To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - INTER-CARS ... Ogólnopolski Dystrybutor części zamiennych

bartolini55 - 01-09-2008, 23:45

Ursus napisał/a:
W przypadku allegro dobrym sposobem jest szukanie sklepów na tyle blisko, aby można było odebrać coś osobiście, ja zawsze tak robię, gdy zależy mi na PEWNYM zakupie lub kupuje coś drogiego. Nie ma co ukrywać, można tu znaleźć te same rzeczy dużo taniej niż w sklepach, ale można też kupić szajs w ładnym opakowaniu. Jakby na to nie patrzeć do robienia poważnych zakupów na allegro jakieś rozeznanie w temacie trzeba mieć.

dokladnie
"odbior osobisty" to najlepszy sposob zakupow z allegro

mlun - 02-09-2008, 13:04

No może się tak zdarzyć ale na tyle czasu ile robie zakupy na allegro od sprawdzonych sprzedawców jeszcze nie miałem problemu żeby mi włożyli inny towar niż oczekiwałem:P
Hubeeert - 02-09-2008, 20:14

bartolini55, jesteś na naszym Forum nowy i nie przeczytałeś jak widzę jego Zasad.
Nie dostaniesz ostrzeżenia za podpis (próba handlu częściami) ale możliwość zamieszczania podpisu masz wyłączoną na 3 miesiące. Przypomnij mi się 02.12.2008 to włączę.
Kolejne próby oferowania części itd w dowolnej formie = ostrzeżenia.

I polecam lekturę Zasad Forum.

Pozdrawiam
administrator

Matejko - 25-11-2008, 11:56

dzisiaj mala nowosc - zadzwonilem ws. felg stalowych do IC i dostalem po numerze klienta taka sama cene jak bez niego - na co pan mi odparl ze "na numer klienta moze pan nie miec felg"
tomusn - 25-11-2008, 13:06

może podkupują gdzieś, wtedy robią to pod klienta i nie dają rabatu?
Serek - 25-11-2008, 16:17

Zgadza się, miałem dziś to samo. Felgi i inny asortyment nie podlega naszym znizkom. Pytanie tylko co dokładnie podlega pod zniżki?
akbi - 25-11-2008, 16:31

Serek napisał/a:
Pytanie tylko co dokładnie podlega pod zniżki?

Części do samochodów marki Mitsubishi

Serek - 25-11-2008, 16:38

Czy fegi stalowe nie są...częścią? Masz na myśli części eksploatacyjne, prawda?
akbi - 25-11-2008, 16:57

Cytat:
Czy fegi stalowe nie są...częścią?

hm ...wg mnie nie

Serek napisał/a:
Masz na myśli części eksploatacyjne, prawda?

też ...ale takie części jak np blachy również ... bo wiadomo wiele rzeczy w IC to niestety nie ma

Serek - 25-11-2008, 17:08

No cóż, przyjąłem że skoro przychodzę i proszę o części z katalogu IC będące zamiennikami dla Mitsubishi, nie będzie ważne czy biorę filtr powietrza czy felgę stalową. Jeżeli to należy do oferty IC i jest podpięte pod Mitsubishi jako część zamienna to rabat się należy. Widać oni sami mają inne zdanie.
tomusn - 25-11-2008, 17:46

nie masz racji...
są różne grupy towarowe, na różne grupy towarowe można ustawić różne rabaty
przeważnie na materiały eksploatacyjne - filtry, paski, oleje i inne - ustawia się wyższy rabat - bo tu się zarobi na obrocie
a na grupę towarową w której są felgi nie ustawili rabatu

stary alfer - 25-11-2008, 18:23

akbi,

chciałbym się upewnić.

Na pierwszej stronie tematu piszesz:

akbi napisał/a:
rabat 29% dotyczy czesci do wszystkich marek,

a dziś
akbi napisał/a:
Serek napisał/a:

.

Na szybko szukałem odpowiedzi w temacie, ale nie znalazłem.

Przeoczyłem coś?

Ursus - 25-11-2008, 19:01

stary alfer napisał/a:
Na pierwszej stronie tematu piszesz:

akbi napisał/a:
rabat 29% dotyczy czesci do wszystkich marek,

a dziś
akbi napisał/a:
Serek napisał/a:

Powielam to pytanie, coś się zmieniło?? Już kiedyś dostałem potwierdzającą odpowiedź, że to nie tylko na części do Mitsubishi a przymierzam się końcem grudnia do większych zakupów części do Opla żony...

Matejko - 25-11-2008, 19:11

ogolnie to kupowalem juz duzo od wycieraczek, po kompletne rozrzady, przeguby, pompy paliwa do roznych aut i felgi sa pierwszym elementem na ktory nie ma znizki
tomusn - 26-11-2008, 00:59

Ursus napisał/a:
Już kiedyś dostałem potwierdzającą odpowiedź
od kogo?
Ursus napisał/a:
że to nie tylko na części do Mitsubishi a przymierzam się końcem grudnia do większych zakupów części do Opla żony
zadzwoń do IC - podać numer?
dzwonisz i pytasz o prostą rzecz np. rolkę INA 531 0101 30 *- powinna kosztowac około 100zł w detalu, a potem pytasz o cenę na numer klienta MM - około 70zł

* - typowa rolka napinająca paska rozrządu do opla 1,4, 1,6 sohc i np daewoo lanos