentu kiedy zaczyna migac 10
Rafal_Szczecin - 01-08-2007, 16:30
JCH napisał/a: | Zatankuj, będziesz wiedział ile zostało w baku |
zostalo 16 litrow masakra poprostu
saphire - 01-08-2007, 16:48
To by się zgadzało bo ja od 0 do zapalenia lampki rezerwy jeszcze ze 3 dni po mieście jeżdżę a wtedy jak już lampka świeci to do pełnego włazi z pięćdziesiąt parę litrów.
Rafal_Szczecin - 01-08-2007, 16:58
mam kolejne pytanie i autora ktory poprawnie odpowie mi na nie, i pomoze usunac usterke nagordze ma sie rozumiec punkcikiem , jak to robilem do tej pory dla pomocnych mi osob .
a pytanie brzmi :
co sie moglo stac, popsuc , ze gdy mam wlaczone swiatla i otworze drzwi nie ma brzeczenia informujacego ze swiatla sa wlaczone ( sprawdzalem w innej carismie, i u niej brzeczalo, od razu powiem ,ze szukalem na forum ,bo podobno gdzies bylo, racja bylo ... )
Grześku - 01-08-2007, 16:58
Rafi, wskazówkowy wskaźnik w poziomu paliwa jest "dla blondynek" żeby ich pusty bak w polu nie przywitał. Wyświetlacz pokazuje w miarę dokładnie zasięg jaki Ci jeszcze pozostał, tylko 2 razy zjechałem nim poniżej 50km zasięgu (raz nawet było to poniżej 30) a wtedy wskazówka opierała się już o szpilkę.
W skrócie ujmę to tak:
1 - jeździsz na wskaźnik - nie staniesz w polu
2 - jeździsz na wyświetlacz - wiesz ile kilometrów dzieli Cię od tankowania.
[ Dodano: 01-08-2007, 17:01 ]
Rafal_Szczecin napisał/a: | co sie moglo stac, popsuc , ze gdy mam wlaczone swiatla i otworze drzwi nie ma brzeczenia informujacego ze swiatla sa wlaczone |
ani lewe ani prawe drzwi nie wzbudzają brzęczyka?
jak sprawdzałeś tylko jedne to pewnie czujnik zamknięcia drzwi odmówił współpracy (jest patrząc na drzwi na dole z prawej - mówię o drzwiach kierowcy) albo po prostu sam buczek wyzionął ducha....
Rafal_Szczecin - 01-08-2007, 17:13
gdzie,tak orientacyjnie moze znajdowac sie buczek ( bo Grzesiu nie wie ) ? bo na to wyglada ze to on odmowil wspolpracy .
maxwell61 - 01-08-2007, 17:28
może to ci Rafał pomoże...pozdrawiam
http://www.mitsubishi-gra...wiate%B3#183954
mlun - 01-08-2007, 19:09
No to jest dziwna przydałość bo jak wskazówka jest tak nisko to w baku jest jeszcze całkiem sporo benzyny(tak samo jest jak się zaleje że przez długi czas wskazówka się nie rusza a potem leci szybko).W toyotach też tak jest,przynajmniej tych starszych.
Anonymous - 01-08-2007, 19:27
niestety producenci aut z krajow kwitnacej wisni slabo sie przylozyli do wskaznika paliwa, nie patrz na kreske, patrz na kompa.
maxwell61 - 01-08-2007, 19:54
arturro napisał/a: | nie patrz na kreske, patrz na kompa. | a jak ktoś nie ma kompa??? ...pozostaje niezachwiana intuicja
saphire - 02-08-2007, 18:36
Jak ci komp nie podaje ile jeszcze na paliwie z baku możesz przejechać to tankuj najpóźniej z zapaleniem kontrolki rezerwy
|
|
|