To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - Karta klubowa - dla wszystkich, czy może jednak nie?

josie - 30-05-2008, 00:04

Hubeeert napisał/a:
A może bardziej wprost Andrzej?

No można to przecież wywnioskować z pytań - trzeba będzie wyrabiać karty każdemu kto tylko wyrazi chęć posiadania takowej - obojętnie czy uczestniczy w jakikolwiek sposób w życiu klubu, czy jest z naszego klubu czy innego czy wogóle nie należy do żadnego i usłyszał o zniżkach - będzie miał kartę mitsumaniaka.
Mnie to nie boli, chociaż to trochę dziwne, że karty klubowe rozdawane są prawie jak wizytówki. Ale ktoś będzie musiał te karty robić.
Skoro Adaho mówi, że nie ma problemu to spoko.
Skoro mówisz, że wzrost "klubowiczy-widmo" to nie problem to też spoko :)
Mi nie chodzi o to że innym żałuję zniżek.
Myślałem że przynależność do klubu i posiadanie karty miało oznaczać osobników chociaż trochę zaangażowanych.

Hubeeert - 30-05-2008, 00:17

Cytat:
Myślałem że przynależność do klubu i posiadanie karty miało oznaczać osobników chociaż trochę zaangażowanych.

I oznacza. W części. Ale jak do tej pory już było sporo niezaangażowanych. W czym widzisz różnicę?

josie - 30-05-2008, 00:27

Hubeeert napisał/a:
I oznacza. W części. Ale jak do tej pory już było sporo niezaangażowanych

Takich którzy poprosili o numerek, wysłali pw do Radka z danymi do karty a potem ślad po nich zaginął?

Hubeeert napisał/a:
W czym widzisz różnicę?

W tym, że teraz będzie ich znacznie więcej

edit:
i że mogą to być też osoby po części zupełnie nie związane z mitsubishi

mkm - 30-05-2008, 00:31

Zmiencie nazwe z "Karty Klubowej" na "Karte Rabatowa" i po sprawie.
Mnie rowniez niepodoba sie fakt "rozdawania kart jak wizytowki".

Hubeeert - 30-05-2008, 00:32

josie napisał/a:
Takich którzy poprosili o numerek, wysłali pw do Radka z danymi do karty a potem ślad po nich zaginął?

Takich którzy zapisali się do Klubu i ślad po nich zaginął.
josie napisał/a:
A jakieś dowody na poparcie tej tezy? ;-)

Daj spokój Andrzej. Przecież mają Miśki. Niech sobie nikną. Będą mieli karty. Tańsze części.

Adaho_krak - 30-05-2008, 00:37

josie napisał/a:

A znasz takich?? Mam propozycje która rozwiąże ten temat. Radek prowadzi ewidencję wydanych kart łącznie z tymi które ja wyprodukowałem. Jeśli wam bardzo zależy sprawdzimy kto przyszedł tu tylko po kartę. Uważam że naprawde 1 no góra 2% z produkcji kart. Problem polega na tym że większość osób będących już od dawna na forum nie ubiegało się o kartę bo po co. Teraz mają powód i na hurrrra wszyscy naraz, dlatego przytkało z produkcją, na dzień 26.05 wszystkie karty zostały wyprodukowane. I nie ma już zastoju, teraz znów czekamy aby uzbierać kilku chętnych do wyprodukowania następnej serii.

josie - 30-05-2008, 00:45

Hubeeert napisał/a:
Takich którzy zapisali się do Klubu i ślad po nich zaginął.

No to teraz trzeba będzie ich jeszcze wyposażyć w kartę klubową :wink:

Hubeeert napisał/a:
A jakieś dowody na poparcie tej tezy?

Nie mam. A ty masz dowody że nie będzie więcej? :wink:
Ja tylko sugeruję że zniżki na asortyment do wszystkich marek dla każdego moze mogą spowodować że będzie ich przybywać i że będą spoza klubu

Hubeeert napisał/a:
Daj spokój Andrzej. Przecież mają Miśki. Niech sobie nikną. Będą mieli karty. Tańsze części.

Już nic nie mówię

[ Dodano: 29-05-2008, 23:47 ]
Adaho_krak napisał/a:
A znasz takich??

Ja pytałem Huberta, bo mówił że tacy są... :roll:
(jak się okazało poprosili tylko o numerek i znikli)

JCH - 30-05-2008, 01:18

Hubert, taki sposób odpowiadania niewiele wnosi do dyskusji. Tym bardziej jeśli są kwestie w których się ze mną zgadzasz. Nie musisz wtedy cytować mnie i dodawać swoich 3 gr.
Cytowanie słów wyrwanych z kontekstu, czasem nawet pojedynczych, tego już kompletnie nie łapię jaki jest tego sens.
No tak, post jest długi, dużo cytatów niby ładnie wygląda ale treści w tym ..... jak na lekarstwo.
Wracając do tematu..... Coś chyba jest na rzeczy skoro temat się pojawił, tylko Ty jak zwykle nie chcesz kompletnie o tym słyszeć. Cóż ... :? :roll: Pozdrawiam.

