Nasze Miśki - GulGulQ & Cari
gulgulq - 26-03-2010, 14:46
wiosna
szykują się porządki bryczki, wymiana dywaników na letnie, zmiana kółek na alusy z nowymi oponkami, sprzątanie bagażnika bo po zimowym wożeniu węgla wygląda trochę zakurzony ,
przegląd ogólny, sprawdzenie tarcz i klocków i ewentualna ich wymiana
Marcin-Krak - 26-03-2010, 17:35
gulgulq napisał/a: | z nowymi oponkami, |
Jakieś konkretne mamy na oku
gulgulq - 26-03-2010, 18:48
już kupione w styczniu Fuldy Carat Progresso - 195/60R15
Marcin-Krak - 26-03-2010, 19:10
gulgulq napisał/a: | już kupione w styczniu Fuldy Carat Progresso - 195/60R15 |
No właśnie się też nad nimi zastanawiam
gulgulq - 26-03-2010, 19:14
myślę że to rozsądny wybór pomiędzy cena a jakością
kupiłem rocznik 2009 w znajomej hurtowni po 180 zł
robertdg - 26-03-2010, 19:20
gulgulq napisał/a: | Fuldy Carat Progresso | Fajne miękkie opony, jedyny minus trzeba kontrolować cisnienie w ogumieniu , bo jak spadnie ponizej 1.7atm mozna opone spisac na starty po przejechaniu paru km, już 2 moich znajomych tego doświadczyło, a 3-mu w zeszłym sezonie letnim, a raczej pod jego koniec na nowej oponie wyskoczyly 2 bable, co najlepsze w tym wszystkim, droge jaka codziennie przemierza z domu do pracy i z powrotem ma równiutka jak stól.
Moze po obecnej zimie tam sie jakies dziury pojawily, jednakze po paru miesiacach uzytkowania opony i 100%pewnosci ze sie w dziure nie wpadło, ani do kraweznika nie dojechało, dosłownie nic z takich rzeczy, serwis nie uznał wady opony, dlatego pisze ze te gumy sa miekkie.
No i po przejechaniu około 30tys zjechane ~1/3 bieznika
Marcin-Krak - 26-03-2010, 19:23
robertdg napisał/a: | a raczej pod jego koniec na nowej oponie wyskoczyly 2 bable, |
Właśnie parę osób w internecie tez o tym pisało. Myślałem, że może to anty fani Fuldy - a tu chyba jednak coś jest na rzeczy Do tej pory Fuldy które miałem były ok ( a miałem 2 komplety)
gulgulq napisał/a: | kupiłem rocznik 2009 w znajomej hurtowni po 180 zł |
Przepłaciłeś Za 160 można mieć w domku z dostawą za free
gulgulq - 26-03-2010, 19:27
hmm..z tego co kumple mi gadali to są dwie fuldy: niemiecka i polska i te polskie właśnie jakoś jakościowo odstają od oryginałów
Marcin-Krak napisał/a: |
gulgulq napisał/a: | kupiłem rocznik 2009 w znajomej hurtowni po 180 zł |
Przepłaciłeś Za 160 można mieć w domku z dostawą za free |
dawaj namiary ??
robertdg - 26-03-2010, 19:32
gulgulq, ostatnio jak kupowałem fuldy to miały właśnie napisane made in poland, ale były o rozmiarze 165/80R13, dotychczasowe 15 i 16 z jakimi sie spotykałem, nie były made in poland
Marcin-Krak - 26-03-2010, 19:33
gulgulq napisał/a: | dawaj namiary ?? |
Yyy moja wina. Ja patrzyłem na 65, a nie 60
Niby więcej, a taniej
gulgulq - 26-03-2010, 20:37
hehe
jakoś lepiej mi się jeździ na niższych a i Cari inaczej wygląda
gulgulq - 27-03-2010, 22:00
dziś założone alumki ,
przy okazji zrobiłem przegląd hamulców, przód jeszcze w dobrym stanie, tył klocki na wykończeniu i tarcze na granicy grubościowej więc w kwietniu szykują się zakupki
rozebrana również wtyczka przy haku, niestety - całe gniazdo do wymiany, niespodziewałem się że tak dobra firma jak Bosal nie zabezpiecza kabelków z tyłu gniazda przez wpływem warunków atmosferycznych: sól + woda spowodowały ze kable po prostu przeżarło, na konstrukcji haka pojawiła się też rdza a proszkowe pokrycie zaczyna odłazić
zacząłem się też zastanawiać czy nie zdemontować całego haka, wypiaskować i pomalować ładnie podkładem cynkowym plus czarny matowy lakier
orientuje się ktoś ile takie gniazdo kosztuje??
robertdg - 27-03-2010, 22:11
gulgulq napisał/a: | orientuje się ktoś ile takie gniazdo kosztuje?? | od 15 do 40zł w zalezności od jakości wyrobu, ja takie rzeczy kupuje tam gdzie wypozyczają przyczepki, lawety, etc, ostatnio za komplet wtyk i gniazdo płaciłem 35zł (obudowy aluminiowe)
costa brawa - 27-03-2010, 22:12
gniazdo kilka zl - 15/25 zl .. zalezy bardziej od tego gdzie kupujesz .. polecam aluminiowe tylko te mocniejsze bo sa dwa rodzaje takie cieniutkie liche i takie masywne .. jak znajdziesz te drugie to bierz bedzie na wieki wiekow tak samo wtyczki te lepsze aluminiowe nie do zdarcia
A te zardzewiale haki to chyba norma .. w wszystkich autach w ktorych mam hak - jedna rdza doslownie po jednej zimie ( jedno auto po dwoch)
gulgulq - 27-03-2010, 22:19
a to nie jakieś straszne pieniądze
chyba pakują bez podkładu i przez to tak
|
|
|