To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Tuning Outlandera II

Anonymous - 08-05-2008, 16:39

KowaliK napisał/a:

Ile kosztuje taka przyjemność i czy trzeba coś przerabiać? :oops:

Powiem tak - prawie nic :)
Może opowiem jak Adam Słodowy - co zrobiłem :
kupiłem:
Navroad 750 F - 1800 zł brutto
dodatkowy uchwyt do LCD 7" cena - 40 zł brutto
dodatkowa antena GPS - 55 zł brutto
dodatkowy komplet kabli w salonie- 120 zł brutto
troche zabawy - bezcenne :)
W konsoli środkowej tam gdzie mamy miejsce na popielniczke i zapalniczkę "w przypadku pakietu dla palacych " :badgrin: od spodu mamy o dziwo polerowany plastik co daje nam mozliwość zamocowania przyssawki wiec dałem takowe z dołu i z góry tak żeby pracowały jak rozpórka, zasilanie do zapalniczki. Ze wzgledu że urządzenie zamocowane jest dosyć nisko trzeba podpiąć dodatkową antene GPS - ja ją przeciągnołem pod kokpitem nad radio i przykleiłem na magnesie do górenj pokrywy radia . Całość trzyma się bardzo solidnie nawet na dołkach :lol: .
wiecej info na
http://www.navroad.pl/NR750F.php
dodam że łatwo sie instaluje soft z laptopa i działa dosc stabilnie
jak cos to moge fotki załaczyc

pozdro

Anonymous - 08-05-2008, 20:23

Jak mozesz to zapodaj fotke jak to wyglada;)

ja myslalem nad wstawieniem wyswietlacza ktory by posiadal takie funkcje jak: kawera cofania oraz obraz z podsufitowego DVD... Jezeli wszystko sie uda doloze do tego GPS i funkcje radia.

Orientuje sie ktos z was gdzie mozna dostac klape od schowka tego po stronie pasazera u gory?

Anonymous - 08-05-2008, 22:15

Ja też bym chętnie zobaczył fotki zamontowanego Navroad :biggrin:
Anonymous - 08-05-2008, 22:19

Navroad ma wejscie na kamere cofania oraz dodatkowe wejscie AV do zew źródła

RV czyli wejscie na kamere cofania jest z autodetekcją :) jak sie załączy to sie przełączy hehe

[ Dodano: 09-05-2008, 15:41 ]
Oto obiecane fotki :

Anonymous - 13-05-2008, 22:32

mam outlandera 2 benzyna i chcialbym sie dowiedziec czy mozna gdzies zwiekszyc moc za pomoca chiptuningu .pozdrawiam
Hubeeert - 13-05-2008, 22:35

SNNEKER napisał/a:
mam outlandera 2 benzyna i chcialbym sie dowiedziec czy mozna gdzies zwiekszyc moc za pomoca chiptuningu

Niestety nie można. Nie w silniku wolnossącym.

Anonymous - 14-05-2008, 23:05

Jeśli chodzi o tunnig motoru 2.0 benzyna zapytaj w VTG cos da sie zrobic z pewnościa gdyz jednostka pochodzi z VAG

[ Dodano: 14-05-2008, 23:07 ]
Co do upiększania outlandera to chyba nic mu nie brakuje z fabryki oprócz mocy w 2.o did , no siatki tez mogłyby być , dystanse jak najbardziej polepszą trakcje na zakrętach ale nie 25 mm to za mało aby odczuć

JCH - 14-05-2008, 23:20

saag napisał/a:
tunnig motoru 2.0 benzyna ..... gdyz jednostka pochodzi z VAG
2.0 benzyna z VAG :shock: :? :?: Od kiedy to?
Anonymous - 15-05-2008, 07:45

Hubeeert napisał/a:
SNNEKER napisał/a:
mam outlandera 2 benzyna i chcialbym sie dowiedziec czy mozna gdzies zwiekszyc moc za pomoca chiptuningu

Niestety nie można. Nie w silniku wolnossącym.
Tez mozna, tyle ze efekty nie beda az tak odczuwalne. Generalnie jezeli sie to polaczy z lekkim udroznieniem ukladu dolotowego i wydechowego moze dac pozytywne efekty.
Anonymous - 15-05-2008, 10:17

JCH napisał/a:
saag napisał/a:

W nowym Mitsu outland a nie ?

KowaliK - 17-05-2008, 14:52

Przeglądając brytyjski eBay znalazłem coś takiego:

Chodzi mi tutaj o tą przednią dokładkę(?),i tutaj moje pytanie:czy w Polsce coś takiego dostaniemy? Ile kosztuje? Kto to robi? Z tego co pamiętam to przy odbiorze auta Pan w salonie powiedział że nie ma czegoś takiego.. a jednak!

©zdjęcie/www.ebay.co.uk

EDIT.

Znalazłem większe,lepsze zdjęcie. Trzeba przyznać że wygląda to świetnie.

©Google.pl :lol:

Anonymous - 18-05-2008, 19:43

A czy mozna cos wogole zrobic zeby zwiekszyc moc? Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedz SNNEKER
Anonymous - 18-05-2008, 20:03

Uhhh włożyłeś kij w mrowisko :-P

Ale po pierwsze to witamy na forum.

Najprostszy sposob to tzw. Chip tunning ktory daje jakies 20 KM- 30KM wiecej no i troche momentu. wiele sporow co do tego bylo poszukaj na forum. No a z powazniejszych przerobek to jedz do warsztatu i niech CI powiedza co moga zrobic i ....za ile :D

Hiszpan - 18-05-2008, 20:59

KowaliK napisał/a:
...Z tego co pamiętam to przy odbiorze auta Pan w salonie powiedział że nie ma czegoś takiego.. a jednak!...

Jak widzisz, samochód jest przystosowany do lewostronnego ruchu, i być może nie pasuje do naszych wersji ;)

Anonymous - 19-05-2008, 08:03

saag napisał/a:
JCH napisał/a:
saag napisał/a:

W nowym Mitsu outland a nie ?
Diesel tak, benzyna NIGDY!

[ Dodano: 19-05-2008, 08:05 ]
Hiszpan napisał/a:
KowaliK napisał/a:
...Z tego co pamiętam to przy odbiorze auta Pan w salonie powiedział że nie ma czegoś takiego.. a jednak!...

Jak widzisz, samochód jest przystosowany do lewostronnego ruchu, i być może nie pasuje do naszych wersji ;)
Bo w katalogu akcesoriow oryginalnych do outlandera w PL nie ma takiej dokladki. Mi ona wyglada na przerobiona z pakietu "dakar" do L200