Tuning - Folie do przyciemniana szyb.
Matejko - 14-09-2006, 09:52
Karwoś napisał/a: | Ja mam szyby te zwykłe i sie zastanawiam żeby je włąsnie tak przyciemnić - a wnętrze mam jasne więc to nawet tak sie nie będzie rzucać w oczy. |
a wiesz jakto sprawdzic czy na pewno takie?? przykladasz biala kartke od spodu i od zewnatrz patrzysz jaki ma kolor
a co do przepuszczalnosci - juz chyba kazda stacja diagnostyczna ma te przyrzady do mierzenia przenikalnosci - jedz niech sprawdza wtedy zobacz ile zostalo ci do przyciemnienia, podziel przez 2 i taka folie uzyj to wtedy bedzie ok
Karwoś - 14-09-2006, 10:26
Ja tam i tak przyciemnię - policji za bardzo sie nie boję bo akurat w białymstoku za to za bardzo nie ścigają - skoro mój brat ma już 3 lata naklejone smoły wszędzie prócz czołowej, a wnętrzze samochodu to czarna deska i czarna skóra - nawet w słoneczny dzień niczego nie widać - i jeździ.
Anonymous - 14-09-2006, 10:33
08/15 napisał/a: | Znasz to z autopsji? Próbowałeś zbić oklejoną szybę łokciem gdy siedzisz w płonącym samochodzie? Zachowałeś w tym momencie zimną krew? Nie? |
Oczywiście że nie. Mam nadzieję nigdy nie znaleźć się w takiej sytuacji. Jestem jednak przekonany, że folia bez atestu by mnie nie powstrzymała. Przepraszam za emocjonalny ton poprzedniego posta, ale byłem świeżo bo prezentacji zdjęć z wypadków (prezentacja warszawskiej policji, do ściągnięcia w innym wątku).
Hubeeert - 14-09-2006, 18:06
tansky,
tansky napisał/a: | Sorry ale bez pier****. Folia naklejona na szybę nie powstrzyma osobę chcącą się wyrwać. Nie uwierzylibyście, ile siły ma człowiek w sytuacjach ekstremalnych. W śmigłowcu Apache standardowym wyposażeniem pilota są pirotechniczne kleszcze do obcinania nóg. W momencie kapotażu cały kokpit miesza się ze stopami... |
Na pewno jak jest nieprzytomny to się wyrwie.
tansky napisał/a: | BTW, to ilu mitsumaniaków wozi ze sobą coś, co pozwoli na obcięcie pasów bezpieczeństwa? | ja wożę.
I uwaga na marginesie tansky napisał/a: | Sorry ale bez pier**** | taki argument nie jest argumentem. To jest obraźliwe. Proszę powstrzymaj się bo będzie ostrzeżenie.
Anonymous - 15-09-2006, 11:54
A ja tak dla zmiany tematu mam przyciemnione szybki od wczoraj i jest pięknie i wreszcie nikt mi nie zagląda do samochodu jak coś wioze z tyłu. A często wioze bo samochód musi zarobić na siebie.
Anonymous - 15-09-2006, 18:29
drout napisał/a: | A ja tak dla zmiany tematu mam przyciemnione szybki od wczoraj i jest pięknie i wreszcie nikt mi nie zagląda do samochodu jak coś wioze z tyłu. A często wioze bo samochód musi zarobić na siebie. |
Witam kolege ze spotu !!Mam pytanko jaką folie wybrałeś na pojezierskiej i ile Cie skasowano oczywiscie jesli to nie jest owiane tajemnica ja byłem u niego i powiedział mi 360pln za mojego rozbitego z tyłu sedana
Anonymous - 15-09-2006, 18:56
Witam
Powiedzieli, że za sedana za wszystkie szyby oprócz przedniej czołowej biorą 310 PLN ale się targuj. Ja za kombi za wszystkie szyby dałem 410PLN. Ale w kombi jest 2 więcej. Piwkotom w sedanie dał 290PLN mam nadzieję, że się nie pogniewa za to, że zdradziłę cenę
Więc trochę sporo Ci powiedzieli. No ale w Wawie krzyknęli 500PLN bez przedenich bocznych. Zakład raczej godny polecenia
Jeszcze raz pozdrawiam
Autko CUDNIE wygląda
[ Dodano: 15-09-2006, 18:57 ]
A i folie na cały tył założyłem najciemniejsze i jest bajka
Rafal_Szczecin - 15-09-2006, 19:30
pokaz fotki
Firebee - 17-09-2006, 10:01
W moim szybki sa przypalane z tego co widze, z certyfikatem wybitym na szybie (domyslam sie ze to jest to) i co moge powiedziec. W nocy cofanie jedynie po lusterkach, bo patrzac do tylu jest kicha (tylnia i tylnie boczne mocno przyciemnione, przednie slabiej), absolutnie nie widac tylnich swiatel cofania, wiec trzeba cholernie uwazac.
