[XX-92]Colt C50 i starsze - [C58A 1,8] PROBLEM - okrutny...
ROMEL - 26-09-2007, 20:19
Ale czy będzie, czy wogóle może to generować spalanie stukowe ????
Widzialne na Palmie i słyszalne uchem...??
hmmm... sam nie wiem - wiec może ktoś mi podpowie i wytłumaczy jak to możliwe -
A może kombinacja taka - uwalony kat hamuje spaliny i sonda głupieje i nie daje takich jak trzeba sygnałów - sam w to nie wierzę co pisze...
PZDR
saphire - 26-09-2007, 20:23
Jedź na porządny analizator spalin i sprawdź bo to bez demontażu rury będzie widać jeśli kat wypalony jest - fakt że nie wyłapiesz tak zatkania kata ale lewe powietrze w spalinach czy zły skład mieszanki lub śmierć kata i owszem. Oczywiście pomiary rozgrzanego silnika trzymanego na obrotach 2.5-3 tys - próba nie strzelba, a nóż/widelec Mnie tak w Corsie wykryli lewe powietrze i się okazało że uszczelka pod kolektorem (sic!) ssącym wyszła bokiem i ciągnęła lewiznę a w spalinach to wyszło.
ROMEL - 26-09-2007, 20:31
Saphire
Skuszę sie na to co piszesz - to może nam dużo powiedzieć, nawet to czy na wysokich obrotach nie jest przypadkiem ubogo na analizatorze...
Jutro będzie wykonane...
PZDR...
saphire - 26-09-2007, 20:35
Niech ci dokładnie pomierzą co tylko się da i wydruk weź
ROMEL - 26-09-2007, 20:44
Z tym nie ma problemu... bo prawie sam sobie to zrobię - na nowym certyfikowanym sprzęcie.... ...
PZDR
Anonymous - 27-09-2007, 12:07
ROMEL napisał/a: | bo fakt faktem jest, ze jakoś na 1,8 silnik to on mi nie wiecej 9 - 9,5l/100km spala jeżdżąc ostro |
Romel fakt ja mam 2,0 ale niewiele te silnik się różnią. Spalanie raczej na tym samym poziomie. Powiem tak jazda na dotarciu (2 pedały sprzęgło i hamulec) i nie więcej niż 90 km/h w trasie mój misiek palił 7 litrów oczywiście benzyny. Przy takiej jeździe w mieście paliło 9-10 litrów. Jak mu zacznę wstawiać to spokojnie 12 literów PB98 napewno łyknie. A ty nieźle pewnie ciśniesz ...
Wymień sondę tak dla zasady, koszt przecież jest ok 100 zł.
Polecam także sprawdzić i wyczyścić dobrze masę silnika i akumulatora do budy.
ROMEL - 27-09-2007, 19:02
Jest dość mocny TROP....
Teraz testy, próby testy..
Efekty na koniec - oraz opis całej zabawy - na ta chwile efekty połowicze
ALE JEST MOCNO ODCZUWALNA RÓŻNICA
PZDR
Hubeeert - 27-09-2007, 19:03
ROMEL napisał/a: | Jest dość mocny TROP....
Teraz testy, próby testy..
Efekty na koniec - oraz opis całej zabawy - na ta chwile efekty połowicze
ALE JEST MOCNO ODCZUWALNA RÓŻNICA
PZDR |
No to puść farbe
ROMEL - 27-09-2007, 19:26
Na ta chwilę nie chce sobie robić nadziei....
A farbę puszcze pomimo wyniku...
PZDR
saphire - 27-09-2007, 19:27
Drażni się z nami a jak wypadły wyniki z analizatora spalin?
ROMEL - 01-10-2007, 12:09
No i znowu mieszane uczucia...
Ten trop o którym pisałem - wziął i padł - choć może nie do końca....
Słuchajcie...
- na bank jestem pewien, że auto dużo lepiej chodzi jak ma pusto w zbiorniku
- odłączyłem sonde-lambde - znaczna poprawa - choc i tak pojawiają sie kncoki
teraz tak..
