MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO Białystok -opinie o serwisie i naprawach gwarancyjnych
Trik - 27-03-2010, 21:09
Jackie napisał/a: | Jak widzicie zmiany i w którym kierunku powinny pójść? | Tak oficjalnie czy przez PW? Bo mam kilka pomysłów ale nie wiem czy przejdą.
Jackie - 27-03-2010, 21:12
Trik napisał/a: | Tak oficjalnie czy przez PW? Bo mam kilka pomysłów ale nie wiem czy przejdą. |
Zależy od sugestii Ale generalnie temat pod dyskusję, chodzi o to, żebym wiedział co drażni, co cieszy a co po prostu trzeba zmienić
Pozdrawiam
Hubeeert - 27-03-2010, 21:12
1. Ekspres do kawy z kawą
2. wifi
3. Xbox albo Sony PS
4. Piwo
5. Rura + dodatek
itd
Wpisywać - sam chciał
Jackie - 27-03-2010, 21:17
Hubeeert napisał/a: | 1. Ekspres do kawy z kawą |
W trakcie zamawiania
Hubeeert napisał/a: | 2. wifi |
Od lipca
Hubeeert napisał/a: | 3. Xbox albo Sony PS |
Możesz się śmiać ale myślę o tym serio serio
Hubeeert napisał/a: | 4. Piwo |
Na zamówienie z pobliskiego marketu
Hubeeert napisał/a: | 5. Rura + dodatek |
"dodatków" by się parę znalazło (zatrudnialiśmy hostessy do wystawki w galerii, więc można pogadać ) ino z rurą problim....ale mamy kozetkę na zapleczu, nada się??
Pozdrawiam
Trik - 27-03-2010, 21:48
No masz. Hubert mnie ubiegł. Przynajmniej z ekspresem, czekolajda z niego to też nie teges. pkt. 2, 3, 4 i 5. mogą być tylko przy kozetce w pionie częzko będzie pobrykać hostessie , powinna być jakaś rura
Dalej:
6 Warsztat ma za mało miejsca do pracy i za dużo gratów tam zalega, magazyn/pomieszczenie części w naprawie. Sprzęt macie dobry ale wydaje mi się że potrzebuje oddzielnego pomieszczenia.
7. Socjal za mały przy takiej obsadzie .
8. anulowany
9. Trzeba wykupić sąsiada będzie miejsce na dodatkowe pomieszczenia lub parking/ekspozycję.
10. Ew. wkopać się pod skarpę za budynkiem w celu pozyskania dodatkowej przestrzeni do pracy. Metoda odkrywkowa odpada, górnicza mogła by być, jest trudna do wykrycia zwłaszcza w tej lokalizacj (przebudowa skrzyżowania,i tylko ten piach piach piach.
11. Jak bedzie wreszcie dobra kawa to może przyjdzie mi jeszcze coś do głowy
Hubeeert - 27-03-2010, 22:02
Jackie napisał/a: | nada się?? | Podaj długość - zobaczymy
mitsu00 - 27-03-2010, 22:15
Ja bym wypuścił ekipę serwisową "na wolność" bo w tej kanciapie gdzie przyjmujecie klientów jakoś ciasno i duszno.... Urocza Pani której imienia niestety zapomniałem musi przecież móc jakoś nóżki rozprostować a za tym biurkiem to ciasno Poza tym jak jest kilku klientów do serwisu to tylko 1 sie w tym pokoiku mieści. Wywal ich na Open Space jak w ASO w Warśawce Bo przestrzeni w salonie macie tam tyle że 737 mógłby śmiało lądować
Anonymous - 27-03-2010, 22:20
Trik napisał/a: | 8. System wyciągowy spalin, koniecznie |
jest normalny wyciąg spalin z silnikiem 3 fazowym
Trik - 27-03-2010, 22:26
mitsu00 napisał/a: | Poza tym jak jest kilku klientów do serwisu to tylko 1 sie w tym pokoiku mieści | ja tam wolę 1 na 1 z tą panią.
[ Dodano: 27-03-2010, 22:27 ]
jaceksu25 napisał/a: | jest normalny wyciąg spalin z silnikiem 3 fazowym |
Leniuszki
[ Dodano: 27-03-2010, 22:29 ]
mitsu00 napisał/a: | i duszno | to się koledze pewnie zrobiło od patrzenia
Anonymous - 27-03-2010, 22:31
Trik napisał/a: | 7. Socjal za mały przy takiej obsadzie |
logistyka Panie, logistyka - przerwy podzielone na grupy
Trik napisał/a: | za dużo gratów tam zalega |
abyś nie miał na myśli samochodów na podnośnikach
mitsu00 napisał/a: | Urocza Pani której imienia niestety zapomniałem |
Sylwia
mitsu00 napisał/a: | Poza tym jak jest kilku klientów do serwisu to tylko 1 sie w tym pokoiku mieści |
często to może być zaletą -np. indywidualny kontakt klienta z doradcą
...ale może warto pomyśleć nad napisem - Wchodzić pojedyńczo
Jackie, a było trzeba?
heheh żarty żartami ale zawsze jest dobrze spojrzeć na coś czyimiś oczami, fakt jest taki iż większa część z tych punktów jest nam doskonale znana i podejmowane są bardzo radykalne w tym kierunku działania z naszej strony.
Trik - 27-03-2010, 22:34
jaceksu25 napisał/a: | abyś nie miał na myśli samochodów na podnośnikach |
raczej mam na myśli to co znich powypadało, np przy naprawie.
mitsu00 - 27-03-2010, 22:41
Trik napisał/a: | raczej mam na myśli to co znich powypadało, np przy naprawie. |
Byłem, widziałem....Chlopaki są kolekcjonerami i zbierają w pudłach różne rzeczy co zostają po złożeniu autek klientów
Anonymous - 27-03-2010, 23:31
Aż to sobie wydrukuję i w poniedziałek rano będzie operatywka
Dziękuję za spostrzeżenia .....będziemy w dalszym ciągu z uporem maniaka wykonywać wszelkie działania aby dalej podnosić jakość naszych usług oraz stopień zadowolenia z wizyty w "naszych progach"
rezon - 28-03-2010, 09:38
10. Oprócz wi-fi, kawy, itd. to zastanówcie się jeszcze nad okamerowaniem serwisu i monitora z podglądem w poczekalni dla klientów. Wtedy klienty nie mają takiej chęci pałętać się po serwisie, bo z miejscem tam u was cieniutko .
Trik - 28-03-2010, 10:45
rezon, Lepiej bez Wielkiego Brata. W myśl zasady: "Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal"
|
|
|