Nasze Miśki - Czerwony Colt CA4A
Jogurt - 21-09-2009, 23:38
mkm napisał/a: | Dorabiana, przycinana czy naklejana? | druknięta i naklejona na cienkim plexi lub coś w tym stylu, chyba że gdzieś robią takie małe.
harpagan napisał/a: | Do takich haluxow to ja bym widzial kwadratowa tablice |
Piotruś dwie stówy wolałbym dać na przyciemnie szybek niż ministerstwu finansów, chociaż zrobi się VT i bedzie temat do dyskusji
jacek11 napisał/a: | z czego pochodzą halogeny,i czy dałoby się takie wrazić do E5? |
halogeny to wesem'y dalekosięzne 15cm, wsadzić się da tylko roboty jest ''troche'', w colcie wnęka jest prostokątna fabrycznie
pawela napisał/a: | czekam na kolor | i tu jest kolejne pytanie, cały czerwony czy malować wlot na czarno? mam plan polakierować czarnym matem tą dolną część w tylnym zderzaku jak u Ciebie w VT , w przednim pasowało by coś też zrobić w podobnym stylu
Anonymous - 21-09-2009, 23:38
tak legalna jak go rejestrowalem w urzedzie to zazyczylem sobie kwadrata na przod bo mozna jest duza ale sie ja zagniata pod odpowiednim katem i prezencja jak jdmoskie skyline'y w japanese hehe
pawela - 22-09-2009, 00:00
Jogurt napisał/a: | czekam na kolor
i tu jest kolejne pytanie, cały czerwony czy malować wlot na czarno? mam plan polakierować czarnym matem tą dolną część w tylnym zderzaku jak u Ciebie w VT , w przednim pasowało by coś też zrobić w podobnym stylu |
kolor, kumpel pomalował u siebie na czarno wlot i jest źle, na jutro znajde Ci fotke
Jogurt napisał/a: | chociaż zrobi się VT i bedzie temat do dyskusji |
też mam gdzieś fotkę, poszukam
rosomak1983 - 22-09-2009, 00:09
Jak dla mnie ciezko powiedziec chce to widziec jak bedzie czerwone...
Narazie bardziej widzi mi sie seria najlepiej po lifcie
Co do tablic to bym dał normalne.
Rafal_Szczecin - 22-09-2009, 08:39
Browar napisał/a: | tak legalna jak go rejestrowalem w urzedzie to zazyczylem sobie kwadrata na przod bo mozna |
widze ze urzad urzedowi nie rowny.
jest przeciez przepis okreslajacy wymiary przedniej tablicy . i kwadratowa z przodu jest nie legalna .
jakis czas temu lancelot nie chcial przejsc przegladu, diagnosta wyszedl ,spojrzal na auto i powiedzial "kwadratowa tablica z przodu, nie przejdzie przegladu"
londolut - 22-09-2009, 09:29
Rafal_Szczecin napisał/a: | widze ze urzad urzedowi nie rowny. | Albo Browar coś pokręcił Ja też wiem o tym, ze tablica kwadratowa tylko na tył.
Anonymous - 22-09-2009, 09:59
haha panowie nic nie pokrecilem i nie mowilem ze w urzedzie daja kwadrat na tyl przod normal - pewnie tak jest. Ja daje na odwrot. kwadrat do przodu a tyl normal
pyjte - 22-09-2009, 11:43
Browar napisał/a: | haha panowie nic nie pokrecilem i nie mowilem ze w urzedzie daja kwadrat na tyl przod normal - pewnie tak jest. Ja daje na odwrot. kwadrat do przodu a tyl normal | Przed badaniem zamieni strony i gra
Widziałem kiedyś Cere na takiej małej tablicy rejestracyjnej, była wytłoczona, wiem że koleś zamówił sobie na allegro takie coś...
cns80 - 22-09-2009, 12:24
pyjte napisał/a: | Widziałem kiedyś Cere na takiej małej tablicy rejestracyjnej, była wytłoczona, wiem że koleś zamówił sobie na allegro takie coś... | Tym samym podrobił dokument urzędowy (bo tablica nim jest) i naraził się na odpowiedzialność karną.
Anonymous - 22-09-2009, 12:33
ale nikt tutaj takich rzeczy nie robi jestesmy odpowiedzialni i swiadomi konsekwencji
cns80 - 22-09-2009, 12:33
Browar, ja wiem
mkm - 22-09-2009, 13:16
Browar napisał/a: | tak legalna jak go rejestrowalem w urzedzie to zazyczylem sobie kwadrata na przod bo mozna |
Czyli nie „legalna”, a „dostepna”.
Naklejane na bank sa niedopuszczone, ale tak jak napisal Jogurt. O przepisach w tej dyskusji zapominamy.
Mnie osobiscie najbardziej podoba sie przesuniecie tablicy maksymalnie w dol. "Zwyklej".
cns80 - 22-09-2009, 13:20
mkm napisał/a: | Mnie osobiscie najbardziej podoba sie przesuniecie tablicy maksymalnie w dol. "Zwyklej". | Ładne I fajnie odpada przy wjeździe w kałużę lub zaspę
Jogurt - 24-09-2009, 21:13
cns80 napisał/a: | I fajnie odpada przy wjeździe w kałużę lub zaspę | ojciec w pugu 407 ma tak przy ziemi (tyle ze fabrycznie) i jeszcze zimy nie było a juz 3x ramke zmieniał
Jogurt - 20-11-2009, 20:30
żeby nie było że nic się nie dzieje to Colcior odparł pierwszy atak zimy:
troche się pospieszyłem i od miesiąca jeżdżę już na zimówkach. ani to nie wygląda ani się nie jeździ, poza tym powoli wskoczyło na licznik 280kkm:
i sie coś popsuło. poleciała rura między katem i końcowym tłumikiem. pojechałem do tłumikarza, zamówił mi rure Ferroz za 67pln + uszczelki 10 pln. za 2 dni odebrałem, przyjechałem do domu i biorę się za wymianę. odkręciłem starą rurę, usunąłem resztki starych uszczelek, przykręciłem wstępnie kata, założyłem wieszaki, chce wstępnie skręcić rure z końcowym i...
niespodziewajka, flansze nie pasują a nalepka na rurze wyraźnie wskazywała colt 92-96 1.6 16V. akurat przyjechał Lutek z Placetem i mieli okazję posłuchać jak colt lata na samym kacie bo musiał wrócić do garażu bez wydechu. przy okazji odradzam zakup rury Ferroza. niewiem dlaczego flansza jest obrócona. oddałem tą i u innego tłumikarza zamówiłem rurę polskiego producenta, tylko zapomniałem nazwy cena taka sama, pasowała bdb jedyny minus w porównaniu z ferozem to to że sama rura jest aluminizowana a flansze i spawy już nie. ferroz był aluminizowany cały ale co z tego jak niepasowała flansza i drugi wieszak haczył o mocowanie wahacza.
nowa rurka sie prezentuje tak:
ale nie ma tego złego. spawy i flansze pomalowałem farbą do temperatur, którą dostałem od kolegi. ponoć wytrzymuje 1500stopni C i po dwóch latach kolektor w jego aucie wygląda jak po malowaniu. zobaczymy po zimie czy to prawda.
teraz już nie zdążę ale na wiosne fundniemy misiowi konserwację bo jak go mam 4,5 roku nic od spodu nie robiłem a jakieś rude draństwo zaczęło się powierzchownie objawiać w paru punktach
|
|
|