Outlander II GEN Techniczne - Tuning Outlandera II
Anonymous - 08-05-2008, 16:39
KowaliK napisał/a: |
Ile kosztuje taka przyjemność i czy trzeba coś przerabiać? |
Powiem tak - prawie nic
Może opowiem jak Adam Słodowy - co zrobiłem :
kupiłem:
Navroad 750 F - 1800 zł brutto
dodatkowy uchwyt do LCD 7" cena - 40 zł brutto
dodatkowa antena GPS - 55 zł brutto
dodatkowy komplet kabli w salonie- 120 zł brutto
troche zabawy - bezcenne
W konsoli środkowej tam gdzie mamy miejsce na popielniczke i zapalniczkę "w przypadku pakietu dla palacych " od spodu mamy o dziwo polerowany plastik co daje nam mozliwość zamocowania przyssawki wiec dałem takowe z dołu i z góry tak żeby pracowały jak rozpórka, zasilanie do zapalniczki. Ze wzgledu że urządzenie zamocowane jest dosyć nisko trzeba podpiąć dodatkową antene GPS - ja ją przeciągnołem pod kokpitem nad radio i przykleiłem na magnesie do górenj pokrywy radia . Całość trzyma się bardzo solidnie nawet na dołkach .
wiecej info na
http://www.navroad.pl/NR750F.php
dodam że łatwo sie instaluje soft z laptopa i działa dosc stabilnie
jak cos to moge fotki załaczyc
pozdro
Anonymous - 08-05-2008, 20:23
Jak mozesz to zapodaj fotke jak to wyglada;)
ja myslalem nad wstawieniem wyswietlacza ktory by posiadal takie funkcje jak: kawera cofania oraz obraz z podsufitowego DVD... Jezeli wszystko sie uda doloze do tego GPS i funkcje radia.
Orientuje sie ktos z was gdzie mozna dostac klape od schowka tego po stronie pasazera u gory?
Anonymous - 08-05-2008, 22:15
Ja też bym chętnie zobaczył fotki zamontowanego Navroad
Anonymous - 08-05-2008, 22:19
Navroad ma wejscie na kamere cofania oraz dodatkowe wejscie AV do zew źródła
RV czyli wejscie na kamere cofania jest z autodetekcją jak sie załączy to sie przełączy hehe
[ Dodano: 09-05-2008, 15:41 ]
Oto obiecane fotki :
Anonymous - 13-05-2008, 22:32
mam outlandera 2 benzyna i chcialbym sie dowiedziec czy mozna gdzies zwiekszyc moc za pomoca chiptuningu .pozdrawiam
Hubeeert - 13-05-2008, 22:35
SNNEKER napisał/a: | mam outlandera 2 benzyna i chcialbym sie dowiedziec czy mozna gdzies zwiekszyc moc za pomoca chiptuningu |
Niestety nie można. Nie w silniku wolnossącym.
Anonymous - 14-05-2008, 23:05
Jeśli chodzi o tunnig motoru 2.0 benzyna zapytaj w VTG cos da sie zrobic z pewnościa gdyz jednostka pochodzi z VAG
[ Dodano: 14-05-2008, 23:07 ]
Co do upiększania outlandera to chyba nic mu nie brakuje z fabryki oprócz mocy w 2.o did , no siatki tez mogłyby być , dystanse jak najbardziej polepszą trakcje na zakrętach ale nie 25 mm to za mało aby odczuć
JCH - 14-05-2008, 23:20
saag napisał/a: | tunnig motoru 2.0 benzyna ..... gdyz jednostka pochodzi z VAG | 2.0 benzyna z VAG Od kiedy to?
Anonymous - 15-05-2008, 07:45
Hubeeert napisał/a: | SNNEKER napisał/a: | mam outlandera 2 benzyna i chcialbym sie dowiedziec czy mozna gdzies zwiekszyc moc za pomoca chiptuningu |
Niestety nie można. Nie w silniku wolnossącym. | Tez mozna, tyle ze efekty nie beda az tak odczuwalne. Generalnie jezeli sie to polaczy z lekkim udroznieniem ukladu dolotowego i wydechowego moze dac pozytywne efekty.
Anonymous - 15-05-2008, 10:17
JCH napisał/a: | saag napisał/a: | tunnig motoru 2.0 benzyna ..... gdyz jednostka pochodzi z VAG | 2.0 benzyna z VAG Od kiedy to? |
W nowym Mitsu outland a nie ?
KowaliK - 17-05-2008, 14:52
Przeglądając brytyjski eBay znalazłem coś takiego:
Chodzi mi tutaj o tą przednią dokładkę(?),i tutaj moje pytanie:czy w Polsce coś takiego dostaniemy? Ile kosztuje? Kto to robi? Z tego co pamiętam to przy odbiorze auta Pan w salonie powiedział że nie ma czegoś takiego.. a jednak!
©zdjęcie/www.ebay.co.uk
EDIT.
Znalazłem większe,lepsze zdjęcie. Trzeba przyznać że wygląda to świetnie.
©Google.pl
Anonymous - 18-05-2008, 19:43
A czy mozna cos wogole zrobic zeby zwiekszyc moc? Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedz SNNEKER
Anonymous - 18-05-2008, 20:03
Uhhh włożyłeś kij w mrowisko
Ale po pierwsze to witamy na forum.
Najprostszy sposob to tzw. Chip tunning ktory daje jakies 20 KM- 30KM wiecej no i troche momentu. wiele sporow co do tego bylo poszukaj na forum. No a z powazniejszych przerobek to jedz do warsztatu i niech CI powiedza co moga zrobic i ....za ile
Hiszpan - 18-05-2008, 20:59
KowaliK napisał/a: | ...Z tego co pamiętam to przy odbiorze auta Pan w salonie powiedział że nie ma czegoś takiego.. a jednak!... |
Jak widzisz, samochód jest przystosowany do lewostronnego ruchu, i być może nie pasuje do naszych wersji
Anonymous - 19-05-2008, 08:03
saag napisał/a: | JCH napisał/a: | saag napisał/a: | tunnig motoru 2.0 benzyna ..... gdyz jednostka pochodzi z VAG | 2.0 benzyna z VAG Od kiedy to? |
W nowym Mitsu outland a nie ? | Diesel tak, benzyna NIGDY!
[ Dodano: 19-05-2008, 08:05 ]
Hiszpan napisał/a: | KowaliK napisał/a: | ...Z tego co pamiętam to przy odbiorze auta Pan w salonie powiedział że nie ma czegoś takiego.. a jednak!... |
Jak widzisz, samochód jest przystosowany do lewostronnego ruchu, i być może nie pasuje do naszych wersji | Bo w katalogu akcesoriow oryginalnych do outlandera w PL nie ma takiej dokladki. Mi ona wyglada na przerobiona z pakietu "dakar" do L200
|
|
|