Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
Anonymous - 13-09-2007, 09:09
karolgt napisał/a: | masz racje, kwestia tylko jak na osoby z takim "gorszym mgr" będą patrzec pracodawcy. | Tak samo bo z tego co wiem na dyplomie nie jest zaznaczone w jakim trybie kończyło się dany kierunek. A trochę szkoda. karolgt napisał/a: | tak naprawde szanowanymi osobami zaczynaja byc dopiero te z tytulem doktora i wyzej | Dlatego mnie się marzy doktorat (a kto wie może i praca na uczelni na stałe)
Krzyzak - 13-09-2007, 16:37
karolgt napisał/a: | dokladnie, tak naprawde szanowanymi osobami zaczynaja byc dopiero te z tytulem doktora |
eeee tam - u nas doktoranci pisali prace na podstawie badan studentow
a ci ostatni zamiast odrobic zadanie domowe i wykonac te badania sumiennie czesto pisali programy, ktore dawaly wyniki losowo - byle zapelnic strukture czy baze
i ile jest wart taki doktorat? - oparty na losowych danych?
na wszystko trzeba patrzec indywidualnie - znam wiele madrych osob bez wyksztalcenia, jak i niezbyt rozgarnietych doktorow
turek61 - 13-09-2007, 19:04
saphire napisał/a: | Chcę wolności, swobody, bezpieczeństwa, prawa, pokoju i dobrobytu. Jedno proste zdanie. Nic innego mnie nie obchodzi. Każda partia czy ugrupowanie które swój program oprze na tych rzeczach i zrealizuje swój program zasłuży na moje poparcie i głos. Bez względu czy to czerwoni, czarni, zieloni, lewi, prawi, centrowi. Bez różnicy. HOWGH! |
saphire, coś częto Cie ostatnio cytuje ale to dlatego, że zgadzam sie znowu z Tobą.
To tak jakbyś czytał w moich myślach
Dla mnie prezydentem może być murzyn a premierem żyd byle młodzi ludzie w pogoni za "za chlebem" nie uciekali z tego kraju.
saphire - 13-09-2007, 20:28
turek61 widać my jako ,,yntelygencya'' ciężko pracująca miewamy podobne poglądy na polityczne sprawy i oby jeszcze nasi politycy poszli po rozum do głowy i w końcu się wzięli porządnie do roboty zamiast drzeć koty i doić kasę - ten polityk lub ugrupowanie który/która/którzy/whatever coś pożytecznego zrobi dla tego kraju i społeczeństwa bez oszustw, kombinacji, machlojek, politycznych rozgrywek itp. itd. jak nic będzie miał posłuch, poważanie i złote zgłoski w annałach historii. Jednak jak widzę co się teraz dzieje to raczej nie prędko to nastąpi. Nam (w sensie narodu) trzeba ciemiężcy i okrutnika (w sensie najeźdźcy) byśmy się zjednoczyli w walce z nim na rzecz dobra ogólnego... inaczej tylko bicie piany, niesnaski i w ogólności porażka. Dobrze że naród ma inicjatywę do biznesu, handlu, ciężkiej pracy, przedsiębiorczości bo byśmy zginęli juz dawno jak ciotka w czechach.
Anonymous - 13-09-2007, 20:44
liD na 2 miejscu-zgroza
Anonymous - 14-09-2007, 10:48
Cytat: | liD na 2 miejscu-zgroza |
no właśnie pytanie dlaczego na drugim skoro we wszystkich sądażach jest na 3.
Zastanawiam sie jak bardzo spoleczność Mitsumaniaków odzwierciedla cały naród.
Ja zawsze byłem lewicowo nastawiony do polityki ale obecnie dla mnie w tym kraju nie ma
partii ktora mogła by rządzic.
PIS, PO i SLD nie zrobią nic dobrego dla nas a tylko bedą dbać o swoje interesy i gdyby nie sami ludzie - obywatele RP to dawno juz by było po POLSCE.
