L200 Techniczne od 2006r - FELGI
HugoOrmo - 06-02-2008, 22:01
Jest wiecej takich elek...
http://www.forum4x4.pl/fo...=48548&start=50
pzdr
Anonymous - 06-02-2008, 23:03
wyglądaja naprawde nieźle
duże koło naprawde robi wrażenie
Anonymous - 06-02-2008, 23:12
kola i zawieszenie..ale wieszkosc z nas ma jescze gwarancje lub leasingi wiec to odpada
Gene - 07-02-2008, 07:38
mugino, a co ma jedno do drugiego. Trzeba tylko pamietac aby nasze modyfikacje byly zgodne z zaleceniami producenta. Czy ktos zabierze Ci gwarancje jak zmienisz zawieszenie? Albo wstawisz oslony, dodasz lampy oraz wieksze kola? Nie mowie o 33" ale troche wieksze i opony bardziej agresywne nie powinny byc problemem. Jesli bedzie to niestety wybor nalezy do Ciebie.
Zderzak i snorkel tu moze byc klopot choc tak naprawde wszystko jest ze soba powiazane. Zmieniamy mase auta i jego parametry. Ja wszelkie zmiany konsultuje z ASO lub nawet z MMC Car Poland.
No i jest jeszcze druga strona medalu. Po co? Naprawde chcecie zrobic z bulwarowek pieknych i zadbanych bush taxi? Tym ktorzy 95% jezdza po czarnym polecam 18 i dobre opony szosowe. Naprawde nie zazdroszcze jazdy po asfalcie na duzych MT-kach i z terenowa zawiecha.
HugoOrmo - 07-02-2008, 09:02
Gene zgadzam sie z Toba, szkoda auta a te zdjecia to extrem...ale np. jezeli dodac oslony, zderzak, wyciagarke, usunac alu progi, odpowiednio do masy zmienic zawieszenie + oponki AT mozna dostac wciaz "ladna bulwarowke" troche dozbrojona i nadajaca sie na wyprawy.
Takim autem mozna jezdzic na co dzien i do np. Tunezji...
pzdr
Gene - 07-02-2008, 09:11
do Tunezji to nie... jeszcze pare gratow jednak jest potrzebne. Chyba, ze pustynie tylko lizniemy.
zderzak i wyciagarka to juz jest duza ingerencja ale AT-ki i zawiecha
Anonymous - 07-02-2008, 09:42
Wiadomo, że extreem nie wchodzi w gre - przynajmniej u mnie - żona wygoniła by mnie z domu a ksiądz po mszy poszczuł psami
ale lekki lift w góre zawiechy, większe kólko, oczywiście at, fajny zderzak przedni - strasznie podoba mi się ten ze zdjęcia Gene
może nawet blokady mostów
progów bym nie zdejmował ale orurowanie to konieczność
moije progi są już lekko powyginane
Tyle tylko że takie wszystkie modyfikacje to jednak spory wydatek gotówki
Anonymous - 08-02-2008, 08:20
Co to za zderzak? Usiłuje go od paru dni zlokalizować i nie udaje mi się. Wygląda jakby był razem z atrapą chłodnicy w komplecie.
Gene - 08-02-2008, 08:30
Bartman napisał/a: | Co to za zderzak? Usiłuje go od paru dni zlokalizować i nie udaje mi się. Wygląda jakby był razem z atrapą chłodnicy w komplecie. |
najprawdopodobniej ktos sam ladna rzecz zrobil, tak tak ten przod jest bardzo pozytywny no i jeszcze w kolorze nadwozia
ale mialo byc o felgach
Anonymous - 08-02-2008, 18:56
Gene napisał/a: | mugino, a co ma jedno do drugiego. Trzeba tylko pamietac aby nasze modyfikacje byly zgodne z zaleceniami producenta. Czy ktos zabierze Ci gwarancje jak zmienisz zawieszenie? Albo wstawisz oslony, dodasz lampy oraz wieksze kola? Nie mowie o 33" ale troche wieksze i opony bardziej agresywne nie powinny byc problemem. Jesli bedzie to niestety wybor nalezy do Ciebie.
Zderzak i snorkel tu moze byc klopot choc tak naprawde wszystko jest ze soba powiazane. Zmieniamy mase auta i jego parametry. Ja wszelkie zmiany konsultuje z ASO lub nawet z MMC Car Poland.
No i jest jeszcze druga strona medalu. Po co? Naprawde chcecie zrobic z bulwarowek pieknych i zadbanych bush taxi? Tym ktorzy 95% jezdza po czarnym polecam 18 i dobre opony szosowe. Naprawde nie zazdroszcze jazdy po asfalcie na duzych MT-kach i z terenowa zawiecha. |
majac auto w leasingu nie mozesz modyfikowac zawieszenia wg wlasnego "widzimisie",terretycznie na wszystkie modyfikacje powinna byc zgoda leasingodawcy...to samo tyczy sie eksploatacji tego auta w ciezszym terenie.
oczywiscie kosmetyka typu oslonka,lamki jest ok w tym przypadku pod warunkiem ze nie "wywalasz" seryjnych elementow nadwozia.
a odnosnie gwarancji,to producent udziela jej na swoje elementy,zrobisz inny zawias typu lift,to mozesz miec problemy z gwarancja na uklad napedowy...wyjasniec ni emusze czemu...
snorkel mozna zalozyc nie tracac gwarancji,bo w krakowie wyszedl z salonu taki "prawie" offroadowy l200
HugoOrmo - 12-02-2008, 08:46
Bartman napisał/a: | Co to za zderzak? Usiłuje go od paru dni zlokalizować i nie udaje mi się. Wygląda jakby był razem z atrapą chłodnicy w komplecie. |
Czesc,
Samochod ze zdjecia zostal przygotowany przez firme: Misutonida Accesorios 4x4, ktora znajdziesz:
www.4x4misutonida.com
Zdjecie pochodzi z wystawy Motortec 2007. Samochod ma wyciagarke i plyte T-Max, lift zawieszenia, felgi "four wheeler", opony BFG, namiot dachowy Maggiolina Columbus, zderzak i oslony sa chyba ich produkcji. Na tych targach bylo jeszcze Isuzu i Hilux ale zrobione mniej extreme.
Firma jest z Hiszpanii a ich strona jest slaba jezeli chodzi o czytelnosc.
pzdr
Anonymous - 12-02-2008, 13:00
Dzięki Hugo. Jak to znalazłeś? Jestem pod wrażeniem .Pozdrawiam.
HugoOrmo - 12-02-2008, 13:43
Kazdego roku jestem w Hiszpanii przez okolo 3-4 tyg. I kupuje, czytam i prenumeruje ichnia prase. W gazecie, ktora nazywa sie Solo Auto 4x4 jest ich reklama oraz informacje o nich i jak zobaczylem to zdjecie to caly czas cos biegalo mi poglowie az przeczesalem poleczki z gazetkami i ot co znalazlem...
pzdr
Anonymous - 17-03-2008, 23:32
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=4
ktos kiedys pytal o duze alufelgi do l200
Anonymous - 27-05-2008, 19:06
Odgrzeje troche temat. Czy wiadomo juz cos na temat stalowek do nowej Elki? Pojawily sie jakies bolt on?
Albo podajcie mi jakis sposob jak zalozyc jakies inne kola bo jak widze seryjne stalowki to juz mi sie slabo robi :/
|
|
|