Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II
Anonymous - 01-11-2007, 08:31
Mateusz ..ile wyszedł Ci koszt tych opon i czy załatwiałeś indywidualnie czy przez jakąś firmę ...??
Ps.
Mnie zaproponowali "fachowcy" abym kupił felgi Alcar "ENZO O " 16" , a do tego opony Cooper Discoverer M+S Sport ( 215/70 R16). Jestem prawie zdecydowany...ale proszę Was o komentarz i oczywiście oczywistą radę ....czy owy sprzęt i jego cena ( felga ok.350 zł + opona ok.440 zł) mają konkurenta wizualno-praktycznego w inym zestawie..
Hiszpan - 01-11-2007, 09:03
Enzo O miałem w golfie IV - felga prosta, łatwa w utrzymaniu jej czystości - kwestia gustu.
Co do opon to się niewypowiadam, po prostu tego nieznam
Anonymous - 01-11-2007, 20:09
Co może wiązać się z założeniem niehomologowanych 17". Problemy z elektroniką, trakcją, gwarancją, ubezpieczeniem AC ??
Mateusz - 01-11-2007, 21:23
opny wyniosly mnie nie malo- 825PLN sztuka, zalatwialem na wlasna reke sprawdzajac wszedzie, w sieci i w okolicznych warsztatach i sieciowych stacjach dealerskich. Koniec koncow przypadkiem pod Kontsancinem zajazalem do warsztatu w ktorym na telefon sprawdzona zostala dostepnosc opony i natychmiast zamowiona. Do chwili zafakturowania nie bylem pewien czy faktycznie zobacze te opony na wlasne oczy.
pozdrawiam,\mateusz
[ Dodano: 01-11-2007, 21:27 ]
no i jeszcze zdjecie
Hubeeert - 01-11-2007, 23:35
Poprawiłem link do zdjęcia
Hiszpan - 06-11-2007, 15:58
Prośba do tych z Was, którzy mają fabryczne 18 i kupili 16 alu specjalnie do zimówek:
dajcie znać co kupiliście i mniej więcej za jaką kasę
Anonymous - 06-11-2007, 17:26
Powiedzcie też jak taki zestaw prezentuje się na samochodzie , jak sie jeżdzi .....i wogóle jakie macie wrażenia Ja osobiście nie mogę się jeszcze do tych 16" przekonać i przełamać . Może jak solidnie śnieg popada to decyzja będzie łatwiejsza...
Ps.
Nieoficjalna informacja głosi ,że za 2 tygodnie będą dostępne zimówki Pirelli 18".
Anonymous - 07-11-2007, 19:33
Cytat: | Prośba do tych z Was, którzy mają fabryczne 18 i kupili 16 alu specjalnie do zimówek:
dajcie znać co kupiliście i mniej więcej za jaką kasę |
Ja zamówiłem Dezent M. Czekam już ponad tydzień, dzisiaj dostałem potwierdzenie, że wyszły z Austrii.
Kupiłem tutaj .
Niestety mam problez z zakupem opon .
Chciałem Bridgestony LM25 , ewentualnie Goodyear Wrangler UG. Niestety wyssało. Chyba wezmę Dunlop Winter Sport M2.
Hiszpan - 08-11-2007, 01:19
alvent napisał/a: | Ja zamówiłem Dezent M. Czekam już ponad tydzień, dzisiaj dostałem potwierdzenie, że wyszły z Austrii |
No proszę, a mi pewna pani powiedziała, że te M-ki dostępne będą pod koniec roku
Anonymous - 08-11-2007, 05:50
Mam nadzieję , że to mnie nie kłamią.....
Anonymous - 09-11-2007, 14:51
Bulaj napisał/a: | Co może wiązać się z założeniem niehomologowanych 17". Problemy z elektroniką, trakcją, gwarancją, ubezpieczeniem AC ?? |
Witam!
Ja kupiłem 17 [ Dezent M HG] + bridgestone 215/60/17 i troche zaniepokoił mnie twój post. Czy naprawdę mogą być jakieś problemy z tymi 17????
Gene - 09-11-2007, 15:05
Pewnie nie ...ale jesli masz kola z homologacja nikt nie moze Ci zarzucic, ze stosujesz elementy nie odpowiednie do tego modelu i wrazie jakichkolwiek klopotow podpierasz sie TUV'em.
Rozwalisz tarcze albo polosie, piasty sam nie wiem co i upomnisz sie o gwarancyjna naprawe a w warsztacie a tam powiedza, ze to z powodu zastosowania nieodpowiednich kol i juz masz klopot.
"Homologacja - to pozwolenie na użytkowanie urządzenia na terenie kraju, wydającego pozwolenie, przyznawane przez uprawnioną instytucję. Korzystanie ze sprzętu, który jej nie posiada powoduje, że za uszkodzenia lub szkody spowodowane użytkowaniem odpowiada użytkownik.
Obowiązkowi homologacji podlegają jedynie urządzenia określone we właściwych przepisach prawa."
Anonymous - 09-11-2007, 18:16
Cytat: | 17 nie sa homologowane do outlandera. |
...hmm...a gdzie to jest napisane???.
Bo jak wejdziesz np tutaj to znajdziesz całą gamę homologowanych przez producenta felg.
Cytat: | Ja kupiłem 17 [ Dezent M HG] + bridgestone 215/60/17 i troche zaniepokoił mnie twój post. Czy naprawdę mogą być jakieś problemy z tymi 17???? |
Tutaj raczej bym stwierdził, że opona jest źle dobrana...powinna być 215/65/17 albo 225/60/17
Anonymous - 09-11-2007, 18:47
alvent napisał/a: | Cytat: | 17 nie sa homologowane do outlandera. |
...hmm...a gdzie to jest napisane???.
Bo jak wejdziesz np tutaj to znajdziesz całą gamę homologowanych przez producenta felg.
| Świadectwa homologacji nie wydaje producent felg.
Anonymous - 09-11-2007, 19:04
Cytat: | Świadectwa homologacji nie wydaje producent felg |
Tylko, gdzie jest napisane, iż tylko 16" i 18" można używać?
Dalej..idąc tą drogą w oryginale 16" są szerokości 6,5". A zdecydowana większość oferowanych felg ma szerokość 7".
Czy akumulator też musi być homologowany przez Mitsubishi? Żarówki też?
|
|
|