- odłączona sonda, 1/4 w zbiorniki - praktycznie brak zamuł
- odłączona sonda full zbiornik - zamuły (ale rzadziej)
- podłączona sonda pełny zbiornik - za każdym razem - brak mocy w wyższych partiach
Ehhh...
Może jednak pompa nie ma wydajności - a tą co podmieniałem miała ten sam problem, może gdzieś jednak odpowietrzenie zbiornika sie przytyka?... ale jak jak sprawdzałem...
Może wina leży zasilaniu pompy - musze w końcu podłączyć bajpas do pompy
Dzisiaj na A4 - równa prędkość 160 - prosta i równa droga, jedna pozycja gazu - wyrównana prędkość....
ZERO KNOCKÓW
Nagle nie zmieniając pozycji niczego - nic a nic.... gazu no niczego - momentalnie nie wiadomo skąd 36knocków... i tak aż nie odpuszcze gazu
No i bądź to mądry i pisz wiersze...
Tracę siłę determinacji.
PZDR
[ Dodano: 01-10-2007, 11:27 ]
Czy możliwe by było - aby zasilanie pompy klękało, na tyle że w pewnych sytuacjach po prostu dostaje za mało prądu... nie wyrabia coś - nie wiem kable, przekaźnik...
Ja o czymś takim nie słyszałem...??
PZDR
Anonymous - 01-10-2007, 14:05
Romel pompę paliwa i zbiornik od lancera GTI posiadam. Mogę wysłać.
Może przekaźnik pompy siada. W sprawie przekaźników z GTI musisz kontaktować się z Bartkiem. Czyli wyrażnie widać, ze masz problemy z zasilaniem i układem paliwowym. Może jeszcze raz trzeba pompę wymienić. Nie wiem dlaczego miała by się spalić lub niedomagać jeżeli Twoje autko nigdy nie wąchało LPG. To się może zdarzać jak ktoś auto zasila dwoma paliwami
ROMEL - 01-10-2007, 19:39
Dzisiaj...
Został sprawdzony przekaźnik główny (pompy i czegoś jeszcze)
Jest w idealnym stanie - pomimo tego został wyczyszczony papierkiem 2000 (styki)
BEZ ZMIAN - lipa
Później od samej pompy - do samego aku poprowadziłem dwa przewody (grube) - pampa chodzi jak rypnięta... nawet na postoju jak koło auta stałem to ja było lekko słychać...
I co ...
NIC
Dalej to samo!!!!!!!!!!!!!!
- każdy bieg (próbowałem do 3-go)brak mocy - i to cały czas w innym przedziale obrotowym...
Raz od 4000rpm, raz od 5000rpm... a czasami trójką ciągnę do 6000 - a później dopiero cykadela silnika i muł.... jazdy cały czas z palmą...i non stop przy jakim kolwiek szybszym manewrze gazem i nawet nieraz jak pisałem wcześniej nie ruszając gazem wyskakuje 36 knocków- słychać jak silnik cyka spalaniem stukowym i .....
MAM DOŚĆ... do kamieniołomu coraz bliżej...
PZDR
Anonymous - 01-10-2007, 19:44
współczuję Romel. Jak coś jeszcze z części potrzebujesz daj znać.
Krzyzak - 01-10-2007, 19:56
Wiesz Romku - wpadnij do nas nad morze. Jak pamietam swoje podroze po Polsce, to poludniowa czesc kraju zawsze dolowala mojego Gala. W sensie - odczuwalem wyrazne pogorszenie jakosci paliwa podczas przyspieszania.
Gdybys kiedy byl w okolicach Gdanska, to pokaze Ci stacje, po ktorych wyraznie czuje, ze auto dostaje skrzydel i na pewno Red Bula tam nie dolewaja
Ciekaw jestem takiego testu.
A propos paliw:
http://auto.gazeta.pl/aut...4.html?skad=rss
|
|
|