EVO Ogólne - Mam Evo X
Juiceman - 30-06-2008, 17:58
Z czernią dużo lepiej wygląda, ale cóż rzecz gustu.
Więc masz dwie opcje:
Zarejestrować się na eBay bądź do nich zadzwonić - pewnie zajmą się za Ciebie sprowadzaniem auta, ale ciekawe ile za to policzą....
Ale mamy tutaj Kolegę, który już sprowadził autko - pewnie jeszcze dziś się tu wypowie
TommiCrazy - 30-06-2008, 21:01
47tys dolarow to przeciez 100.000 zl...ladna cena to prawie o polowe mniej niz w salonie w polsce... no ladnie sam jestem ciekaw ile takie cos by wyszlo ostatecznie.... i w jakim super kolorku grafitowe miski mi sie najbardziej podobaja
wezyr.pl - 30-06-2008, 21:13
TommiCrazy napisał/a: | 100.000 zl...ladna cena to prawie o polowe mniej niz w salonie w polsce |
Ejże,200000 zł U Filipowicza stoi czerwony z Hameryki za 140000.
pfx - 01-07-2008, 12:43
Mój wyjdzie za 36 tys. dolców + opłaty, koszty transportu. Bez full audio i navigi.
Dojdą jeszcze koszty przeróbki/zamontowania spryskiwaczy ksenonów i nieszczęsnego przeciwmgielnego. Powinno się zmieścić w 130 tys.
TommiCrazy - 02-07-2008, 00:35
mowie ze o polowe tanie a nie dwa razy taniej w sumie kwestia punktu odniesienia wypowiedzi, nie wyrazilem sie zbyt jasno.
chodzilo mi ze do amerykanina trzeba jeszcze dodac 50% wartosci by uzyskac cene PL.... ale kazdy chyba wie oco mi chodzilo..
krzypolo - 02-07-2008, 12:13
Tęż słyszałem że opłaty z transportem to jakieś 50% ceny .... i że łatwiej i taniej do niemiec ciągnąć tam opłacic i do .....Polski potem
[ Dodano: 02-07-2008, 12:24 ]
Ktoś mi wytłumaczy ?
Obserwowałem tego i jest napisane " reserve not met" wylicytowano 26000$ mniej jak kup teraz to on sprzedany był czy nie ? Dziś dostałem wiadomośc że ponownie został wystawiony ?
STARA AUKCJA
NOWA AUKCJA
Chooper - 02-07-2008, 14:48
krzypolo napisał/a: | Tęż słyszałem że opłaty z transportem to jakieś 50% ceny .... i że łatwiej i taniej do niemiec ciągnąć tam opłacic i do .....Polski potem
|
około 40%
jako przeznaczenie wybierasz port w Hamburgu (troche taniej jak do Gdyni) i tam na miejscu robisz opłaty celne i cło, a potem auto na lawete i do PL
TommiCrazy - 03-07-2008, 10:22
jesli reserve not met to nie osiagnelo sadysfakcjonujacej cena dla sprzedacy by autko komus oddac i stad ponowna aucja chyba nikt by nie sprzedaje evo bez ceny minimalnej
swoja droga neizly salon samochodowy tam jest... naprawde auta w okolo robia wrazenie.... ciekaw jestem co to za biake cacko jest nad dachem evo na pierwszych zdieciach.... takie clasyczne coupe....cos pieknego
stanik - 03-07-2008, 12:37
mi tez to białe autko wpadło w oko
Anonymous - 03-07-2008, 23:02
pfx napisał/a: | Mój wyjdzie za 36 tys. dolców + opłaty, koszty transportu. Bez full audio i navigi.
Dojdą jeszcze koszty przeróbki/zamontowania spryskiwaczy ksenonów i nieszczęsnego przeciwmgielnego. Powinno się zmieścić w 130 tys. |
Witam!
