Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ELEKTRYKA] - Światła w MSS
Gabriel68 - 09-12-2009, 20:42
Karamba Philipsy Bluvision padły po 10 miesiącach użytkowania i to w przeciągu 2 dni obydwie. Patrzcie jakie skubane jednomyślne. A szkoda bo żarówki przednie i co teraz oto jest pytanie.
cns80 - 09-12-2009, 21:12
Gabriel68 napisał/a: | Karamba Philipsy Bluvision padły po 10 miesiącach użytkowania i to w przeciągu 2 dni obydwie. Patrzcie jakie skubane jednomyślne. A szkoda bo żarówki przednie i co teraz oto jest pytanie. | Na stronę Philips Lighting Polska. Tam znaleźć infolinię z kierunkowym do Holandii. Złożyć grzecznie reklamację, zapisać numer zlecenia i za 7 zł z groszami wysłać żarówki do Holandii, a następnie czekać na nowe. Ja tak zrobiłem z moimi
xjacobs - 09-12-2009, 22:11
cns80 napisał/a: | Gabriel68 napisał/a: | Karamba Philipsy Bluvision padły po 10 miesiącach użytkowania i to w przeciągu 2 dni obydwie. Patrzcie jakie skubane jednomyślne. A szkoda bo żarówki przednie i co teraz oto jest pytanie. | Na stronę Philips Lighting Polska. Tam znaleźć infolinię z kierunkowym do Holandii. Złożyć grzecznie reklamację, zapisać numer zlecenia i za 7 zł z groszami wysłać żarówki do Holandii, a następnie czekać na nowe. Ja tak zrobiłem z moimi | Dlaczego akurat do Holandii?
cns80 - 09-12-2009, 22:53
xjacobs napisał/a: | Dlaczego akurat do Holandii? | Bo polski oddział nie obsługuje tych reklamacji, a holenderski wręcz przeciwnie. Nawet się cieszą że dostaną te spalone żarówki, bo biorą je na testy żeby poprawiać jakość.
Co do holenderskiej infolinii to nie ma się czego bać bo odbierają polacy i holendrzy znający polski
Anonymous - 03-03-2010, 13:26
cns80 napisał/a: | Na stronę Philips Lighting Polska. Tam znaleźć infolinię z kierunkowym do Holandii. Złożyć grzecznie reklamację, zapisać numer zlecenia i za 7 zł z groszami wysłać żarówki do Holandii, a następnie czekać na nowe. Ja tak zrobiłem z moimi |
a trzeba mieć do tego jakiś paragon?
no i drugie: czy ktoś próbował może te żarówki?
http://www.allegro.pl/ite..._55w_diody.html
albo te:
http://www.allegro.pl/ite..._xenon_h_4.html
cns80 - 03-03-2010, 13:52
Cytat: | a trzeba mieć do tego jakiś paragon? | Nie. Normalnie się wysyła na podany przez nich adres. Zapytali ile czasu ich używałem to powiedziałem chyba 14 m-cy i kazali mi przysłać.
Anonymous - 03-03-2010, 14:01
no to miałeś szczęście.mi nightguide padły po 10 miesiącach a blue vision po 5 !!!!!
i dlatego chcę spróbować jakies inne po te philipsy coś trefne, znalazłem na allegro coś ale to nigdy nie wiadomo co to dopóki ktoś nie przetestuje.
JCH - 03-03-2010, 21:57
arek 69 napisał/a: | no to miałeś szczęście.mi nightguide padły po 10 miesiącach a blue vision po 5 | Też kiedyś padły mi blue visiony - wysyłałem do Philipsa do Łodzi. Dostałem zwrotnie 2 szt nowych.
Anonymous - 15-03-2010, 15:11
napisałem do Philipsa....założyli 2 oddzielne reklamacje i kazali wysłać żarówki do Holandii...czekam na odpowiedz.
maniak30 - 15-03-2010, 22:17
witam jakiś czas temu( około 6 miesięcy) założyłem żaróweczki osrama http://moto.allegro.pl/it...et_2_sztuk.html i muszę powiedzieć że światełka nawet nawet choć rewelacji nie widzę
lukasz921 - 11-05-2010, 18:05
Witam,
Tak jak pisał CNS80, polecam Philips Night Guide - bardzo dobrze świeciły padły po 6-8 miesiącach ale rowniez wyslalem do Holandii na reklamacje i tydzien temu otrzymalem komplet nowych Night Guide. Podejscie do klienta Philips ma super. Teraz spróbuje zwalczyc zle przyzwyczajenie i bede wlaczal swiatła dopiero po odpaleniu samochodu. Gdzies tak wyczytalem ale nie wiem ile w tym prawdy że "najgorszy" prad dostaje zarówka wlasnie podczas odpalania i przez to może szybciej paść.
Pozdrawiam
Lukasz921
Anonymous - 13-05-2010, 15:05
lukasz921 napisał/a: | bede wlaczal swiatła dopiero po odpaleniu samochodu. Gdzies tak wyczytalem ale nie wiem ile w tym prawdy że "najgorszy" prad dostaje zarówka wlasnie podczas odpalania i przez to może szybciej paść. |
ja tak zawsze robię i nie pomogło to ani bluevision ani nightguide, ktore padły po 10 miesiącach....ale tez wysłałem obie pary i dostałem nówki z Holandii.
RaVciO - 09-05-2011, 21:40
Ja tym razem nie o żarówkach, a o światłach
Przednie reflektory wydają mi się, a raczej są zmatowiałe, czy ktoś z Was miał coś takiego i czy próbowaliście to np. polerować? (pewnie takie zmatowienie też negatywnie wpływa na jakość oświetlania drogi przed autem).
Kiedyś gdzieś czytałem, że miesiąc lub dwa po polerce reflektorów matowienie wraca, bo przy okazji polerki zdzierany jest bezbarwny lakier z reflektora, który pierwotnie miał niby zapobiegać matowieniu
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
pawelkaw - 10-05-2011, 08:29
polerowanie reflektorów
mis_smis - 10-05-2011, 08:39
Papier 1500 później 2000 potem farekla na mokro na koniec mleczko do nabłyszczania i światła jak nowe oczywiście trzeba liczyć jakieś 1-1,5h czasu powodzenia w pracy
|
|
|