Hubeeert - 30-05-2008, 01:20

Jacek chciałem precyzyjnie odnieść się do całej Twojej wypowiedzi. Żeby nie było wątpliwości z czym sie zgadzam a z czym nie.
karolgt - 30-05-2008, 02:39

mkm napisał/a:
Zmiencie nazwe z "Karty Klubowej" na "Karte Rabatowa" i po sprawie.
Mnie rowniez niepodoba sie fakt "rozdawania kart jak wizytowki".

i to jest idealne podsumowanie tego o co chyba wszystkim "przeciwnikom" chodzi.

gulgulq - 30-05-2008, 08:11

Adaho_krak napisał/a:
Problem polega na tym że większość osób będących już od dawna na forum nie ubiegało się o kartę bo po co. Teraz mają powód i na hurrrra wszyscy naraz, dlatego przytkało z produkcją, .

no właśnie, jestem na forum jakos od roku, od pol pewnie juz moderatorem i nie czulem wewnetrznej potrzeby zeby miec numerek w statusie, faktem jest ze do zostania pełnoprawnym Kubowieczem i otrzymania karty sklonil mnie wlasnie rabat, przy czym rabat ten nie bedzie przez ze mnie faktycznie wykorzystany - wiekszosc czesci kupuje u Japaneze a reszta (glownei eksploatacyjne) w znajomej hurtoni gdzie mam rabat nie 10% tylko 40% (ceny hurtowe bez mazy), ale mam brata ktory tez ma Misia (Lancera) zalogowal sie na forum z 5 razy bo mial tam jakis problem i tyle, jakos nie ma checi aktywnego uczestnictwa w forum, na zlotach czy klubie, i pewnie on bedzie korzystal z karty i kupowal taniej czesci - dlaczego odmawiacie mi takiej mozliwosc, czy komukolwiek innemu??

forum wlasnie jest dla takich ludzi - ktorzy cos tam potrzebuja, zaloguja sie pare razy lub nie, poczytaja i tyle, nie kazdy musi byc aktywnym czy tworczym i pisac 500 postow,

klub jest dla tych co chca byc bardziej aktywni, a ze to ktos wykorzyta tylko i wylacznie dla znizek - tacy sa ludzie, jedni robia cos bo maja pasje, drudzy mam inne cele (kasa)

jeslii mnie teraz nazwiecie zimnym draniem kierujacym sie tylko checia zysku to prosze bardzo, nie wstydze sie tego bo szanuje swoje pieniadze i skoro mam mozliwosc uzyskania taniej czesci i oszczednosci to korzystam z tego,

na zlocie w Strykowie nie bylem, ale pomoglem - wlasnie dlatego ze jestem Mitsumaniakiem, a nie forumowieczem, moderatorem czy klubowiczem

napewno bedzie nagminna fala nowych userow i klubowiczow - wlasnie z powodu znizek,
zreszta taka ffama tez bardziej spopularyzuje klub, byc moze ktos tu sie zaloguje,poczyta, pobedzie i kidys kupi Miska!!

ale padla propozycja gdzies tam na poczatku - kart czlonkowskich czasowych tak jak kredytowki - to by pewnie troche pomoglo - taki wyzyskiwacz za dwa lata pewnie juz sobie odpusci, plus drobna opłata wstepna (wielu zacznie liczyc czy to sie oplaca)

a moze tak zaczniemy rozwazac jeszcze zlote karty , czy srebne dla zasluzonych, specjalane dla moderatorow, super specjalne dla Assistance,
moze wprowadzimy blokade na forum zeby nie mial dostepu do czytania nikt kto nie jest zalogowany??,
moze wprowadzimy oplaty sms ( jak np. na elektrodzie) za dostep do dzialow techniczncych z opisami porad??
moze to... moze tamto...

chyba dyskusja zmierza w zlym kierunku...

arekp - 30-05-2008, 08:27

Ta dyskusja w dalszej czesci nie ma sensu, wydawajmy karty wszystkim jak leci do czasu, az nasi kochani kartowi sponsorzy/wolentariusze padna za przeproszeniem na pysk. Jak padna i nie bedzie komu wyrabiac nowych kart to temat sam wroci.

Ja mam swoj dwucyfrowy numerek i jedyne czego mi brakuje to elitarnosci Klubu, ktora byla na poczatku przy duzo mniejszej ilosci osob. Osoby bedace w Klubie byly mi mniej lub bardziej znane z Forum lub ze zlotow i bylo fajnie.

