Forum ogólne - Co nieco o Toyotach
sla - 25-07-2005, 20:34
Jackie napisał/a: | Nie tylko, Mitsu nadal w Polsce jest marką egzotyczną (mają niemiłą przeszłość - w latach 87-93 w ogóle wycofali się z rynku w Polsce) | Pamiętam ankietę ,robioną chyba 2 lata temu, z czym kojarzy się daną marka,Mitsu kojarzyło się ze sportowymi i luksusowymi samochodami.Dla mnie to było Japońskie BMW.Przepiękny dynamiczny Galant,fantastyczny Eclips,fajny Colt i Lancer,Carisma z super "dupką",a teraz co?Jakieś okropne" kaszaloty".Inne firmy poszły w kierunku dynamicznych,"sportowych"aut,a Mitsu ma takie tylko na rysunkach.Dlaczego,czy to mają być samochody dla emerytów,które będą się razem z nimi starzeli?
Jackie - 25-07-2005, 20:36
Cytat: | Dlaczego,czy to mają być samochody dla emerytów,które będą się razem z nimi starzeli? |
Już wkrótce zmienisz zdanie - obiecuję, ale o tym sza
sla - 25-07-2005, 20:46
[quote="Jackie"] Cytat: |
Już wkrótce zmienisz zdanie - obiecuję, ale o tym sza | Mój Lancer zbliza się już do 2 lat,czy za kolejne 2 lub 3 będę miał okazję zmienić zdanie?Przyznaję się bez bicia,że przed jego kupnem zastanawiałem się nad Alfą 156.Jeszcze tym razem zwyciężył sentyment.Mam nadzieję,że tym razem nie będzie to jedyny argument.
Anonymous - 31-07-2005, 19:43
ja wroce jeszcze do toyot. moja siostra ma yariske z przebiegiem ok 40 tkm. reklama toyoty z wycieraczkami jest po prostu genialna w przypadku jej samochodu - z tylu ma juz 3 silnik wycieraczek, bo kazdy poprzedni padal, i po wlaczeniu slychac bylo tylko buczenie... poza tym raz woda w reflektorze i raz zapadlo sie sprzeglo (nie dalo sie wyciagnac z podlogi). blee
sla - 31-07-2005, 20:46
Moi rodzice mają Yariskę już 4 lata i zero problemów,są zachwyceni.
[ Dodano: Nie Lip 31, 2005 7:49 pm ]
Oni mówią super i czekają na nowy model.
Artii - 01-08-2005, 19:46
Mam znajomego ktory ma yarisa z przebiegiem juz ok 200tkm. Jakos nie slyszalem aby nazekal.
Hubeeert - 01-08-2005, 20:04
Kumpel ma Yariskę 1,0 poprzednio miał Lanosa twierdzi że silnik jest za mały bagaznik jest za mały i przedni zderzak jest za mały bo zona regularnie parkuje komuś w kufrze za to sam samochód spoko. Siedziałem i jechałem w tym wynalazku nawet za kierownicą. Wrażenia - wskaźniki - poroniony pomysł, prowadzenie 3/6 wygląd -5(minus pięć)/6 silnik 4/6 ogólnie dziwne auto ale potrafię zrozumieć co kieruje ludźmi którzy je kupują.
Jedna uwaga na marginesie - słowa mojego kolegi i jego dosłowna opinia "te skur########e ASO mnie wku#####ą a te pe###y co tam pracują to debile".
Artii - 01-08-2005, 23:41
Wada niewatpliwie jest ten licznik na srodku, ale nie kupuje sie auta tylko dlatego ze ma licznik po lewej stronie
Hubeeert - 02-08-2005, 08:42
Artii wg mnie nie kupuje się auta które ma licznik gdzieś pod silnikiem
Anonymous - 14-08-2005, 21:49
Hubeeert napisał/a: | Artii wg mnie nie kupuje się auta które ma licznik gdzieś pod silnikiem |
Do tego licznika da się przyzwyczaić. Ogólnie IMHO yariska jest autem dla mało wymagających. Gdybym mógł cofnąć czas, to pewnie wstrzymałbym się i kupił colta albo hondę jazz. Auto jest bardzo delikatne. Żona jadąc ze mną nie więcej niż 70km/h trafiła prawym przodem psa. I do wymiany był zderzak, reflektor, prawe nadkole i nawet prawe drzwi do naprawy. Może tak ma być, ale ja bym wolał, żeby auto składało się przy zderzeniu, a takiego psa przeżywało...
Na pewno ta yariska jest moją ostatnią toyotą. To wiem bardzo dobrze.
JCH - 14-08-2005, 22:32
Fido__ napisał/a: | Zona jadąc ze mną nie więcej niż 70km/h trafiła prawym przodem psa. I do wymiany był zderzak, reflektor, prawe nadkole i nawet prawe drzwi do naprawy. Może tak ma być, ale ja bym wolał, żeby auto składało się przy zderzeniu, a takiego psa przeżywało... |
Wiesz .... pies psu nierowny. Sa takie ktore waza po 80 kg. A gdyby trafila jakiegos ludzia to tez auto sie ma nie skladac? Czlowiek ma ta wziac ... na klatke 70 km/h to jest troche ...
Ja 5 km/h (no moze 10 bylo) trafilem tylem w drzewko - troche przesadzam ale pol bagaznika w Spejsie bylo do wymiany.
Artii - 14-08-2005, 22:34
Kazdy nowy samochod ma strefy kontrolowanego zgniotu ktore pochlaniaja najwiecej energii podczas uderzenia. Niezaleznie czy to bedzie mitsu, honda czy mazda lub nawet toyota.
Hubeeert - 14-08-2005, 22:43
No i dlatego właśnie się cieszę że mój Misiek ma z przodu i z tyłu belki-tarany żeby korzystać z cudzej strefy zgniotu
Rafal_Szczecin - 14-08-2005, 22:57
lepiej zeby nie probowac sprawdza stref zgniotu ani tym bardziej zeby korzystac ze stef zgniotu innego samochodu ...
Anonymous - 14-08-2005, 23:20
Zgadzm się z przedmówcą co do stref zgniotu -- kiedyś trafił
mnie mały jelonek z przodu (ja na niego) i co?
Zawieszenie chłodnica maska i szyba przednia
strefy zgniotu zero i jelonek zero.
90 km/gdz.
|
|
|