Nasze Miśki - Gruuuz czyli kolejna wydumka autoR'a
Anonymous - 09-05-2009, 11:49
Dzięki za ciepłe słowo. Dla mnie to autko jest przefajne i powiem, że aktualnie 2 sztuki są przekładane w Lublinozouki (1 w trakcie a drugi oczekujący)-i nie u mnie na warsztacie bynajmniej(staram się doradzać w projektach). Mam nadzieję, że więcej ludzi się zarazi tym pięknym autem i odmienimy te ''szare'' polskie drogi trochę.
Hubeeert - 09-05-2009, 11:52
Czarek Ty lepiej powiedz co z projektem Frankenstein czyli C53A
Anonymous - 09-05-2009, 12:15
Zbieramy zabawki... głowica zrobiona, namierzona odpowiednia skrzynia, zamach, w Colcie zrobiony został właśnie wydech(Nysan się nie chwali-nie wiem dlaczego).
ogólnie zbieramy wszystko do kupy coby auto długo nie stało. Wjechać raz - podmianka, strojenie i zapomnieć.
A mierzyliśmy AFR obecnej motorowni po modach wydechu przed strojeniem, jest bogato zwłaszcza od 4tys.. Plan jest taki, że hamujemy auto i stroimy coby zobaczyć ile da się ugrać z 1.6 po wydechu z kolektorem i elektronice ponieważ poprawa jest naprawdę odczuwalna.
Hubeeert - 09-05-2009, 13:25
autoR napisał/a: | jest bogato zwłaszcza od 4tys.. | O ile pamiętam ECU kontroluje lambda do 3000? Później ma być bezpiecznie. Przy okazji - ECU jest na 99% nieprogramowalne. Żeby było programowalne potrzebujesz ECU takiego jak moje. Pogadaj z Bartek.
swinks_UK - 10-05-2009, 00:50
Szybciej by było zrobić kontrolowanie mieszanki na LC-1 i XD-1 plus GReddy E-manage. Tak myślę. Wtedy zostaje ori ECU.
Skoro spisuje się w 6a13tt, to i w 6a12 będzie oki.
slevin - 10-05-2009, 16:22
W końcu cos drgneło z fto ale wiem że byłeś zarobiony troszeczke , działaj i powodzenia. Będę kontrolował postęp prac .
Anonymous - 12-05-2009, 20:30
Podłoga wyczyszczona, jutro chemia.
Kilka fotek z prac plastycznych Nysana.
Po pierwsze przełączniki szyb:
Wewnętrzna strona-poklejona, przeniesiona, spód(jak widać uchwyty mocujące przyciski też są
Tu już po właściwej stronie i zmatowane pod lakier
A tu jeszcze surowy, nieoszlifowany kontra oszlifowany plastik:
Przełożona belka pod deską wymusz spłycenie kanału powietrznego po stronie naszego kierowcy:
Asymetryczne położenie centralnego panela wymusza również przerobienie kanału powietrza centralnego:
mkm - 12-05-2009, 21:12
"Niech plastik będzie z Wami!!!" - po obejrzeniu fotek zrozumialem podpis...
To zywica czy cos "specjalnego"?
Anonymous - 12-05-2009, 21:17
Żywica poliestrowa, żelkot,ABS, PE,PP - materiały występujące przy tych pracach... budujemy,kleimy, tniemy, łączymy te materiały lecz również i inne...stal kwaśna tez nie jest nam obca
roch_27 - 13-05-2009, 09:27
Pięknie Panie, pięknie - mam nadzieje, że w piątek zobaczę dalsze postępy - na miejscu w Lublinie
pozdro
Krzys - 13-05-2009, 18:49
Byylem,widzialem... no z dnia na dzien do przoduuuu... Powodzienia w skladaniu puzzlii
roch_27 - 18-05-2009, 16:11
autoR napisał/a: |
Po pierwsze przełączniki szyb:
|
miałem okazję zobaczyć to na własne oczy - struktura plastiku normalnie jak z fabryki
pozdro
Anonymous - 20-06-2009, 16:01
Wczoraj przybyła deska i tunel obszyte czarną skórą(3 tyg. to trwało-ach te terminy). Podłoga pospawana-zabezpieczona, zawieszenie odświerzone - od poniedzialku składamy do kupy
No i jakieś fotki umieszczę.
swinks_UK - 20-06-2009, 23:52
To co Czarek, będzie takie cóś z kierą po "właściwej" stronie: ?
Zamieszczam przykład by ludziska wiedzieli jakie cudeńko budujesz. Lubię FTO... szkoda, że są małe
Anonymous - 23-06-2009, 19:53
Ano w tym akurat takiego blasku pod maską na razie nie bedzie, zajmujemy się bardzie przyziemnymi sprawami.
Podłoga juz wygląda:
Walki bylo co niemiara
Trochę wachacze odświrzyliśmy
Problem ino wynikł przy tylnych łącznikach stabilizatora ale jutro temat ogarnę i gdzieś zamówię/dobiorę
A tu montaże umalowanych wachaczy
i rzut na podłogę:
A i tył złożyli wraz ze spoilerem, prawda że pikny
|
|
|