Sa tez inne zalety, bede mogl powiedziec: obecnych Klubowiczow znam z zakupow w IC ;>

Dla mnie EOT, kolejna wazna dyskusja ktora tak na prawde tylko dokopala objetosciowo ledwo zipiacej DB forum.

siwek - 30-05-2008, 08:55

Trzeba się zastanowić czy mamy być "rodzina" czy kolejnymi zwykłymi urzytkownikami samochodów z tą różnicą że nie audi czy volvo tylko mitsubishi...

Chcecie jak najwiecej ludzi uszczęśliwić tylko po co?
gulgulq napisał/a:
napewno bedzie nagminna fala nowych userow i klubowiczow - wlasnie z powodu znizek,
zreszta taka ffama tez bardziej spopularyzuje klub, byc moze ktos tu sie zaloguje,poczyta, pobedzie i kidys kupi Miska!!
czyli jednak liczy sie bardziej ilość...

Jak napisałem wcześniej skoro chcecie rozdawać każdemu status klubowicza i karte która miała "coś" oznaczać to po co utrudniacie forumowiczom dostęp do karty i każecie im sie starac o numerek i wysyłać dane do karty?? to absurd ale w ta strone to idzie bo i tak każdy z marszu może być klubowiczem i posiadać karte więc każdemu po zarejestrowaniu prdukujmy karte, a nieh sie cieszy że za frajer może sobie zaoszczedzić :!:

Czy zdajecie sobie sprawe co może być z forum za kolejne 3 lata?? jak przez te 3 mamy aktualnie ok 7tys forumowiczów to za kolejne 3 lata może być ich kilka razy wiecej a watpie czy wtedy ddalej bedzie sie wam to wszystko podobało bo sie juz nie ogarnie i wątpie czy chłopakom będzie sie chciało hurtowo produkować karty, bo tak może być.

Zróbny coś wcześniej żeby pózniej nie biadolić jak bedzie za pózno.

akbi - 30-05-2008, 11:05

josie napisał/a:
Albo jak karta ma być "dla każdego" to ograniczcie w IC zniżki do marki Mitsubishi

tak chciałem, ale niestety system IC nie ma takich możliwości ograniczenia upustów tylko do jednej marki,
niemniej jednak też miało by to swoje wady ze względu na:
Adaho_krak napisał/a:
Jest wielu MM, którzy mają inne marki swoich wozidełek.

josie napisał/a:
Jeden chce sobie tylko poczytać i popatrzeć na forum i nic więcej. A inni albo piszą albo pokazują się na zlotach, albo są aktywni w inny sposób - uczestniczą jakoś w życiu klubu i Ci właśnie moim zdaniem powinni nosić miano "klubowicz", dostać kartę.

Bardzo doceniam Twoją fachową wiedzę i pomoc udzielaną na forum ...ale przypomnij mi proszę, kiedy ostatni raz byłeś na Pomorskim Spocie :badgrin: :P

karolgt napisał/a:
Ten czarny scenariusz o ktorym piszecie jest bardzo prawdopobobny, i zastanówmy się (moze najlepiej niech osoby ktore zajmują sie przyznawaniem numerków sie wypowiedza), czy czasem takie cos juz nie wystepuje?

występuje

remix napisał/a:
jest chaos. sprawa taka jak np. finanse zlotu w Strykowie

chyba nie jesteś w temacie pisząc o chaosie dot finansów Zlotu w Strykowie

remix napisał/a:
bałagan w wydawaniu kart.

jaki bałagan??? Jedyny bałagan, który dostrzegam polega na Nie doczytaniu forum przez użytkowników

remix napisał/a:
A sama zniżka w intercars? - jest tak naprawdę wartości ~10%. Śmiało znajduję w internecie atrakcyjniejsze oferty.

Nie bardzo rozumiem to zdanie, ale ...zniżka w Intercarsie (IC) na części do MItsubishi jest w wysokości 29% ... inne upusty (nie wiem jakie bo do końca mnie to nie interesowało) są na części do innych marek, na narzędzia, olej czy opony.

josie napisał/a:
I Akbiego, czy zabiegając o zniżki dla mitsumaniaków miał na myśli nie tylko ich.

