To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt CA4A by tresorex

londolut - 16-10-2009, 14:26

harpagan napisał/a:
Jak bedziesz mial za duzo wolnego czasu w zimne zimowe wieczory to moze wrzuc opis krok po kroku z fotkami do faq jak tego dokonac.
Naprawde wyglada to efektownie i przynajmniej przy poliftingowym zderzaku samochod odmlodzony o pare lat :)
Podpisuję się pod każdym słowem - wypas :!:
pawela - 16-10-2009, 16:56

przecudnie tres!!!!!
Napatrzeć się nie mogę!

tresorex - 17-10-2009, 17:08

Cytat:
Napatrzeć się nie mogę!

ja też :D chyba wezmę krzesełko i posiedzę przed autem aż się ściemni :D

mkm - 18-10-2009, 11:08

Generalnie podoba mi się, ale jak zwykle cos mi nie pasuje…
Pasowaloby jeszcze „złamać” kontrast miedzy lustrem, a „czarnym wypelnieniem” ponieważ odcina się przeokrutnie (chyba, ze to kwestia foty).
W niektórych lampach jest (nie wiem jak to nazwac) „oslona” na żarówkę. Może cos takiego dołożyć? Oczywiście czarne. Może to odbijając się w lustrze złamałoby ten chrom?
Nie wiem jak Wam, ale mnie teraz te lampy wydaja się „za male”.
Tyle moich wątpliwości i zastrzeżeń.
Oczywiście gratuluje samozaparcia przy rozklejaniu lamp i kolejnej pozytywnej zmiany stylistycznej.

tresorex - 19-10-2009, 15:43

mkm napisał/a:
Generalnie podoba mi się, ale jak zwykle cos mi nie pasuje…
Pasowaloby jeszcze „złamać” kontrast miedzy lustrem, a „czarnym wypelnieniem” ponieważ odcina się przeokrutnie (chyba, ze to kwestia foty).

trochę wina fotki... ale generalnie chciałem żeby był kontrast bo raz że lampy dziwnie by wyglądały tak bardzo ciemne a dwa kształt odbłyśnika nadaje nieco bad looku :)

mkm napisał/a:
W niektórych lampach jest (nie wiem jak to nazwac) „oslona” na żarówkę. Może cos takiego dołożyć? Oczywiście czarne. Może to odbijając się w lustrze złamałoby ten chrom?

Mam tą osłonkę ale cała jest zwrócona do przodu i jej pomalowanie nic by nie dało lub minimalnie by przyciemniła odbłyśnik ale również powodując że byłoby widać czarną kropę na środku

mkm napisał/a:
Nie wiem jak Wam, ale mnie teraz te lampy wydaja się „za male”.

Na żywo gdy w kloszach odbija się światło z otoczenia nadal widać że światła są duże ale za razem widać mały odbłyśnik który je nieco pomniejsza :) Mi się tak podoba i jedyne co bym zmienił to żeby migacz był nieco ciemniejszy bo przez pionowe przetłoczenia w środku wydaje się szary.

kartomaniak gti - 19-10-2009, 16:44

tresorex, nie przejmuj sie co mówi mkm, jemu zawsze cos nie pasuje :P
kartomaniak gti - 16-11-2009, 09:28

tresorex, dlaczego sie nie chwaliłeś, że zawitasz do Wrocławia na kjsa?
tresorex - 16-11-2009, 13:17

tamte fotki dostałem od kolegi z Wrocławia, wie że jestem coltmaniakiem więc jak gdzieś coś ciekawego zobaczy to mi podsyła ;)
kartomaniak gti - 16-11-2009, 15:15

ahaaaaa żałuj że nie widziałeś czerwonego CAO w akcji
tresorex - 11-12-2009, 18:47

świeże fotki ;)

:mrgreen:

pawela - 11-12-2009, 18:58

pięknie mu na czarnym kole, nawet jak to kołpak!
londolut - 11-12-2009, 20:05

Pierwsza fota zmiażdżyła mi klatę :shock:
tresorex - 11-12-2009, 21:09

a co w niej takiego? ;)
londolut - 11-12-2009, 21:14

Czarna, jednolita bryła z dwoma punktami (lampy). Musisz obowiązkowo przyciemnić wszystkie szyby :twisted:
macieekg - 11-12-2009, 22:34

Czarny czarnuch :D przepiękny!!!