To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Był CA4A jest EA5W

pitbu77 - 13-02-2011, 00:03

a postojówki gdzie? W dalekosiężnych?
KucharZ - 13-02-2011, 00:07

pitbu77 napisał/a:

Dokładnie tak jak piszesz

pitbu77 - 13-02-2011, 00:13

KucharZ napisał/a:
pitbu77 napisał/a:

Dokładnie tak jak piszesz

A tam przecież są takie blaszki-mocowania do nich w światłach mijania. Też przekładaliście?

A poza tym jak rozumiem regulacja świateł została? I jak świecą? Bo soczewka soczewce nierówna...

KucharZ - 13-02-2011, 00:22

pitbu77 napisał/a:

A tam przecież są takie blaszki-mocowania do nich w światłach mijania. Też przekładaliście?

A poza tym jak rozumiem regulacja świateł została? I jak świecą? Bo soczewka soczewce nierówna...

Mocowania zostały odłamane, a postojówka trzyma się sama w sobie tz w otworze.

Jak święcą? Hmmm na warsztacie i przed warsztatem efekt był bardzo dobry. Wyjechałem na miasto i.... nie wiem bo za jasno :P ulice oświetlone i nie ma efektu. Gdzieś do lasu chyba bede musiał pojechać ;)

pitbu77 - 13-02-2011, 00:34

KucharZ napisał/a:
Gdzieś do lasu chyba bede musiał pojechać ;)

Na to się już nie piszę, dzięki :) Poszukaj jakiejś sexi blondi :lol:

deejay - 13-02-2011, 14:33

pitbu77 napisał/a:
Poszukaj jakiejś sexi blondi

ale najpierw umyj auto :mrgreen:

2Fast4U - 13-02-2011, 14:47

pitbu77 napisał/a:
Poszukaj jakiejś sexi blondi :lol:

deejay napisał/a:
ale najpierw umyj auto

no no Panowie, mojego KucharZa do lasu z grzybiarkami wysyłacie ?? Jeszcze NASZYM czystym galem ?? Podpadliście ... :twisted:

Podpisano, nie zawsze sexi i troche farbowana blondi :finga:

KucharZ - 13-02-2011, 21:14

Zrobiłem zdjęcia jak świecą nowe lampy (zdjęcia kiepskiej jakości, ale widać to co najważniejsze)

Żarówki jakie są zamontowane to H7 Philips +30%

Odległość ~5m

Odległość ~10m

Odległość ~30m

SiM - 17-02-2011, 00:35

Szybkie pytanie: ile zrobiłeś już km od wymiany tarcz i klocków i jak się spisują?
KucharZ - 17-02-2011, 10:10

Ok 700km. Spisują się bardzo dobrze :) Nawet przy ostrzejszym hamowaniu auto zatrzymuje się tam gdzie powinno. Narazie bicia na tarczach nie uświadczyłem. Sam się tylko zastanawiam jak z zużyciem klocków będzie. Chociaż przy mojej jeździe... :P
SiM - 17-02-2011, 12:02

W Hondzie maiłem nawiercane i frezowane tarcze i nie zauważyłem znaczącego wzrostu zużycia. Dzięki za info. Poczekam jeszcze... yyyyyyy... trochę, aż zrobisz więcej km ;) bo sprawa moich hamulców nie jest aż tak pilna.
KucharZ - 17-02-2011, 12:06

SiM jeśli chodzi Ci o przebieg rzędu 4-5 tys. to hmmm.... może po wakacjach taki osiągne :oops: Chyba, że nagle zaczne gdzieś jeździć, na co sie nie zapowiada. Albo jesteś baaardzo cierpliwy, albo poszukaj jeszcze u innych opini (będzie szybciej ;) )
KucharZ - 27-02-2011, 14:57

Ponieważ jest dzisiaj chwilaaa :P czasu postanowiłem zrobić "przymiarkę" jeszcze jednych felg, które chyba najlepiej bedą pasować (wg programu graficznego) pozostaje nadzieja, że na żywo będzie tak samo dobrze :) Oto efekt moich prac:

wilk88 - 28-02-2011, 15:28

KucharZ jak chcesz mogę Ci trochę poprzymierzać felgi w photoshopie, kiedyś wychodziło mi to nieźle http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=495 ;) Teraz pewnie trochę pozapominałem ale coś tam umiem, więc jak chcesz to powstawiaj fele jakie by Cię interesowały i mogę się pobawić ;)
pozdro

KucharZ - 28-02-2011, 22:45

wilk88 napisał/a:
KucharZ jak chcesz mogę Ci trochę poprzymierzać felgi w photoshopie, kiedyś wychodziło mi to nieźle http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=495 ;) Teraz pewnie trochę pozapominałem ale coś tam umiem, więc jak chcesz to powstawiaj fele jakie by Cię interesowały i mogę się pobawić ;)
pozdro

wilk88 napewno skorzystam z Twojej propozycji gdyż nie kupie felg, które zamieściłem na zdjęciu powyżej. Przyczyna niby prosta, ale nie daje mi spokoju. Może ktoś mi to rozjaśni....

Felga (MOMO Ten S Black 7x17) jest w ofercie kilku sklepów internetowych, ale gdy wysłałem maile z zapytaniem, to za każdym razem dostałem odpowiedź, że felga nie jest produkowana w tym rozstawie. Wszystko było by ok gdyby nie to, że w ogłoszeniu jest zamieszczony dokładnie taki rozstaw jaki potrzeba do gala. Wchodząc na stronę producenta fakt faktem nie ma rozstawu 4x114,3. Tylko skąd w takim razie jest on w ofercie sklepu :evil: ?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że była kiedyś robiona, ale np. została wycofana.
Ktoś ma inny pomysł ?

Tak czy inaczej poszukiwań felg ciąg dalszy...