Ja widząc obecne ceny mogę stwierdzić że trochę przepłaciłem, ale cóż, miałem jedno z pierwszych EVO X w Polsce
O wrażeniach z przeglądu pisałem TUTAJ
Generalnie nic nie wymieniałem i nie dawałem żadnej łapówki, poszedłem na żywioł
Teraz trochę żałuje zakupu w USA widząc cenę w Polsce. Przede wszystkim dlatego, że tutaj bym dostał fakturę na firmę, odliczył 6000 VAT, miałbym gwarancję itd...
P.S.
Nie wiem jak u innych ale u mnie nie wyświetla żadnych obrazów na tym forum
Ani emotikonów.
Anonymous - 04-07-2008, 14:59
stanik napisał/a: | mi tez to białe autko wpadło w oko |
Z przodu wygląda mi na TVR Griffith tylko nie wiem czy on występował jako coupe czy tylko jako wersja bez dachu.
Hubeeert - 04-07-2008, 15:17
sith napisał/a: | Nie wiem jak u innych ale u mnie nie wyświetla żadnych obrazów na tym forum
Ani emotikonów | Musiałeś nagrzebać w ustawieniach przeglądarki i nie ładuje obrazów albo Forum i też nie ładuje.
pfx - 04-07-2008, 16:32
sith napisał/a: |
Generalnie nic nie wymieniałem i nie dawałem żadnej łapówki, poszedłem na żywioł
Teraz trochę żałuje zakupu w USA widząc cenę w Polsce. Przede wszystkim dlatego, że tutaj bym dostał fakturę na firmę, odliczył 6000 VAT, miałbym gwarancję itd...
|
Też mogę pójść na żywioł, tylko w moich stronach spotkanie z panem władzą jest jednakowe - widzi ksenony - od razu sprawdza spryskiwacze, jak zczai, że auto z USA - sprawdzają wszystkie światła - brak przeciwmgielnego tylnego - i nawet jeśli przegląd wbili Ci wczoraj - leci dowód, a jak będziesz sie stawiał auto na lawecie jedzie na strzeżony...
może to lokalna zawiść... a może formaliści stróże prawa i przepisów. Racja jest po ich stronie.
Anonymous - 04-07-2008, 22:19
Hubeeert napisał/a: | Musiałeś nagrzebać w ustawieniach przeglądarki i nie ładuje obrazów albo Forum i też nie ładuje. |
Nic nie grzebałem. Jak się okazało firewaal blokuje, ale np. forum evo.org.pl działa normalnie.
Ale dlaczego było wcześniej z firewallem OK a teraz nie jest, to nie mam pojęcia.
Dodam stronę do białej listy i bedzie OK
pfx napisał/a: | Też mogę pójść na żywioł, tylko w moich stronach spotkanie z panem władzą jest jednakowe - widzi ksenony - od razu sprawdza spryskiwacze, jak zczai, że auto z USA - sprawdzają wszystkie światła - brak przeciwmgielnego tylnego - i nawet jeśli przegląd wbili Ci wczoraj - leci dowód, a jak będziesz sie stawiał auto na lawecie jedzie na strzeżony...
może to lokalna zawiść... a może formaliści stróże prawa i przepisów. Racja jest po ich stronie. |
Ja nie mam ksenonów i nie bardzo jarzę. Z Twojego postu wynika, że jest przymus mieć spryskiwacze przy ksenonach? Głupota jakaś.
Przyklej pod ksenonami same dysze od spryskiwaczy i bedzie OK hi hi hi
Co do przeciwmgielnego tylnego to pół biedy żeby zrobić, większy koszt to przód. U mnie jakoś przeszedł a policjantom trudno to sprawdzić na drodze.
A policji nigdy nie ma się co stawiać, to kiepski pomysł.
krzychu - 04-07-2008, 22:21
No ja sie tez zastanawiam gdzie jest wymóg tylnego swiatla przeciwmgielnego ?
Krzychu
|
|
|