Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Carisma w TVN Turbo "Na każdą kieszeń&qu
zwolin - 03-05-2008, 23:18
A mnie ciekawi, co to za usterki wycieraczek za 1kpln są.
Takie merole to ja objeżdżałem poldogruzem z roverem 1.4 po drobnej dłubaninie, więc stwierdzenie o bęckach jakie dostałaby cari jest mocno przesadzone.
Szczyt "obiektywnego" dziennikarstwa to fakt, że prowadzący z uśmieszkiem na twarzy opowiadał, że cari dostała tylko 3 gwiazdki w testach zderzeniowych, a pod koniec programu okazało się cichcem, że przewspaniały mercedes 2.
Za to pochwalił hamulce, a wszyscy jakie one są.
Chyba przestanę oglądać tą stację, bo poziom dziennikarstwa coraz bardziej przypomina mi wybiórczą.
Anonymous - 04-05-2008, 07:29
Też to oglądałem ,tylko skąd oni mieli te wiadomości 80% treści to bzdury,tvn jest mało wiarygodny .
Anonymous - 04-05-2008, 09:07
A najlepsze że podsumowanie robili przed jazdami
Wszystko mieli napisane na kartkach i nawet w czasie jazdy czytał.
Zero odczuć tylko czysty scenariusz napisany zanim w ogóle zobaczyli auta.
A Piotr Wojna (starszy) sam na planie przyznał że jest fanem mercedesów i nie ma dla niego innych samochodów. Taki pic na wodę.
Może na www.tvnturbo.pl założymy wątek i parę e-maili wyślemy do prowadzącego?
Matejko - 04-05-2008, 09:12
Marcin Mcari napisał/a: | Może na www.tvnturbo.pl założymy wątek i parę e-maili wyślemy do prowadzącego? |
wlasnie o tym samym pomyslalem - w kazdym programie to mowia ze maja forum i na nim mozna pisac
saphire - 04-05-2008, 09:28
Wczoraj tylko końcówkę widziałem i tam mówili że Cari po lifcie dostała niemal 4ry gwiazdki. Czyżby jednak coś zmienili po pierwszej emisji?
zwolin - 04-05-2008, 10:37
saphire napisał/a: | Wczoraj tylko końcówkę widziałem i tam mówili że Cari po lifcie dostała niemal 4ry gwiazdki. Czyżby jednak coś zmienili po pierwszej emisji? |
Wcześniej podczas jazdy bodajże Wojna mówił o trzech gwiazdkach z taką miną, jakby mercedes miał ich conajmniej z piętnaście
Hubeeert - 04-05-2008, 10:49
Hubeeert na forum TVN Turbo napisał/a: | Nie za bardzo wiem od czego zacząć.
Prowadzący nie wiedział chyba co testuje, błędy w wypowiedziach, błędy merytoryczne. Program przygotowany wcześniej, Pan Wojna otwarcie identyfikuje się jako miłośnik Mercedesa.
Oto wypowiedzi z Forum Klubu Mitsumaniaki:
"Ale slaby program, ale slabo wyuczony prowadzacy...ŻENADA
Pierwszy błąd z wielu...
Carisma, Lancer i Volvo S/V rzekomo na tej samej plycie podlogowej... Cari i Volvo owszem ...ale Lancer
Drugi błąd:
Panie Wojna w Carismie z silnikiem GDI nie montowano francuskich skrzyń biegów. Były to japońskie skrzynie biegów przystosowane do tego jedynego silnika takze japońskiej produkcji
Wiecej usterek nie dało sie wymyslic o tym silniku ...wiem wiem ze Mercedes to dla Pana synonim wspanialosci ale bez przesady....
ehh szkoda gadac "
"A mnie ciekawi, co to za usterki wycieraczek za 1kpln są"
"pochwalił hamulce, a wszyscy jakie one są. "
" najlepsze że podsumowanie robili przed jazdami
Wszystko mieli napisane na kartkach i nawet w czasie jazdy czytał.
Zero odczuć tylko czysty scenariusz napisany zanim w ogóle zobaczyli auta.
A Piotr Wojna (starszy) sam na planie przyznał że jest fanem mercedesów i nie ma dla niego innych samochodów. Taki pic na wodę"
Pozdrawiam i nie liczę na sprostowanie na antenie ale może polemikę z autorami. Jestem administratorem Forum z którego pochodzą zacytowane wypowiedzi.
|
zwolin - 04-05-2008, 10:53
Hubeeert, byłeś szybszy
Też im conieco napisałem.
shinai - 04-05-2008, 11:05
Szkoda ze niby profesjonalny program telewizyjny i taka wtopa, reportaz powinien byc bezstronny. Inna przykra rzecz to że wielu ludzi kieruje sie przy wyborze samochodu radami z programow telewizyjnych. Co do mercedesow to w 2006 roku mercedes byl klasowany w anglii na 3 miejscu od konca w stosunku jakosci do ceny i obslugi klienta.
A mercedes ML zostal uznany najgorszym samochodem 2006
Ja tam wole moja Cari
pawela - 04-05-2008, 11:16
przejrzałem forum tvn turbo i nie znalazłem wątku. Tak szybko usunęli, czy po prostu przeoczyłem?
Anonymous - 04-05-2008, 11:18
pawela napisał/a: | przejrzałem forum tvn turbo i nie znalazłem wątku. Tak szybko usunęli, czy po prostu przeoczyłem? |
ja tez nie moglem znalezc tam naszego watku
zwolin - 04-05-2008, 12:58
Tja wolne, obiektywne i bezstronne media.
Marino - 04-05-2008, 13:28
na każdą kieszeń 31 premiera tygodnia... tam można się wypowiadać o tym programie, innego wątku nie znalazłem.
oglądałem ten odcinek no i rzeczywiście poziom fachu dziennikarza pozostawia wiele do życzenia, spłycił temat jak tylko to możliwe. No i nasuwa sie pytanie jakie jest prawdopodobieństwo znalezienia na rynku Cari w dobrym stanie a jakie mecha w dobrym stanie no i jaka jest różnica w cenie... Szkoda że opiniotwórczy program motoryzacyjny zrobił taką kaszankę.
Anonymous - 04-05-2008, 13:48
http://tvnturbo.pl/1,199,...64,0,forum.html JackD
Anonymous - 04-05-2008, 14:42
Moja żona aż się przeraziła . Co my kupiliśmy??!!!!!
Wycieraczki za 1000 i pompa za 7000 złoty.
Troche mi zeszło zanim wytłumaczyłem jej fachowość pana prowadzącego.
|
|
|