[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czyszczenie Renowacja skórzanej tapicerki/kierownicy
fergul11 - 03-11-2012, 17:08
bbandi napisał/a: | Znalazłem w Rzeszowie taką oferte obszycia kierownicy |
Kolega zakupił sobie z allegro skórę do samodzielnego obszycia ,za pierwszym razem wyszło nieciekawie , po drugim razie było lepiej , ale .... spruł i obszył kierownicę po raz trzeci już innym ściegiem .Dopiero wtedy efekt był ciekawy .
Ten ścieg na fotce to jakaś fastryga nie ozdoba
Sposób na dwie igły daje dopiero ciekawe wykończenie .(ale to moje prywatne zdanie)
m6riano - 03-11-2012, 17:36
paskudne bym powiedział...;-/
bluecard88 - 06-11-2012, 20:40
Mam pytanie . Obszywał ktoś skórą kierownicę? Jaki styl byście polecali? Może coś takiego? (chodzi tylko o rozmieszczenie kolorystyki)
http://pzw.pz.funpic.de/e...e,najlepiej.php ( 4 zdjęcie od góry)
Mam przed lift, więc zwykła fajera. Mam beżową/bananową skórę na fotelach i chcę kierę i mieszek i gałkę biegów. Zastanawiam się czy pod kolor tapicerki czy normalnie na czarno?
Doradźcie coś bo jestem w kropce, nie wiem jkak będzie dobrze. Wiem ,że to rzecz gustu ,ale też nie chcę wiochy. No i pytanie podstawowe. Tylko "koło" kierownicy czy całą razem ze "środkiem"?
Jeśli ktoś robił taki zabieg niech się pochwali będe wdzięczny:)
inq - 06-11-2012, 22:36
Jak kierownica to tylko czarna. Ta od BEEMKI wygląda wieśniacko totalnie, ale to tylko BMW. Kolejna sprawa to kwestia utrzymania czystości jasnej kierownicy. Ja raczej nigdy nie oddam kiery do obszycia, nigdy nie zrobią jak ori. Lepiej poszukać od NT - bananowe skóry i drewno będą pasować idealnie. Zaznaczam, że jest to tylko moje zdanie - widziałem sporo obszywanych kierownic, w różnych zakładach, a tylko kilka wyglądało jakoś, reszta dno.
ALEX-77 - 07-11-2012, 13:12
Ja mogę polecić wam tą firmę B.M Customs tu macie linka z FACEBOOK ,właśnie odebrałem od niego moją kierę MOMO rączkę ręcznego i mieszek i jestem mega zadowolony pełna profeska jak zamontuję to wrzucę fotki .
bluecard88 - 07-11-2012, 14:35
ALEX-77 napisał/a: | Ja mogę polecić wam tą firmę B.M Customs tu macie linka z FACEBOOK ,właśnie odebrałem od niego moją kierę MOMO rączkę ręcznego i mieszek i jestem mega zadowolony pełna profeska jak zamontuję to wrzucę fotki . |
Że zapytam, ile dałeś za wszytko? Mi krzyknęli 250 za fajerę, i 100 za gałkę z mieszkiem (zakład u mnie w mieście). Czekam na fotki
Ja myślę może nad takim stylem jak to:
http://www.facebook.com/p...&type=1&theater
Owczar - 07-11-2012, 16:10
Proszę nie podawać linków do stron, które wymagają logowania.
bluecard88 - 07-11-2012, 16:54
Owczar napisał/a: | Proszę nie podawać linków do stron, które wymagają logowania. |
Wystarczy wyłączyć okno z logowaniem (przynajmniej u mnie, bo nie posiadam facebook'a)
ALEX-77 - 07-11-2012, 18:20
bluecard88 napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | Ja mogę polecić wam tą firmę B.M Customs tu macie linka z FACEBOOK ,właśnie odebrałem od niego moją kierę MOMO rączkę ręcznego i mieszek i jestem mega zadowolony pełna profeska jak zamontuję to wrzucę fotki . |
Że zapytam, ile dałeś za wszytko? Mi krzyknęli 250 za fajerę, i 100 za gałkę z mieszkiem (zakład u mnie w mieście). Czekam na fotki
Ja myślę może nad takim stylem jak to:
http://www.facebook.com/p...&type=1&theater |
Ja dałem 140zł za obszycie kiery ,30zł za rączkę ręcznego i 40 zł za nowy rękaw ręcznego ,takze cena myślę ze dobra ,a naprawdę jakościowo 1-sza klasa.
bluecard88 - 07-11-2012, 18:22
ALEX-77 napisał/a: | 40 zł za nowy rękaw ręcznego |
Kurcze , a u mnie ręczny jest cały plastik;/ nie ma co obszywać. Pokaż fotki lepiej
SPIDER-ek - 07-11-2012, 22:41
Każdy robi kierownice i resztę wg swojego uznania i to co komu się podoba bo gusta są różne. Kwestia co tobie sie spodoba.
Moja przykładowa realizacja:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=525
To tak dla przykładu i poglądu. Nie piszcie że to syf,kiła i mogiła, bo to jest mój wybór i mi się podoba a wielu nie.
mouseman - 07-11-2012, 22:50
Pytanie jak ktoś ma ręczny cały plastikowy to trzeba wymienić całą dźwignię ręcznego na skórzaną czy skóra jest w formie nakładki ?
Juiceman - 07-11-2012, 23:28
nakładki
bluecard88 - 08-11-2012, 11:33
Ktoś wie może w którym miejscu rozrywa plastik na kierownicy od airbag-a, bo chciałbym pod skórę włożyć logo mitsu, zeby wyszło wypukle logo . Tylko niewiem czy nie będzie kolidowalo z otwarciem poduszki?
m6riano - 08-11-2012, 17:57
bluecard88, kup albo MOMO albo zrób jak Kochaj:
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
tylko kolory jakie tobie pasują..;-)
|
|
|