To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - różnice między outlanderem USA i EUR

hotman007 - 21-06-2018, 13:47

Tu jest 2.4 - ponoć nie tak paliwożerna jak 3.0, ale jednak USA. Mogę ściągnąć rozbitka z uszkodzonym przodem i pytanie czy częsci kupione w PL na allegro będą pasowały do wersji USA. Ze zdjęć widzę, że zderzak, maska, pewnie lampy i zapewne błotniki. Czy części europejskie spasuje się pod amerykańca ?
SZCZAW - 23-06-2018, 06:58

jeśli możesz to ściągaj 3.0, jakieś bzdety że paliwożerny.mam oba i nie widać jakiejś strasznej różnicy w spalaniu, no chyba że auto ma być kościołowe.Co do mocy i skrzyni miedzy 2,4 i 3.0 jest różnica , jednak sympatycznie jeździ się i 2,4 i 3.0. Części pasują od europy , nie wszystkie ale 95%. na dzień dobry to 4000zł na wymianę lamp na Europę. Tylko bierz 4x4
sla - 24-06-2018, 13:40

SZCZAW napisał/a:
. Części pasują od europy , nie wszystkie ale 95%
Jesteś pewny?Czy tylko tak myślisz. Sam szukasz
SZCZAW napisał/a:
2,4 z USA niestety ma delikatnie zgięty przód lewy wahacz i amortyzator, pytanie moje brzmi czy będą te części pasować od europy 2.0, czy 4x4
i nie wiesz a innym doradzasz.
SZCZAW - 24-06-2018, 14:22

SLA tak jak napisałem 95% bo sprawdzone osobiście , to co rodzinka mi kupuje jest delikatnym strzałem i same plastyki i blacharka pasuje co do części zawieszenia wyszło pierwszy raz , bo jakiś głupek podejrzewam że paleciakiem źle podniósł podczas ładowania. patrząc SLA na twoje wpisy to tylko doradzasz aby przeczytać całość lub cofnąć się do początku. Masz tak pisać to nie pisz i innych nie pouczaj. :mrgreen:
sla - 24-06-2018, 15:57

SZCZAW napisał/a:
same plastyki i blacharka pasuje
Trudno, żeby nie pasowało, jeżeli wygląda tak samo. Właśnie z tym co nie widać może być różnie.
SZCZAW napisał/a:
Masz tak pisać to nie pisz i innych nie pouczaj
Tutaj każdy pisze jak ma ochotę,ale warto pamiętać żeby jeden wpis nie był zaprzeczeniem innego.
SZCZAW - 24-06-2018, 16:09

wygląda a pasuje to dwie różne sprawy, dlatego jak nie jestem pewien to posiłkuję się na forum, piszę to co jest sprawdzone lub zadaję pytania na które nie znam odpowiedzi . Ty SLA tylko trollujesz bo nic nie wnosisz ale i tacy ludzie muszą być (chyba) tutaj każdy pisze jak ma ochotę. jeśli ciebie nie interesuje to nie, daj se spokój .Pozdro
sla - 24-06-2018, 16:22

SZCZAW napisał/a:
jeśli ciebie nie interesuje to nie daj se spokój
Nie bardzo rozumiem, ale domyślam się , że nie było to zaproszenie do dalszej dyskusji :mrgreen:
Marcino - 14-10-2018, 23:43

Da się 2,4 USA zagazować ? Gdzie i jaka butla wchodzi?
zachcia - 15-10-2018, 15:16

Marcino napisał/a:

Oczywiście że się da ;) U mnie weszła butla 72l, tankuję ok 60 :) Pod spodem w miejsce koła zapasowego.

Marcino - 16-10-2018, 08:11

zachcia napisał/a:
Marcino napisał/a:

Oczywiście że się da ;) U mnie weszła butla 72l, tankuję ok 60 :) Pod spodem w miejsce koła zapasowego.

Pokaż jakieś fotki...

kazik70 - 03-01-2019, 10:33

Też bym zobaczył jakieś fotki, bardzo duża. Mocno wystaje od dołu?
jasam - 26-06-2019, 18:33

nikt nie pyta o wersję PHEV z USA, a taka właśnie mnie interesuje
cimoch - 26-06-2019, 21:33

jasam napisał/a:
nikt nie pyta o wersję PHEV z USA, a taka właśnie mnie interesuje

właściwie te same auto, poza oczywiście brakiem światła przeciwmgielnego z tyłu, licznikiem w milach z USA, itp.

SZCZAW - 26-06-2019, 21:37

inny soft w skrzyniach cvt, motor 2,4, skóra lepszej jakości , trzeci rząd wygodniejsze siedzenia
cimoch - 26-06-2019, 22:01

SZCZAW napisał/a:
inny soft w skrzyniach cvt, motor 2,4, skóra lepszej jakości , trzeci rząd wygodniejsze siedzenia

kolega jasam pyta o PHEV a tam silnik to 2.0 + elektryk taki samo jak w EU i nie ma siedmiu siedzeń ze względu na baterie
poza tym się zgadzam, Outlander USA lub Kanada ma same plusy w stosunku do EU, o ile oczywiście był rozsądnie uszkodzony
ktoś też pytał o zawieszenie, jest identyczne jak w wersji benzynowej EU, ale już hamulce trochę się różnią, w wersji GT oczywiście sanki silnika są inne niż w wersjach 4 cylindrowych