To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Co wybrać - Lancer 1.5 - 1.6, czy 1.8 - silnik benzynowy ?

arekp - 17-04-2008, 02:00

boro napisał/a:
czerwone w tej wersji maja byc tylko dwa w tej dostawie

W ktorej konkretnie wersji?

Anonymous - 17-04-2008, 08:48

1.8 INTENSE
Anonymous - 17-04-2008, 09:45

W MITCARze, o ile sie nic nie pozmienialo, z dostawy marcowej, czyli tej, ktora doszła w czwartek dziesiątego, zostal jeden samochod :D 1.8 Intense CVT. Cala reszta juz sprzedana.

Podejrzewam, ze dostawa kwietniowa tez juz w wiekszosci zostala porezerwowana, bo importer po prostu sciaga malo lancerow i Bog raczy wiedziec czemu.

Trik - 17-04-2008, 21:11

dzisiaj w Grafix-ie słyszałem rozmowę sprzedawcy z dzwoniącym. To co było to było a następne egzęplarze w dostawie na sierpień.

A tak po zatym to widziałem tam dzisiaj egzemplarz taki wylukrowany że fiu fiu. Czerwoniec
na 18 calach spojler zderzaka przedniego, spojler na klapie, progi, aftamat full opcyja audio, zmieniona atrapka grila na czarny mat, tapicerki skórzanej brakowało bo jeszcze od tapicera nie przyjechała. Jak dla mnie bombka. podobno dla jakiejś niewiasty.

arekp - 17-04-2008, 22:59

Trik napisał/a:
A tak po zatym to widziałem tam dzisiaj egzemplarz taki wylukrowany że fiu fiu. Czerwoniec

Juz myslalem, ze o moim mowisz ... ;-)

Trik - 17-04-2008, 23:15

Twój to mógł stać obok.
Też czerwony też 1,8 tylko luker na puder pomieniali i wszystkie detali siem osypali na ziem.
Żarcik oczywiście. Ale drugi czerw stał jakem Trik.

Lindinho - 29-09-2008, 19:54

spór jest czysto akademicki, ja np. uważam że wystarczy mi spokojnie silnik 1.5. Koteczek w skórze tygrysa :lol:
wichura1 - 29-09-2008, 20:52

Wczoraj w TOK FM była audycja motoryzacyjna, w której zachwycali się nad nowym Lancerem 1.8. Stwierdzili jednak że na tych 18", na polskich drogach prowadzi się tragicznie, skacze po nierównej drodze jak piłka. Nawet jeden z dziennikarzy został zatrzymany przez policję, sprawdzali czy jest trzeźwy. :D
wit100 - 30-09-2008, 09:30

Cześć
Wczoraj rozmawiałem ze sprzedawcą z Torunia, twierdził on że Mitsubishi przestaje składać 1,5 oraz montować automaty 4-biegowe.
Sprzedawcy w Warszawie milczą.
Wiecie coś o tym?
-Witek

PS:
Ja poszukuję sedana Invite 1.5 Automat Czarny z bezową tapicerką, pomozecie?

sla - 30-09-2008, 10:58

wichura1 napisał/a:
Wczoraj w TOK FM była audycja motoryzacyjna, w której zachwycali się nad nowym Lancerem 1.8.

No niezupełnie tak było,wymienili kilka kompromitujacych elementów.

Lindinho - 30-09-2008, 16:31

wit100 napisał/a:
Cześć
Wczoraj rozmawiałem ze sprzedawcą z Torunia, twierdził on że Mitsubishi przestaje składać 1,5 oraz montować automaty 4-biegowe.
Sprzedawcy w Warszawie milczą.
Wiecie coś o tym?
-Witek

PS:
Ja poszukuję sedana Invite 1.5 Automat Czarny z bezową tapicerką, pomozecie?

Który sprzedawca z Torunia? Arpol? Też o tym słyszałem. Mój 1.5 Inform przypłynął jedyny na statku z Japonii... Chociaż na 1.8 też się długo czeka.

Robson86 - 30-09-2008, 16:44

Ja tam jestem za slowami Clarksona :D "(...)samochody powinny niszczyc srodowisko, zabijac staruszki na pasach, straszyc dzieci halasem(...)"
hehe ale powaznie to mocy nigdy za wiele, a samochod nie tylko ma sluzyc jako toczydelko z punktu A do punktu B ale takze ma dawac przyjemnosc z jazdy wiec zdecydowanie 1,8 :)
Pozdroo

Lindinho - 30-09-2008, 16:49

Robson86 napisał/a:
Ja tam jestem za slowami Clarksona :D "(...)samochody powinny niszczyc srodowisko, zabijac staruszki na pasach, straszyc dzieci halasem(...)"
hehe ale powaznie to mocy nigdy za wiele, a samochod nie tylko ma sluzyc jako toczydelko z punktu A do punktu B ale takze ma dawac przyjemnosc z jazdy wiec zdecydowanie 1,8 :)
Pozdroo

Zgoda. Ale mi do tego potrzebne byłoby Evo :lol:

Anonymous - 03-10-2008, 20:03

Osobiście mam Cari GDI a automatem - wystarcza, ale nie zachwyca, czasami brak mocy :?
Po doświadczeniach z BMW 750iL 5L benzyna - idzie jak burza mimo masy, ale 100L bak paliwa lejesz na każdej mijanej stacji :(
Pasek 2.0TDI 170Km z automatem DSG - spora masa i jakoś nie czuć tej mocy, wskazówka prędkościomierza idzie do góry szybko, ale jakoś w fotel nie wciska.

Mając do wyboru 1.5 i 1.8 brałbym 1.8 - tak jak pisaliście, mocy nigdy za wiele.

wichura1 - 03-10-2008, 22:40

sla napisał/a:
wichura1 napisał/a:
Wczoraj w TOK FM była audycja motoryzacyjna, w której zachwycali się nad nowym Lancerem 1.8.

No niezupełnie tak było,wymienili kilka kompromitujacych elementów.

Kilka wymienili, jednak nie byli zgodni w opiniach. Jeden twierdził np: że jest wieśniacka wajcha od biegów, drugi że rewelacja. Zachwycali się głównie wyglądem, wszystkiego dokładnie nie słyszałem, bo wymieniałem druty w fotelu. :)