[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A 2.5] jak zdemontowac antene elektryczna?
Hugo - 28-08-2018, 21:09
Damianskyline, terkocze po wysunięciu, bo jest za luźny pasek zębaty i zęby zębatki zwijającej po nim przeskakują. Pasek ma prowadzenie w postaci takiej metalowej tulejki wciśniętej w obudowę anteny, na pewno jest wytarta, minimalnie, ale jest i to wystarczy do tego by przeskakiwało "po zębach". Musisz tą tulejkę wymienić na inną, o średnicy o ok. 0,2 mm większej i po problemie.
vrangsinn - 29-08-2018, 09:26
dolącze sie na szybko pytaniem...czy ktos montował od hondy accord VI antene u Siebie?? bo mam dostęp do ori za śmieszne pieniądze...tylko otwór montażowy mnie zastanawia bo podany 33mm...
Michaszysz - 30-08-2018, 01:20
U siebie wkładałem bat kupiony na allegro i też przeskakiwało na zębatce. Ja wsadziłem plastikowy listek o grubości 0.5mm pomiędzy tulejkę o której mówi Hugo, a prowadnicę i działa. Pewnie lepiej by było włożyć coś metalowego, ale nie miałem nic pod ręką.
Damianskyline - 30-08-2018, 14:27
Terkocze po wysunięciu, bo jest za luźny pasek zębaty i zęby zębatki zwijającej po nim przeskakują. Pasek ma prowadzenie w postaci takiej metalowej tulejki wciśniętej w obudowę anteny, na pewno jest wytarta, minimalnie, ale jest i to wystarczy do tego by przeskakiwało "po zębach". Musisz tą tulejkę wymienić na inną, o średnicy o ok. 0,2 mm większej i po problemie.
No nie pomogłeś mi, plastikowa ta tuleja nie metalowa, jak miałbym to wymienić niby i miałeś tak czy strzelasz, ps nie blokuje mi się mechanizm nawet jak mocno zatrzymam ręką, przy wysuwaniu
Michaszysz - 30-08-2018, 17:20
Na pewno tam jest metalowy bolec.
[ Dodano: 30-08-2018, 17:24 ]
Hugo dobrze mówi, ja miałem dokładnie taki sam powód. Może być to, albo pozrywane zęby w zębatkach.
PS
Następnym razem nie bądź niemiły, bo Ci nikt nie pomoże.
Hugo - 30-08-2018, 22:02
Damianskyline, nigdy tak nie miałem, nigdy nie widziałem tego na oczy, nigdy tego nie naprawiałem, nawet nie wiem jak wygląda antena elektryczna w Galancie. Te 0,2 mm średnicy tulejki to ja tak z czapy wziąłem. Tak sobie napisałem żeby wprowadzić Cię w błąd
Sorry za chęć pomocy, już więcej nie będę.
Damianskyline - 01-09-2018, 20:35 Temat postu: Antena No nie denerwujcie się chłopaki , nie chciałem nikogo obrazić, tylko już 3 razy to demontuje,
|
|
|