[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] Maglownica do EA5W/EA
szuwar - 03-05-2015, 21:22
Podzielę się swoimi spostrzeżeniami.
Miałem problem z piskami z maglownicy. Zalałem płynem PRESTONE i pomogło. Niestety miałem problem ze sprężarką klimy, zerwało pasek od wspomagania i po przejechaniu na holu bez wspomagania odnowiła się kontuzja.
Kupiłem używkę, chyba za 90 czy 130 pln i jeżdżę do dzisiaj. Zrobiłem około 25k i jest ok.
19sebo20 - 15-07-2015, 16:19
Niestety to znów ja co prawda płyn szczelniający pomógł przy poprzednim problemie , teraz pojawił sie kolejny, bowiem przy skrecaniu co jakis czas słysze/czuje delikatnie puknięcie.
Znajomy garażowy mechanik spojrzał i poweidział że magiel ma delikatne luzy...
Co Tym Myślicie ? może to być to że wczesniej był nie szczelny a teraz ma luz ?
Shockwave - 15-07-2015, 22:54
Luzy na maglu można kasować. O to samo pytałem w którymś z tematów.
Na maglownicy jest śruba służąca do tego.
Ale jeśli miałeś wyciek z magla a teraz stuka i ma luzy to już nie jest z nim najlepiej
Marcino - 16-07-2015, 07:39
Shockwave napisał/a: | Ale jeśli miałeś wyciek z magla a teraz stuka i ma luzy to już nie jest z nim najlepiej |
A pewnie zestawów naprawczych nie ma...
ma_ko - 29-07-2016, 10:16
Odświeże trochę temat, na przeglądzie stwierdzili że mam gdzieś wyciek ze wspomagania, i rzeczywiście dolałem płynu aż po max a po tygodniu było ledwo na min. Myślałem że to może z chłodnicy od wspomagania, ale byłem dzisiaj na kanale i widzę że to gdzieś tam z listwy. I teraz pytanie czy lepiej regenerować maglowanice czy kupić używkę? A może spróbować uszczelniacza narazie?
|
|
|