To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Polecam/Niepolecam - Sklepy, warsztaty, punkty usługowe itp.

MCDave - 23-07-2013, 09:47

Cześć,

Jestem bardzo świeżym posiadaczem Mitsubishi stąd dopiero zaczynam przygodę z forum. Pytanie mam dosyć trywialne - trzeb zrobić przegląd po 40,000 km (auto ma 4 lata). U dealerów nie jest najtaniej, auto już po gwarancji więc pytanie: gdzie jeszcze w Krakowie można zrobić pełny przegląd okresowy?

Tomek - 23-07-2013, 12:55

możesz podjechać do Leszka, ale najwcześniej koło 12-13 sierpnia (urlop)
ale wcześniej się umów

pzdr

Mavciooo - 28-07-2013, 00:59

Co prawda nie Mitsubishi bo Honda ale jednak nie polecam warszatu w Kokotowie.
A oto dlaczego...

" To była moja pierwsza przygoda z serwisem "od Hond", aczkolwiek bardzo długa i "namiętna" Rozpoczęła się od zakupienia Accorda Type-S w bardzo ładnym stanie, który zjechał z UK. Na przekładkę zostałem skierowany do warsztatu, który za chwilę ujawnię, przez rzekomo jego pracownika. Miało być wykonane wszystko jak Bozia przykazała, porządne części, oryginalne wiązki, wszystko tip top. Nadzedł dzień dotarcia do serwisu, kluczyki przekazane właścicielowi warsztatu i termin ustalony na max do 30 dni.

Cóż, było to na początku kwietnia, samochód odebrałem dwa dni temu. Niestety, samochód wyjechał porysowany na drzwiach, masce, dachu, zderzakach. Ponad to, instalacja okazała się nie dopięta na ostatni guzik, nie wszystko funkcjonuje. Nie wszystkie części, za które zapłaciłem, zostały założone, a ponad to gdzieś się "zapodziały" praktycznie wszystkie stare części zdemontowane z wersji UK. Żeby do tego było mało, wypuścili mnie z warsztatu z niepodokręcanymi drążkami kierowniczymi ( zgroza...), przez co jeden z nich się "odczepił" i zrobiłem piękne piruety na krakowskiej drodze, na szczęście udało mi się opanować samochód. Po tej akcji okazało się, że ze skrzyni cieknie olej spod półosi, a sprzęgło prawdopodobnie jest w ogóle nie odpowietrzone, ponieważ biegi praktycznie nie wchodzą. Nie wspomnę już o hamulcach, które po tak długim staniu są w opłakanym stanie.

Na sam koniec historii zauważyłem, że zostałem okradziony, nie dość że z części, które powinny być założone ( sonda lambda, podstopnica, niektóre schowki itp., stara kierownica ze sterowaniem, panel sterowania lusterkami i inne ), to na dodatek założona została zaślepka na kierownicy bez airbaga w środku. Nadmienię, że samochód przyjechał do nich KOMPLETNY i naprawdę w świetnym stanie technicznym. Teraz na lawecie odjechał do porządnego zaufanego przeze mnie warsztatu na poprawki po partaczach. Przygoda z serwisem polecanym również na tym forum kosztowała mnie kupę czasu, nerwów oraz naprawdę sporo ładnych tysięcy złotych wyrzuconych teraz w błoto.

Serwis, o którym piszę zwie się "Honda Team Kokotów". Nikt w tym serwisie, poza panem Jackiem, który bywa tam na gościnnych występach, nie stanął na wysokości zadania. To, w jakim stanie samochód wyjechał z serwisu, nadaje się do prokuratury (nie dokręcone drążki mogły spowodować naprawdę groźny wypadek, a kradzież poduszki powietrznej mogła skutkować podczas tego wypadku moją śmiercią lub utratą zdrowia).

Opinie krążące po internecie na temat tego warsztatu dodały mi wiary w nich i w to, że robota zostanie wykonana fachowo i na wysokim poziomie. Tymczasem ogromne rozczarowanie pod każdym względem, nawet samej mechaniki. Radzę zastanowić się dwukrotnie, zanim swoja oczka w głowie oddacie do serwisu, który na koniec wykonanej "roboty" wyjeżdża samochodami klientów na jazdę testową za każdym razem z piskiem, po powrocie ledwo wyhamowując przed bramą warsztatu. "

Tomek - 28-07-2013, 22:37

Mavciooo napisał/a:
Co prawda nie Mitsubishi bo Honda ale jednak nie polecam warszatu w Kokotowie.
A oto dlaczego...

przejeżdżam tam bardzo często i już z ulicy nie wygląda zachęcająco
na poboczu, w bramie, w przecznicy, w rowie - wszędzie jakieś zdezolowane hondziny, głównie starszawe civici

Mavciooo napisał/a:
Teraz na lawecie odjechał do porządnego zaufanego przeze mnie warsztatu na poprawki po partaczach.

a czemu nie oddałeś tam od razu ??

