To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak ja nienawidze poniedzialkow

Hugo - 10-08-2008, 12:45

Reflektory TYLKO oryginalne. Warto szukać. Zamienniki nie mają el. regulacji i są tandetne.
mkm - 10-08-2008, 13:37

Cezar, DEPO i TYC to jeden producent. TYC ma wyzsza jakosc i lepsze wykonanie i co najwazniejsze o niebo lepsze "lustra". Jezeli chodzi o montaz to bez "poprawek" sie nie obejdzie. Sadze tez, ze jak zalozysz jedna nowa to w krotkim czasie bedziesz kupowal druga (roznica w "bieli" reflektorow jest straszna!). Dlatego na Twoim miejscu rozgladnalbym sie za uzywanymi, tyle, ze nie jest to zbyt proste, poniewaz wiekszosc "ori" sa albo polamane, poklejone lub sa to wlasnie DEPO i spolka.
Cezar - 10-08-2008, 14:24

Chlopaki ja juz mam jeden nowy reflektor - lewy (Depo). Sruba go wymienil, zanim kupilem od niego kociaka :wink:
Jak znajde oba reflektory w dobrej cenie to kupie uzywki, jak nie to bedzie zamiennik, tak jak pisze mkm, zeby nie bylo roznicy w 'bieli'. Jutro bede dzwonil po olsztynskich szrotach i zobaczymy co bedzie :)

londolut - 10-08-2008, 14:31

Cezar napisał/a:
Jutro bede dzwonil po olsztynskich szrotach i zobaczymy co bedzie :)
Spróbuj też tam gdzie podałem ci nr :)
Anonymous - 10-08-2008, 18:03

Dzwoń albo pisz od razu do Trawora (Trawor76) - na pewno będzie miał i to w dobrej cenie.
Cezar - 11-08-2008, 15:16

Na zbieznosci wyszlo, ze do wymiany nadaje sie lewy sworzen. Bez tej wymiany cala robota jest bez sensu :wink:
Jako, ze w inter carsie nie ma samych sworzni, zakupilem caly lewy wahacz. Oczywiscie ori uzywka :)

Co do swiatelek, to dzieki chlopaki za namiary, ale potrzebne byly mi na wczoraj, wiec zamowilem w IC, jutro odbieram.

Blotnik tez juz zakupiony, tylko kolor to ciemna zielen :P
Jutro razem z kumplem bedziemy wszystko skladac do kupy, zobaczymy jak nam pojdzie hehehe
Jak cos to znajomy mechanik bedzie nad nami czuwal 8)

W czwartek kociak ma byc caly i zdrowy, bo w piatek ruszam w objazd po kraju, wiec dlatego takie, a nie inne poczynilem zakupy :wink:

Anonymous - 11-08-2008, 15:25

Cezar, szkoda, że nie zapytałeś wcześniej, a szukajka nie działa. Można kupić sam sworzeń tylko większość sprzedawców tego nie wie. Kosztuje 40-50 PLN.
Cezar - 11-08-2008, 15:32

gregorbu, z hyundaia chyba pasuja?
za wahacz dalem 50 zl :wink:

Anonymous - 11-08-2008, 15:42

Cezar napisał/a:
Nie pamiętam, jak to było dobierane. Zarówno Japaneze, jak i Mateusz wiedzą, co sie z czym je i dobierają. Tak, czy inaczej sworznie kupowałem i do Colta CA1A, i do Lancera CB4A, i za każdym razem pasowały.
Jeśli udało Ci się kupić cały sworzeń za taką kasę to nawet lepiej - mniej roboty przy wymianie. :mrgreen:

[ Dodano: 11-08-2008, 15:43 ]
Cezar napisał/a:
Nie pamiętam, jak to było dobierane. Zarówno Japaneze, jak i Mateusz wiedzą, co się z czym je i dobierają jak należy. Tak czy inaczej sworznie kupowałem i do Colta CA1A, i do Lancera CB4A, i za każdym razem pasowały.
Jeśli udało Ci się kupić cały wahacz za taką kasę to nawet lepiej - mniej roboty przy wymianie. :mrgreen:

Cezar - 12-08-2008, 16:11

Blacharka juz wymieniona, tak samo swiatla :wink:

Dzialalismy z kumplem przez ok 3godz., a wszystko wyszlo jako tako, czyli po japonsku 8) :lol:
Po zalozeniu nowego blotnika troche drzwi obcieraly, ale mlotkiem tu i tam i wszystko jest cacy :D Jedyny widoczny feler to zle spasowany reflektor i kierunek, ktory z racji tego nie trzyma sie wszystkimi zaczepami (tasma go trzyma) :wink:
Na wiosne mam zamiar wszystko ladnie pomalowac, wiec lakiernicy to poprawia i tyle :)

Jak na pierwszy raz nawet calkiem nam to wyszlo :twisted: :wink:

Fota z roboty:

Jutro jeszcze wymiana lewego wahacza i wreszcie jade na zbieznosc :D

londolut - 12-08-2008, 21:18

Cezar, czyli jednym słowem wahacz i Co(l)ciak już jeździ? :mrgreen: Gratulacje. Tobie też szybciutko poszło, dobrze, że Colt już zdrowieje :) Pozdro i powodzenia dalej :)
Cezar - 13-08-2008, 00:22

Tomek kociak juz od soboty smiga, a wahacz i zbieznosc to tylko formalnosc :wink:
czarna - 20-08-2008, 16:55

niescescia ciag dalszy...... :cry:
Rafal_Szczecin - 20-08-2008, 16:57

co sie stalo :?: :!:
orz1 - 20-08-2008, 17:38

co do spasowania lampy z migaczem to nie obejdzie się bez szlifierki, kleju,pomysłowości, i duuuuuuzej cieroliwości.
Ja jakoś dałem rade, sporo nerwów mnie to kosztowało, ale wygląda ok.
Co do jakości? cały czas rozglądam się za używką, bo ta (depo) totalny szajs, światło dosłowie rozwalone wszędzie.