[97-04]Galant EAxA/W - Podgrzewane fotele
Sunderland86 - 02-09-2014, 17:27
Podłączam u siebie kostkę od podgrzewania foteli, wpiąłem jak należy 5 przewodów do kostki pod deską rozdzielczą i masę ale za nic w świecie nie ogarniam gdzie podłączyć przewody żółto-czarny i zielono-biały.
Na schemacie są to przewody nr 2 i 6 od włącznika.
Zbidziu - 05-05-2015, 20:36 Temat postu: Podgrzewane siedzenia Witam ostatnio przydarzyła mi się mała przygoda z podgrzewaniem siedzenia. Przypadkiem włączyłem grzanie prawego fotela i wypaliło mi dziurę w tapicerce. Moje pytanie jest takie czy mata grzewcza nie ma przypadkiem jakiegoś termostatu żeby się wyłączała gdy osiągnie zbyt wysoką temp? Czy mogło dojść do jakiegoś zwarcia? Ogrzewanie siedzeń działa dalej tylko dziura w tapicerce jest. Bo nie mam pojęcia od czego takie coś mogło się stać może ktoś z was miał podobną przygodę. Tak na marginesie to z chęcią kupię drugi fotel. Jutro dodam ogłoszenie ze zdjęciem mojej tapicerki, może ktoś posiada nie potrzebny.
komarsnk - 29-06-2015, 18:33
Jakiś czas temu zrobiłem zwarcie przy wtyczce grzania fotela, coś pstryknęło i od tego czasu nie grzeją i nie świecą się przełączniki. Bezpiecznik 30A za schowkiem na rękawiczki jest cały. Co mogło się spalić? Jakiś przekaźnik? Czy jakiś inny bezpiecznik? Te za schowkiem wszystkie są całe. Miał ktoś taki przypadek?
Ksiao - 30-06-2015, 23:25
pod kierownica jak dobrze pamiętam to chyba 3 bezpiecznik patrząc od prawej dolny rzad jest odpowiedzialny za grzanie foteli
ALEX-77 - 03-07-2015, 16:09
komarsnk napisał/a: | Bezpiecznik 30A za schowkiem na rękawiczki jest cały. |
O jakim ty bezpieczniku mówisz ? w którym miejscu on sie znajduje ? za schowiem pasażera ?
komarsnk - 03-07-2015, 17:31
ALEX-77 napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Bezpiecznik 30A za schowkiem na rękawiczki jest cały. |
O jakim ty bezpieczniku mówisz ? w którym miejscu on sie znajduje ? za schowiem pasażera ? |
Nie nie Pod lewym kolanem za tym małym schowkiem
Myślałem, że ten 30A jest od podgrzewania bo i wartość i symbol na to wskazywał
I kto by pomyślał, że spalił się bezpiecznik opisany jakimś dziwnym symbolem
Na foto to ten na lewo od spryskiwacza - wygląda bardziej jak od 4WS
tucci - 13-01-2017, 10:40
Spaliły się 2 żarówki wire end 12v (ah nie znam) podświetlenia foteli podgrzewanych
0,3 x 0,6 cm szer/wys,
obdzwoniłem prawie cały google ale takich małych nikt nie ma.
Ktoś wie coś???
Hugo - 13-01-2017, 12:23
To typowe żarówki do podświetlenia przycisków o symbolu T3.
Bizi78 - 13-01-2017, 12:29
http://allegro.pl/zarowka...6663683730.html
|
|
|