Poza tym wiecej minusow nie widze
W dzien ze srodka wszystko widac ok w kazda strone.
Dla przypomnienia:
pozdr.
Firek
Grześku - 28-02-2007, 07:52
Dziś rano jadąc do pracy mijałem czerwoną Cari z przyciemnionymi na ..... czerwono szybkami.
Wyglądało to bardzo fajnie, zafoliowany był cały tył (klapa i drzwi), przód albo wcale albo bardzo delikatnie. Nie wiem jak długo takie (kolorowe) folie są na rynku, ale ja widziałem taką pierwszy raz i jestem pod wrażeniem
Szkoda że nie miałem okazji przekazać wizytówki klubowej
Anonymous - 27-05-2007, 17:56
Nosze sie wlasnie z zamiarem przyciemnienia tylu tzn. tylne drzwi i klapa bagaznika (HB) w Cari. Czy ktos moze polecic jakas dobra i w miare nie droga firme z Wrocka (slyszalem ze w Jaan'ie sie strasznie cenia). Ewentualnie jak znacie koszt takiego zabiegu, to prosilbym o podanie rzedu kwoty. Ile czasu trwa taka wyklejanka ??
Anonymous - 28-05-2007, 10:53
Najlepiej zrób to sam. W sumie to wyjdzie dzień, dwa roboty a za materiał zapłacisz niecałą stówkę. Ja zacząłem i narazie mam tylne drzwiczki. Czeka jeszcze klapa i boczki bagażnika. Nie radzę stosować folii super czarnej, ani obklejać boczków z przodu, bo widoczność jest wtedy tragiczna. Na samą klapę przeznaczyłem folię jasno czarną. Czasem przydaje się spojrzeć do tyłu. Przy obklejaniu najpierw robiłem ciut większy szablon z papieru, a potem przycinałem folię. Co więcej najtrudniej (Galant) obkleić tylne drzwiczki (strasznie niekształtne figury) i uszczelka w nich od środka jest grubsza niż na zewnątrz, więc warto uchylić trochę okno i podciągnąć folię trochę wyżej niż uszczelka. A tak na marginesie, to w Uni Europejskiej (więc w Polsce też) nie wolno obklejać jakichkolwiek szyb w samochodzie, a przenikalności tyczą się szyb przydymionych.
piwkotom - 28-05-2007, 11:23
Hmmmm.... co do robienia tego samemu, tym bardziej w Cari HB to bym sie mocno zastanowil, tylna szyba jest wyjatkowo fikusna i widzialem juz wyniki niewlasciwego wykonania tego nawet w specjalistycznych zakladach. W kazdym badz razie z tym chyba jednak lepiej podjechac do sprawdzonego zakladu. Ja wyklejalem (nie osobiecie, mi wyklejali ) w Lodzi przy Pojezierskiej i zrobili to dobrze (wiem ze masz daleko ). Koszt z tego co pamietam - 2,5-3 lata temu to bylo okolo 350 zl (tyl, tylne szyby, przednie jasniejsza folia, pasek na gornej czesci przedniej szyby), ale wiem ze teraz licza troche drozej. Licz sie z tym ze jak przyciemnisz tylna szybe, niewazne czy bardzo czy mniej czarno to w nocy do tylu zapomnij ze bedziesz cokolwiek widzial, tam i tak juz w standardzie widocznosc jest bardzo kiepska.
czekoladka_1981 - 29-05-2007, 14:37
To co napisał piwkotom na temat tylnej szyby to prawda. Też mam przyciemniony tył + boki cofając nic nie widać, już nie mówiąc o policji w radiowozie cywilnym z kamerą przy lusterku, a co do kosztów to równo dwa lata temu zapłaciłam za wszystko 296 złociszy.
Anonymous - 29-05-2007, 16:17
Artoos napisał/a: | i uszczelka w nich od środka jest grubsza niż na zewnątrz, więc warto uchylić trochę okno i podciągnąć folię trochę wyżej niż uszczelka |
pozostaje mi jedynie pogratulować Koledze pomysłu obklejania szyb bez rozbierania drzwi i wyciagania szyb na stół alewidać każdy z nas ma swoja koncepcje
|
|
|