L200 Ogólne - L200 tuning silnika
Anonymous - 20-04-2008, 19:20
PIONIER333 napisał/a: | Ale kto powiedział że elka w automacie na pusto rusza z jedynki , jestem przekonany że robi to ale jak jej się zachce i cholera wie czemu rzadko bardzo rzadko zdarza się i wtedy jestem w szoku bo prawie robi pichy ni cholery jej nie wyczujesz kiedy to będzie a to może i jest niebezpieczne , tak wygląda moja jazda elką od prawie dwóch lat , nie do końca kontroluje to auto a zwłaszcza pedał gazu wciskasz i zagadka co będzie "kop czy muł" i to mnie wkurza . |
Po przejechanych 12 tys km od 01.01.08 jazda tym samochodem to jest loteria, najgorsze jest wyprzedzanie bo nigdy niewiem co ja moge rózne sztuczki już robiłem ( ostatnio nawet przygazówka na N i rura troche pomaga )ale ostatnio jak dostałem w dupe od Navary na starcie to stwierdziłem że ten model to dla starszych Panów i zaczyna mnie to meczyć bo ten AT w L200 to żenada
Dodano: 20-04-2008, 19:29
[b]alarmik[/b
tomekrvf - 21-04-2008, 22:54
alarmik napisał/a: | o przejechanych 12 tys km od 01.01.08 jazda tym samochodem to jest loteria, najgorsze jest wyprzedzanie bo nigdy niewiem co ja moge rózne sztuczki już robiłem ( ostatnio nawet przygazówka na N i rura troche pomaga )ale ostatnio jak dostałem w dupe od Navary na starcie to stwierdziłem że ten model to dla starszych Panów i zaczyna mnie to meczyć bo ten AT w L200 to żenada |
Sprzedaj i kup Audi,VW lub Skodę z DSG
Anonymous - 23-04-2008, 22:07
tomekrvf napisał/a: | Sprzedaj i kup Audi,VW lub Skodę z DSG |
dokladnie.
2.5 w L200 to nie czasem ten stary klekot co w oryginale mial 99KM i z ktorego po zmianie sposobu zasilania i dolozeniu elektroniki otrzymano (wersja z boxem) 170KM??
to ile Wy byscie chcieli zeby on mial 200 - 250KM i ma sie nie zesrać??
w dodatku w aucie z paką z tylu i na resorze piorowym, ktory z zalozenia mial byc wolem roboczym.
nie wiem po co kupiliscie sobie te elki.
namotore - 23-04-2008, 22:25
tylko bez opisywania czynnosci fizjologicznych ...
no niestety ludzie maja rozne zastosowania dla samochodow dostawczych/uzytkowych. Przed zakupem warto odwiedzic jakies forum i porozmawiac z uzytkownikami. To pomaga wykluczyc choc czesc nieprzyjemnosci zwiazanych ze zderzeniem oczekiwan z rzeczywistoscia
a kupilismy bo jakis Vat czy cos mozna odliczyc
pzdr
Anonymous - 24-04-2008, 09:11
Videlec napisał/a: | dokladnie.
2.5 w L200 to nie czasem ten stary klekot co w oryginale mial 99KM i z ktorego po zmianie sposobu zasilania i dolozeniu elektroniki otrzymano (wersja z boxem) 170KM??
to ile Wy byscie chcieli zeby on mial 200 - 250KM i ma sie nie zesrać??
w dodatku w aucie z paką z tylu i na resorze piorowym, ktory z zalozenia mial byc wolem roboczym.
nie wiem po co kupiliscie sobie te elki. |
Ja pojechałem do ASO i tam twierdzą, że stary silnik robił 1 milion km, a ten nowy powinien spokojnie dociągać do 500 tysi
Pojeździmy - zobaczymy
Anonymous - 24-04-2008, 11:37
moim zdaniem wersja z boxem bez problemu przelata 500tys km i nawet wiecej, tylko przy rozsądnym traktowaniu przez wlasciciela.
a trafiją sie tacy co potrafią kazdy, nawet najmniej wysilony silnik zajechac.
jesli ktos sie pakuje w podkrecanie, podkręconego silnika i bezmyślne powiekszanie KM, które i tak "rozejdą sie" na przełożeniach mostów i skrzyni (jednak to auto terenowe) bez wymiernej kozysci w postaci zwiekszenia dynamiki auta a jedynie mocno przesilą jednostke napedową, której podzespoly są robione na Tajwanie, to gratuluje pomyslu... a raczej wspolczuje glupoty
tomekrvf - 24-04-2008, 22:48
Videlec napisał/a: | 2.5 w L200 to nie czasem ten stary klekot co w oryginale mial 99KM i z ktorego po zmianie sposobu zasilania i dolozeniu elektroniki otrzymano (wersja z boxem) 170KM?? |
To zupełnie nowy silnik. Ze starym silnikiem z K74T łączy go tylko nazwa 4D56
Anonymous - 26-04-2008, 10:10
albo jest to 4D56 i jest to 4D56 albo jest to zupelnie nowy silnik i ma inne oznaczenie.
Gene do tablicy wytlumacz mi jak to jest, to jest ten sam silnik co w Twoim Sporcie tylko z dolozonym "komonrejlem czy tam pompowtryskami" i elektroniką czy to zupelnie nowa konstrukcja??
tomekrvf - 26-04-2008, 11:56
Videlec napisał/a: | albo jest to 4D56 i jest to 4D56 albo jest to zupelnie nowy silnik i ma inne oznaczenie. |
Uwierz mi, jest to zupełnie nowy silnik. Ma inny blok,tłoki, wał, panewki, głowicę, system zasilania itd
Anonymous - 26-04-2008, 16:48
No dobra, a jaki rozrząd jest w nowej elce ? łańcuch ?
tomekrvf - 26-04-2008, 21:10
Herkules13 napisał/a: | a jaki rozrząd jest w nowej elce ? łańcuch ? |
Pasek. Z kolei wałek rozrządu zaworów wydechowych napędzany jest kołami zębatymi od wałka "ssącego"
Anonymous - 27-04-2008, 11:57
Czyli co 100 tysi wymiana ?
Hubeeert - 27-04-2008, 12:58
Videlec, jakby Ci to powiedzieć.
Nie jestem Gene to po pierwsze.
Po drugie Mitsubishi Motors ma w swojej historii silniki przerabiane wielokrotnie ale utrzymujące wciąz tą samą nazwę.
Nie sądzisz chyba, że silnik 4G63 SOHC 8V o mocy ledwo stopare koni ma dużo wspólnego z silnikiem 4G63 DOHC 16V Turbo z EVO? A jednak te silniki mają to samo oznaczenie.
Czy teraz rozumiesz jak to się stało że stary silnik i nowy silnik mają to samo oznaczenie?
Anonymous - 27-04-2008, 19:02
Hubeeert napisał/a: | Nie jestem Gene to po pierwsze. | właśnie.
pytałem dokładnie o 4D56 w L200 a nie o 4G63 SOHC i historie Mitsubishi.
tomekrvf - 27-04-2008, 19:46
Videlec napisał/a: | ytałem dokładnie o 4D56 w L200 a nie o 4G63 SOHC |
No i dostałeś odpowiedź że nowe L200 ma zupełnie nowy silnik 4D56
|
|
|