Nasze Miśki - Był CA4A jest EA5W
pitbu77 - 13-02-2011, 00:03
a postojówki gdzie? W dalekosiężnych?
KucharZ - 13-02-2011, 00:07
pitbu77 napisał/a: | a postojówki gdzie? W dalekosiężnych? |
Dokładnie tak jak piszesz
pitbu77 - 13-02-2011, 00:13
KucharZ napisał/a: | pitbu77 napisał/a: | a postojówki gdzie? W dalekosiężnych? |
Dokładnie tak jak piszesz |
A tam przecież są takie blaszki-mocowania do nich w światłach mijania. Też przekładaliście?
A poza tym jak rozumiem regulacja świateł została? I jak świecą? Bo soczewka soczewce nierówna...
KucharZ - 13-02-2011, 00:22
pitbu77 napisał/a: |
A tam przecież są takie blaszki-mocowania do nich w światłach mijania. Też przekładaliście?
A poza tym jak rozumiem regulacja świateł została? I jak świecą? Bo soczewka soczewce nierówna... |
Mocowania zostały odłamane, a postojówka trzyma się sama w sobie tz w otworze.
Jak święcą? Hmmm na warsztacie i przed warsztatem efekt był bardzo dobry. Wyjechałem na miasto i.... nie wiem bo za jasno ulice oświetlone i nie ma efektu. Gdzieś do lasu chyba bede musiał pojechać
pitbu77 - 13-02-2011, 00:34
KucharZ napisał/a: | Gdzieś do lasu chyba bede musiał pojechać |
Na to się już nie piszę, dzięki Poszukaj jakiejś sexi blondi
deejay - 13-02-2011, 14:33
pitbu77 napisał/a: | Poszukaj jakiejś sexi blondi |
ale najpierw umyj auto
2Fast4U - 13-02-2011, 14:47
pitbu77 napisał/a: | Poszukaj jakiejś sexi blondi |
deejay napisał/a: | ale najpierw umyj auto |
no no Panowie, mojego KucharZa do lasu z grzybiarkami wysyłacie ?? Jeszcze NASZYM czystym galem ?? Podpadliście ...
Podpisano, nie zawsze sexi i troche farbowana blondi
KucharZ - 13-02-2011, 21:14
Zrobiłem zdjęcia jak świecą nowe lampy (zdjęcia kiepskiej jakości, ale widać to co najważniejsze)
Żarówki jakie są zamontowane to H7 Philips +30%
Odległość ~5m
Odległość ~10m
Odległość ~30m
SiM - 17-02-2011, 00:35
Szybkie pytanie: ile zrobiłeś już km od wymiany tarcz i klocków i jak się spisują?
KucharZ - 17-02-2011, 10:10
Ok 700km. Spisują się bardzo dobrze Nawet przy ostrzejszym hamowaniu auto zatrzymuje się tam gdzie powinno. Narazie bicia na tarczach nie uświadczyłem. Sam się tylko zastanawiam jak z zużyciem klocków będzie. Chociaż przy mojej jeździe...
SiM - 17-02-2011, 12:02
W Hondzie maiłem nawiercane i frezowane tarcze i nie zauważyłem znaczącego wzrostu zużycia. Dzięki za info. Poczekam jeszcze... yyyyyyy... trochę, aż zrobisz więcej km bo sprawa moich hamulców nie jest aż tak pilna.
KucharZ - 17-02-2011, 12:06
SiM jeśli chodzi Ci o przebieg rzędu 4-5 tys. to hmmm.... może po wakacjach taki osiągne Chyba, że nagle zaczne gdzieś jeździć, na co sie nie zapowiada. Albo jesteś baaardzo cierpliwy, albo poszukaj jeszcze u innych opini (będzie szybciej )
KucharZ - 27-02-2011, 14:57
Ponieważ jest dzisiaj chwilaaa czasu postanowiłem zrobić "przymiarkę" jeszcze jednych felg, które chyba najlepiej bedą pasować (wg programu graficznego) pozostaje nadzieja, że na żywo będzie tak samo dobrze Oto efekt moich prac:
wilk88 - 28-02-2011, 15:28
KucharZ jak chcesz mogę Ci trochę poprzymierzać felgi w photoshopie, kiedyś wychodziło mi to nieźle http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=495 Teraz pewnie trochę pozapominałem ale coś tam umiem, więc jak chcesz to powstawiaj fele jakie by Cię interesowały i mogę się pobawić
pozdro
KucharZ - 28-02-2011, 22:45
wilk88 napisał/a: | KucharZ jak chcesz mogę Ci trochę poprzymierzać felgi w photoshopie, kiedyś wychodziło mi to nieźle http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=495 Teraz pewnie trochę pozapominałem ale coś tam umiem, więc jak chcesz to powstawiaj fele jakie by Cię interesowały i mogę się pobawić
pozdro |
wilk88 napewno skorzystam z Twojej propozycji gdyż nie kupie felg, które zamieściłem na zdjęciu powyżej. Przyczyna niby prosta, ale nie daje mi spokoju. Może ktoś mi to rozjaśni....
Felga (MOMO Ten S Black 7x17) jest w ofercie kilku sklepów internetowych, ale gdy wysłałem maile z zapytaniem, to za każdym razem dostałem odpowiedź, że felga nie jest produkowana w tym rozstawie. Wszystko było by ok gdyby nie to, że w ogłoszeniu jest zamieszczony dokładnie taki rozstaw jaki potrzeba do gala. Wchodząc na stronę producenta fakt faktem nie ma rozstawu 4x114,3. Tylko skąd w takim razie jest on w ofercie sklepu ?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że była kiedyś robiona, ale np. została wycofana.
Ktoś ma inny pomysł ?
Tak czy inaczej poszukiwań felg ciąg dalszy...
|
|
|