L200 Ogólne - ODPALANIE ZMARŹNIĘTEGO L200 -6 C CO JEST GRANE ?
Anonymous - 14-07-2008, 17:47
Samochód kupiony w Belgii.Ma przycisk blokady w miejscu gdzie wersje SS mają wyłącznik ESP.Mitsubishi daje wybór- z R/D Lock większe możliwości w terenie lub ESP bezpieczniej na szosie.
Moim zdaniem sens w L200 ma raczej blokada ARB tyłu niż przodu.
Jest to duże i długie auto, prześwit tylko 20cm, reduktor 2:1 -wspaniałą przeprawówką nigdy nie będzie.
Anonymous - 14-07-2008, 18:15
Wspaniałą przeprawówką nie będzie ze względu na gabaryty, resztę da się zrobić...
Gdybym decydował się na tył, to dołożenie przodu nie wymagałoby dużych nakładów finansowych, więc co tam, można i tył i przód,
Anonymous - 14-07-2008, 18:48
Jako że blokadę tyłu już mam aby l200 w terenie było jeszcze lepsze chcę doposażyć je w osłony podwozia AFN i opony 235/85r16 GG AT2.
Potem zapraszam na testy blokad ARB w Beskidy
Anonymous - 14-07-2008, 21:22
kameleon napisał/a: | Jako że blokadę tyłu już mam aby l200 w terenie było jeszcze lepsze chcę doposażyć je w osłony podwozia AFN i opony 235/85r16 GG AT2. |
Masz jakiś namiar na sklep z osłonami co ma sensowne ceny ??
kameleon napisał/a: | Potem zapraszam na testy blokad ARB w Beskidy |
W Beskidy wybieram się już 2 lata, może wreszcie znajde czas i pojade
Anonymous - 14-07-2008, 22:03
Znalazłem ofertę AFN-jest dystrybutor w Polsce-cena w euro+vat.
Osłony 3mm stalowe lub 6mm alu.
Komplet 3 osłon przodu to około 550 euro- połowę taniej niż Asfir.
Anonymous - 15-07-2008, 18:08
Też chciałem założyć Asfira, ale jak usłyszałem 8500 pln to przysiadłem z wrażenia
Jak byś mógł dać jakieś namiary na tego dystrybutora to byłbym wdzięczny
Anonymous - 15-07-2008, 18:44
8500 zł to chyba w salonie jako oryginalne akcesoria dedykowane z katalogu do L200
,,Normalna" cena za Asfira to połowa tej sumy.
Info o AFN masz na prv.
Anonymous - 16-07-2008, 11:00
Herkules13 napisał/a: | Wspaniałą przeprawówką nie będzie |
Oj nie będzie
Herkules13 napisał/a: | Gdybym decydował się na tył, to dołożenie przodu nie wymagałoby dużych nakładów finansowych, więc co tam, można i tył i przód |
Wiesz może czy ESP nie zgłupieje po założeniu blokady?
Wyłączyć standardowym przyciskiem tego się nie da a chyba czymś uwarunkowana jest taka oferta Mitsu: albo blokada tył, albo ESP.
BTW w Polsce też była dostępna opcja SS z blokadą tyłu (bez ESP/ASTC): to była jakaś tam speszjalediszion...
namotore - 16-07-2008, 18:28
nie specjalediszin tylko wersja ubozsza na kolkach 16`` , bez radyjka i "mitsu-esp" za to z blokada R/D lock . Wiem bo sam wyprobowalem, przechyl 2cm na lewo tez w cenie pozdrawiam
Anonymous - 16-07-2008, 19:50
namotore napisał/a: | nie specjalediszin tylko wersja ubozsza na kolkach 16`` , bez radyjka i "mitsu-esp" za to z blokada R/D lock . Wiem bo sam wyprobowalem, przechyl 2cm na lewo tez w cenie pozdrawiam | W 2007 roku byla wlasnie jako special edition, teraz mozna ja kupic normalnie jaki intense. Intense z 2007 roku nazywa sie teraz intense+
Anonymous - 16-07-2008, 20:01
elili napisał/a: | Wyłączyć standardowym przyciskiem tego się nie da a chyba czymś uwarunkowana jest taka oferta Mitsu: albo blokada tył, albo ESP. |
To dlaczego Pajero ma SS, blokade tyłu, ESP i ASTC ???
Jedno nie wyklucza drugiego.
A dlaczego niema tego w L200 ???
Pewnie ze względów marketingowych - L200 nie może mieć tego wszystkiego co ma sztandarowy model Mitsu - Pajero
Przynajmniej tak mi się wydaje
elili napisał/a: | Wiesz może czy ESP nie zgłupieje po założeniu blokady? |
Się mnie wydaje, że da się zrobić tak żeby było git
kameleon napisał/a: | Info o AFN masz na prv. |
Z góry dzięki, ale coś mi nic nie doszło...
Gdybyś mógł to poślij mi jeszcze raz
Anonymous - 18-07-2008, 18:13
W temacie: Dozbrajanie nowego L200
eskapada napisał/a: | HugoOrmo napisał/a:
Witam,
chcialbym abysmy tu wymieniali sie roznymi informacjami na temat gdzie i co mozna nabyc oraz kogo mozna polecic...
Podaje ciekawy link do akcesoriow:
www.afn.pt
Jest to alternatywa dla drogiego ASFIR'a i tego typu wynalazkow.
Ceny konkurencyjne + dokladne instrukcje montazu
Jest nawet lista dealerów
http://www.afn.pt/v2/parceiros.php |
Stronka coś nie działa prawidłowo ale może prościej PW do Eskapady
Anonymous - 19-07-2008, 17:08
jeśli aktywujesz R/D Lock to wszystkie,wszystkie systemy wyłączaja się
Anonymous - 08-11-2008, 21:37
mugino napisał/a: | mi tez raz przy podobnej temperaturze kazal krecic kilka razy rozrusznikiem...no ale diesel to ni ebenzynka..mimo ze leje podobobno lepsze paliwo a co bedzie na -20? |
Nowe auto i zagladac pod maske Cos tu chyba nie tak..
tomekrvf - 08-11-2008, 22:26
mleczny napisał/a: | Nowe auto i zagladac pod maske |
A poziomu oleju także nie sprawdzasz? 2.0DID baaardzo lubi pić olej...
|
|
|