Mavciooo - 28-10-2013, 14:52

Bo nie zajmuja sie przekładkami ale po spartaczonej robocie wzieli sie za poprawki.
Kolejnym serwisem ktorego nie polecam to RM FILIPOWICZ KRAKÓW ...

pozostawia wiele do zyczenia, w innym temacie opisałem wszelkie przygody z tym nieporadnym serwisem ktory nie potrafi zdiagnozowac nawet najprostszych usterek...

karolgt - 28-10-2013, 22:59

Nie wiem czy już było:
polecam 2 sklepy w Krakowie:

- D.H Wanda - sklep motoryzacyjny, mają chyba wszystko i w dobrych cenach. nawet końcówkę drążka której nigdzie nie mogłem kupić oni sprowadzili w 2,5 godziny.

- sklep Center Car - http://centercar.pl/ os. Dywizjonu 303 3a, oleje, filtry, wszystko w cenach prawie najniższych jakie znalazłem, ostatnio wysłałem do nich mailem listę czego potrzebuje, 1 dzień później paczka z 8 przedmiotami już czekała do odbioru w sklepie.

miścacy - 30-11-2013, 18:54

Hej, możecie dać namiary na tego słynnego Leszka? bo link w 1 poście nie działa.
Pozdrawiam.

Tomek - 30-11-2013, 19:24

miścacy napisał/a:
Hej, możecie dać namiary na tego słynnego Leszka? bo link w 1 poście nie działa.
Pozdrawiam.

1 temat powyżej tego:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=13221

karolgt - 30-11-2013, 19:29

działa, działa -> Adres
lukasz12 - 03-12-2013, 00:10

mkm napisał/a:
InterCars na ul. Żmujdzkiej.
[...]
Co ciekawe filie na ul.Zakopiańskiej i ul.Przewóz jakby były z innego świata.
Profesjonalna obsługa, mili i konkretni sprzedawcy.
Aż się wierzyć nie chce, że to ta sama firma z tymi samymi standardami.

Trochę odgrzewam temat, ale jestem zaskoczony. Najczęściej zaglądam na Przewóz, zdarza mi się na Centralną też jeździć. Na Zakopiańskiej i Żmujdzkiej byłem chyba raz czy dwa.
Z kontaktów z "moją" filią na Przewozie jestem zadowolony choć zwykle robię tak że sam sobie wyszukuję części i zamawiam konkretne "indeksy". Robiłem zwroty i nigdy nie było problemów z czymkolwiek.

Tomek - 03-12-2013, 09:35

ja w IC kupuję jak już nie mam innego wyjścia

ostatnio najbliżej mi do IC na Wielickiej (nie wiem czy to jeszcze Wieliczka, czy już Kraków)
i jeszcze jak im podam numer części to idzie jako tako, tak kiedy trzeba coś znaleźć to zawsze problem

ostatnio gość mi wcisnął osłonę przegubu (z jakiegoś fiata), do Galanta nie było, a ta rzekomo miała pasować, no i pasowała z jednej strony, bo z drugiej to już nie bardzo (jakieś 120 mm, zamiast ~80)
na szczęście można u nich oddać (ale tylko do 7 dni)

sveno - 03-12-2013, 09:54

tomek84 napisał/a:
ostatnio najbliżej mi do IC na Wielickiej (nie wiem czy to jeszcze Wieliczka, czy już Kraków)
Wieliczka ul. Krakowska :) notabene jest to przedłużenie ul. Wielickiej w Krakowie :)
potwierdzam że są mało kompetentni.

Tomek - 03-12-2013, 10:01

Cytat:
potwierdzam że są mało kompetentni.

może jakby zapytać o części do forda, albo do skody to by im było łatwiej

Thunderbolt - 09-12-2013, 14:49

Nie kupujecie w Japancars na Dauna?
lukasz12 - 09-12-2013, 15:07

Thunderbolt napisał/a:
Nie kupujecie w Japancars na Dauna?

Biorę tam oleje, ceny są spoko. Innych rzeczy nie kupowalem.