Wycinek z konstytucji
PREAMBUŁA
W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny,
odzyskawszy w 1989 roku możliwość suwerennego i demokratycznego stanowienia o Jej losie,
my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej,
zarówno wierzący w Boga
będącego źródłem prawdy, sprawiedliwości, dobra i piękna,
jak i nie podzielający tej wiary,
a te uniwersalne wartości wywodzący z innych źródeł,
równi w prawach i w powinnościach wobec dobra wspólnego - Polski,
wdzięczni naszym przodkom za ich pracę, za walkę o niepodległość okupioną ogromnymi ofiarami, za kulturę zakorzenioną w chrześcijańskim dziedzictwie Narodu i ogólnoludzkich wartościach,
nawiązując do najlepszych tradycji Pierwszej i Drugiej Rzeczypospolitej,
zobowiązani, by przekazać przyszłym pokoleniom wszystko, co cenne z ponadtysiącletniego dorobku,
złączeni więzami wspólnoty z naszymi rodakami rozsianymi po świecie,
świadomi potrzeby współpracy ze wszystkimi krajami dla dobra Rodziny Ludzkiej,
pomni gorzkich doświadczeń z czasów, gdy podstawowe wolności i prawa człowieka były w naszej Ojczyźnie łamane,
pragnąc na zawsze zagwarantować prawa obywatelskie, a działaniu instytucji publicznych zapewnić rzetelność i sprawność,
w poczuciu odpowiedzialności przed Bogiem lub przed własnym sumieniem,
ustanawiamy Konstytucję Rzeczypospolitej Polskiej
jako prawa podstawowe dla państwa
oparte na poszanowaniu wolności i sprawiedliwości, współdziałaniu władz, dialogu społecznym oraz na zasadzie pomocniczości umacniającej uprawnienia obywateli i ich wspólnot.
Wszystkich, którzy dla dobra Trzeciej Rzeczypospolitej tę Konstytucję będą stosowali,
wzywamy, aby czynili to, dbając o zachowanie przyrodzonej godności człowieka,
jego prawa do wolności i obowiązku solidarności z innymi,
a poszanowanie tych zasad mieli za niewzruszoną podstawę Rzeczypospolitej Polski.
to ważne słowo ale nasi politycy powoli o nich zapominają
szczeslaw - 14-09-2007, 11:28
ziutoon napisał/a: | no właśnie pytanie dlaczego na drugim skoro we wszystkich sądażach jest na 3. |
Odpowiedź jest prosta - sondaże internetowe nigdy nie pokrywają się z tradycyjnymi - nie wszyscy mają dostęp do netu.
Popatrz na wynik UPR i porównaj go z wynikiem 1% jaki przedstawiła wybiórcza
sruba - 16-09-2007, 11:37
JKM startuje do Sejmu z Gdańska, z listy LPR
sie porobilo...
Anonymous - 16-09-2007, 12:39
JKM przecież to pajac jest...........
akbi - 16-09-2007, 21:43
Sruba napisał/a: | JKM startuje do Sejmu z Gdańska, z listy LPR |
wciąż nie mogę się z tym pogodzić, jak Korwin mógł się dogadać z kimś takim jak Giertych
eh ... zły jestem
cns80 - 17-09-2007, 10:17
PO i LiD tylko ze względu na p. Borowskiego
Anonymous - 17-09-2007, 13:20
[ Dodano: 18-09-2007, 13:30 ]
Widziałem rano sondaże PiS 36% , Po 31%
Anonymous - 20-09-2007, 09:43
MANIPULACJA, MANIPULACJA. MANIPULACJA.
Chciałbym zwrócić uwagę na ankietę. Jest tendencyjna.
Otrzymane wyniki są obarczone błędem, którego wielkości nie da się wyliczyć.
Nazwy partii powinny być umieszczone w kolejności alfabetycznej.
Takie umieszczenie jak teraz sugeruje wybranie PO.
a potem pretensje że w sondażach wygrywała a w dniu wyborów znowu porażka
Ponadto nazwa Samoobrony została poddana zmianie, i jej elektorat może się w tej zmianie nie połapać i zaznaczyć "inna partia"
a już zupełnie niedopuszczalna jest możliwość zaznaczenia dwóch odpowiedzi
(bo to stwarza wrażenie, że niektórzy uprzywilejowani oddali obydwa głosy na jedną - nie powiem którą - partię)
i gdzie jest Prawica Rzeczypospolitej, KPEiR oraz partia tych gołych lachonów?
SKANDAL, SKANDAL, SKANDAL
arekp - 20-09-2007, 11:12
taa ... znow wiekszosc za PO a i tak PiS wygra
www.serwiswyborczy.pl
Anonymous - 20-09-2007, 11:13
Mnie bardziej interesuje dlaczego 5 osób w ogóle nie zamierza głosować...
|
|
|