To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?

Adam_T - 29-10-2008, 12:37

Witam,

Pare tyg. temu bylem w prawie 100% przekonany, ze Lancer Sportback (czerwony, czarny) jest autem moich marzen i chce go kupic. Tylko dwie rzeczy mnie powstrzymywaly:

- spalanie w miescie (90% czasu jazdy w roku spedzam w miescie)
- zwiekszenie o 100% troski o samochod, czyli bede musial go pilnowac, parkingi tylko
strzezone i skonczy sie beztroska, ktora mam z dotychczasowym - Oplem.

W zeszlym tygodniu doszedl ostatni powod: Renault Megane Coupe III . Nie widzialem go na wlasne oczy, podobno ma byc w Polsce przed koncem roku, ale na filmach i zdjeciach niesamowicie zawrocil mi w glowie ;-)
Jego nadwozie kojarzy mi sie z pojazdami Infinity, modelami serii FX ...

Pozdrawiam,
Adam

Student - 29-10-2008, 13:15

W tamtym tygodniu widziałem cywilną wersję Lancera Hebety i powiem wam.
Nie dziękuję postoję w innej kolejce.
No tak zje.....o tyłu to dawno nie widziałem :cry: .
A jest tyle ładnych wzorców do nauki ale nie musieli coś oryginalnego.

stary alfer - 29-10-2008, 13:54

Student napisał/a:
W tamtym tygodniu widziałem cywilną wersję Lancera Hebety i powiem wam.
Nie dziękuję postoję w innej kolejce.
No tak zje.....o tyłu to dawno nie widziałem :cry: .

No proszę Cię... :)

Mnie się bardzo podoba.

Juiceman - 29-10-2008, 17:07

No nie gadaj tyl jest naprawde zajefajny :
A to z Wrocka HTB:

Tył jest defakto bardzo masywny więc do niego nie pasują takie laczki jak na fotce, ale jakby wrzucić coś bardziej terenowego xD

krzychu - 29-10-2008, 22:03

Student napisał/a:

Nie wiem co Ty widzisz orygilanego w tym tyle bo pare topikow temu pare osob zgodnie zauwazylo ze tyl niewiele różni sie od Lcetii, Subaru czy Focusa RS czy jako tak.

O tutaj:

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30

Krzychu

Anonymous - 29-10-2008, 23:31

Impreza też nie wygląda rewelacyjnie, zrobili z nich htb aby zdobyć masy, bo większość ludzi wybiera taki wariant auta. Mnie osobiście nie podobają się htb, lubię sedany i ew. kombi/van, ale to kwestia gustu:)
Trik - 30-10-2008, 09:54

No nie wiem.
Ren Meg III to dupcię ma całkiem ale wielgaśne lampy fatal. Na masce ktoś mu nawalił omleta i wyprasował. Nissan Tida ma podobnie tylko prztłoczenia boczne maski w inną stronę są.
Dla odmiany Cope ciekawszy muskularny taki jest, fajnie przetłoczone boki mogą sugerować małą szerokość wnętrza zwłasza z na tylnej kanapie, a krawędź bagażnika wysoka. Coupe jednak nie jest autkiem dla rodzinki więc może być ale z mocnym silnikiem.

P.S. Kiedyś jadałem takie ciacha, biszkopt na poł z bitą śmietaną w środku nazywał się woli ozór. I ten przód przypomina mi to ciacho albo ten ozór.

Anonymous - 30-10-2008, 10:13

Co do hatchbacka.Z przodu całkiem fajny ale tył zrobiłbym całkiem inaczej. IMHO tablice rejestracyjną dałbym w zderzaku tak jak w sedanie, zamiast tej lampki. Światła niby ok ale jakieś takie nie pasujące. Dodatkowe światło stop dałbym w górze pod spojlerem. :P To tylko mój pogląd na tył. Po prostu to co zrobiono to bez rewelacji. Sedan zdecydowanie ładniejszy ma tyłeczek. Choć lampy to zerżnięte z Alfy.
na zdjęciach Juiceman-a nie widzę czujników parkowania z tyłu. Czy w Sportbacku są w standardzie?

Student - 30-10-2008, 11:27

To mi sie zawsze podobało w tym narodzie :cry: zero samokrytycyzmu, jak już się zakochali to na AMEM.

Nawet jak by mnie przypalali to nie powiem że tył jest ładny.
A pamiętam concept (miało być tak pięknie) i znowu kiła.
Wiem że o gustach się nie dyskutuje ale to jest moje zdanie.

Trik - 30-10-2008, 14:17

Zorro123 napisał/a:
Sedan zdecydowanie ładniejszy ma tyłeczek. Choć lampy to zerżnięte z Alfy.

Tak. Tylko w Alfe wyglądają tak jakby projektantowi słońce w oczy zaświeciło i je trochę przymknoł.
Poza tym parę aktualnych modeli innych producentów ma tylne światełka w podobnej formie Seat, Toyota, Alfa, ... Takie są trendy i już. Jest pomysł rozwijany i przetważany na na potrzeby modelu. Reszta to kwestia gustu naszego i projektantów.
Mi na przykład nie podchodzą przednie reflektory mocno zachodzące na górę błotnika, tak jak to aktualnie widać w wielu samochodach. Mam wrażenie że takie światła mogą świecić sowom na drzewie w oczy i to z bliska.

tomekrvf - 30-10-2008, 20:02

Sportback nie jest brzydki, mogliby trochę mniej odstający tylny zderzak zrobić. Za to paszczę ma jak trzeba :D
Trik - 30-10-2008, 21:40

A tył Sportbacka to mi jeszcze przypomina Toyotę taką
http://otomoto.pl/toyota-corolla-C6859338.html

Anonymous - 30-10-2008, 23:53

Panowie, ładny nie ładny, zawsze będą różnice zdań. mnie za to bardzo ciekawi następny num. auto świata, będzie test naszego sportbacka lancerka :mrgreen: z ostrą konkurencją, jednak nieco mniejszą a mianowicie:
Astra,Ceed, Focus, Golf6, BMW1
Ciekawe co szwaby wymyślą, aby ich golfik znów był the best!

jaca71 - 06-11-2008, 08:18

I stało się jak przewidziałeś - Golf 5 i 1/4 sponiewierał europejskie i podeptał japoński samochód. Oczywiście kroku dotrzymał mu Ce'ed ;)

O rzetelności niech świadczy podany rozmiar bagażnika w Lancerze SB 288L przy rzeczywistym 350L. Podali pojemność RealyArta a testowali wersje DiD ;)

Ciekawią mnie tylko hamulce w Lancerze. Według testu hamuje ona od 100km/h do 0 na odcinku ~40m a cała reszta testowanych samochodów ~37m. Czyżby było tak źle czy Lancer był na fabrycznych oponach 4season a reszta na letnich?

Anonymous - 07-11-2008, 00:01

Jak czytałem tyn artykuł AŚ to przecierałem oczy ze zdumienia, nie sądziłem, że aż tak sponiewierają wschodnią konkurencję! Jeździłem focusem i ceedem i nie wiem skąd te wyniki "testu" ale nic dziwnego przecież to niemiecka gazeta.........Jeżeli chodzi o hamulce też mam inne odczucia, szczególnie w porównaniu z Focusem, który ma strasznie głośny silnik, słabą skrzynie i twardą zawiechę, ale może się nie znam :?
Pozdr.