Andrzej ... chyba pomyliłeś tu "osoby" o które chodziło Jackowi
Niemniej jednak ....
Załatwiałem zniżki (z czego się bardzo cieszę :D ) dla wszystkich Mitsumaniaków ..dla siebie, Ciebie dobrych znajomych ze Zlotów i Spotów i dla tych, co są jedynie na forum ... oby ograniczyć jednak w jakimś tam stopniu "przypadkowe osoby" jako wymóg jest okazanie karty klubowicza ...
Jest to pewne sito, które w dość łatwy sposób można obejść .... ale obejść można niestety wszystko.

siwek napisał/a:
takim razie zlikwidujmy status klubowicza badz forumowicza i nie dzielmy wszystkich urzytkowników na te 2 grupy a karty wydawajmy tym którzy sie po nie zgłoszą

a czy tak nie jest obecnie??

josie napisał/a:

pragnę zauważyć, że okres "boom na numerki i karty" chyba już minął
... ostatnio zgłaszają się do mnie "starzy klubowicze/forumowicze, a nawet Moderatorzy, którzy do tej pory takowego numeru nie mieli :D

arekp napisał/a:
Osoby bedace w Klubie byly mi mniej lub bardziej znane z Forum lub ze zlotow i bylo fajnie.

Arek ... kiedyś zapisywało się kilkanaście osób miesięcznie ... obecnie ponad 400 ...w takich okolicznościach ciężko znać każdego ...aby tak było, to musielibyśmy zamknąć klub i w ogóle nie wpuszczać tu nowych osób ...

siwek napisał/a:
skoro chcecie rozdawać każdemu status klubowicza i karte która miała "coś" oznaczać to po co utrudniacie forumowiczom dostęp do karty i każecie im sie starac o numerek i wysyłać dane do karty??

jak zobaczysz swoją kartę, to zobaczysz po co są te dane :)

siwek napisał/a:
i tak każdy z marszu może być klubowiczem i posiadać karte więc każdemu po zarejestrowaniu prdukujmy karte,

tak dla jasności .... miesięcznie loguje się na forum ponad 400 osób ... a numerów miesięcznie przypisuje ok 20-30 nowym userom (pozostałe numery nadaje "starym Mitsumaniakom)

siwek napisał/a:
za kolejne 3 lata może być ich kilka razy wiecej a watpie czy wtedy ddalej bedzie sie wam to wszystko podobało bo sie juz nie ogarnie i wątpie czy chłopakom będzie sie chciało hurtowo produkować karty

może zostawmy tą decyzje tym osobom, którym się CHCE coś zrobić "ponad standard" i przestańmy się wypowiadać za kogoś...

... i tak ode mnie trochę ... bo czuje się lekko winny ... bo te karty to przez te zniżki w IC...
.... może zadzwonię do IC i powiem, że nie chcemy już tych rabatów, wówczas i problem z kartami sam zniknie ...
Co Wy na to??

arekp - 30-05-2008, 11:26

akbi napisał/a:
arekp napisał/a:
Osoby bedace w Klubie byly mi mniej lub bardziej znane z Forum lub ze zlotow i bylo fajnie.

Arek ... kiedyś zapisywało się kilkanaście osób miesięcznie ... obecnie ponad 400 ...w takich okolicznościach ciężko znać każdego ...aby tak było, to musielibyśmy zamknąć klub i w ogóle nie wpuszczać tu nowych osób ...

Jasne, ja to doskonale rozumiem. Kiedys bylo nas duzo mniej, kazda nowa osoba (o ile postanowila napisac choc slowo) byla juz rozpoznawalna. I wlasnie z tego powodu mam takie a nie inne zdanie na temat dopuszczania osob do 'bycia Klubowiczem'. Moje propozycje sa mniej lub bardziej drastyczne, mniej lub bardziej popierane/negowane przez innych wypowiadajacych sie.

Moja ostatnia propozycja jest najmniej drastyczna i pomaga przy ograniczeniu naplywu 'numerkow' czyli 'nowa osoba zglaszana do Klubu powinna byc zgloszona przez kogos, kto juz jest Klubowiczem'.

akbi napisał/a:

... i tak ode mnie trochę ... bo czuje się lekko winny ... bo te karty to przez te zniżki w IC...
.... może zadzwonię do IC i powiem, że nie chcemy już tych rabatów, wówczas i problem z kartami sam zniknie ...
Co Wy na to??

Moim zdaniem tu nie chodzi o to, ze rabat jest problemem. Przynajmniej jesli chodzi o mnie to nie zamierzam nikomu bronic korzystania z rabatu. Chcialbym aby Klub pozostal czyms wyjatkowym, czyms z czym jego czlonkowie beda sie utozsamiac, beda sie cieszyc z posiadanej Karty Klubowicza i ze wszystkich mniejszych lub wiekszych przywilejow z nia zwiazanych. Niech Klub ma dziesiatki tysiecy czlonkow, jednak niech to nie dziala na zasadzie 'kazdy kto sie zglosi dostaje od reki', bo rownie dobrze na forum, w dziale ktory dostepny jest 'tylko dla zarejestrowanych Forumowiczow' mozna by umiescic kawalek kodu, ktory nalezy podac w IC. Nie potrzeba wyrabiac tysiecy kart - i nie dbam tu teraz o kieszen ani o naklad pracy Radka i Adama - aby rabat byl dostepny dla zainteresowanych.